Φιλάνθρωπος συμβουλεύει για πρόσφυγες: Μην είστε γενναιόδωροι μαζί τους!

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον άνθρωπο που έχει αναγάγει την ελεημοσύνη σε τέχνη και το σπασμένο κώδικα σε επιτυχημένο λειτουργικό.

Ο λόγος για το Μπιλ Γκέιτς, ιδρυτή της Microsoft και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για αρκετά χρόνια, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του, μοιράστηκε τις σκέψεις του για το προσφυγικό και την Ευρώπη:

Όσο πιο γενναιόδωροι είστε με τους πρόσφυγες, τόσο αυτό θα μαθαίνεται προς τα έξω και τόσο περισσότεροι θα αποκτούν κίνητρο για να έρθουν στην Ευρώπη. […] Θα πρέπει να κάνετε πιο δύσκολο για τους αφρικανούς, να φτάνουν στην ήπειρό σας μέσω των τωρινών διαδρομών.

Υποψιαζόμαστε ότι ο Μπιλ, δε γνωρίζει πως η γενναιοδωρία που επιφυλάσσει η Ευρώπη για τους πρόσφυγες, είναι κάπως έτσι:

Hungarian riot police stand guard in front of migrant reception centre in Roszke

και η ευκολία με την οποία μπορούν να φτάσουν σε αυτή, φαίνεται παρακάτω:

Europe Migrants

Ο Μπιλ Γκέιτς βέβαια δε σοκάρει για πρώτη φορά την παγκόσμια κοινότητα. Στη δεκαετία του 90, ανέδειξε τα Windows σε κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι αν έχεις καλό PR, μπορείς να πουλήσεις ένα υποδεέστερο προϊόν, τη στιγμή που θα μπορούσες να έχεις ένα καλύτερο, δωρεάν.

Αργότερα και στα πλαίσια της ραγδαίας φιλανθρωπίας του, δημιούργησε μία καμπάνια με την ονομασία «Giving Pledge», στην οποία συμμετέχουν διάφοροι πλούσιοι και μη, υποσχόμενοι πως αν πεθάνουν μπορεί να αφήσουν ένα μέρος της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς, χαρίζοντας έτσι άφθονη δωρεάν δημοσιότητα, αφού πάντα θα υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να χάψουν την απάτη και να την κάνουν άρθρο τους σε κάποια φυλλάδα. Όπως ας πούμε συνέβη και με το liberal.gr λίγο παλιότερα.

cover16

Αν κρατάμε κάτι από την όλη ιστορία, είναι πως η μόνη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην πολυεθνική γκλαμουριά και το βλαχο-εστέτ μικροαστισμό των ελλήνων νεοφιλελεύθερων, είναι το χρυσάφι με το οποίο μπορούν να καλύψουν τη σιχαμάρα τους.

Καλό απόγευμα.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s