Σχεδόν έκκληση, απευθύνει η απεσταλμένη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε όποιον μπορεί να κάνει επίθεση με χημικά στη Συρία.

Αν έχετε κανένα γνωστό, ειδοποιήστε τον μη χάσει την ευκαιρία.

Με ένα σχετικά ξεκάθαρο tweet, η απεσταλμένη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, φαίνεται έτοιμη να ρίξει το φταίξιμο για οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση με χημικά στη Συρία, στο καθεστώς Άσαντ.

«Οποιαδήποτε νέα επίθεση ενάντια στο συριακό λαό, θα αποδοθεί στον Άσαντ καθώς και στη Ρωσία και στο Ιράν που τον στηρίζουν στο να σκοτώνει τον ίδιο του το λαό»

Είναι η συνέχεια διεργασιών που ξεκίνησε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη, βγάζοντας ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο το καθεστώς Άσαντ είναι έτοιμο να κάνει επίθεση με χημικά σε αμάχους.

5ddbdc7e-d103-40b9-9f9c-eb0034be5fac

Το καθεστώς Άσαντ, έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για επιθέσεις με χημικά ενάντια σε αμάχους. Μία φορά το 2012, που αφορούσε επίθεση με χημικά λίγο έξω από τη Δαμασκό τις ημέρες που βρίσκονταν στην περιοχή παρατηρητές του ΟΗΕ για να ερευνήσουν πιθανή χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς. Και ακόμα μία πριν λίγο καιρό, ενάντια σε αμάχους σε περιοχή που βρισκόταν υπό τον έλεγχο της Αλ Κάιντα και όταν πλέον ο πόλεμος ανάμεσα στους δύο είχε ήδη κριθεί.

Δύο περιστατικά δηλαδή που καταμαρτυρούν είτε την παντελή ηλιθιότητα του καθεστώτος Άσαντ, είτε διαδοχικές προβοκάτσιες. Και δεν είναι ότι θέλουμε να αθωώσουμε το καθεστώς, αλλά ειλικρινά θα προτιμούσαμε να μην πάμε σε ένα πόλεμο που έστησαν και οργάνωσαν οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Αλ Κάιντα. Περίπου δηλαδή ότι θα προτιμούσαν και όσοι απάντησαν στο tweet της Nikke Haley:

«Τέτοιες δηλώσεις αποτελούν στην ουσία πρόσκληση από τις ΗΠΑ προς τους τρομοκράτες για να στήσουν μια προβοκάτσια. Οι ΗΠΑ είναι ξεκάθαρα συνυπεύθυνες»

«Δε θα υπάρξει έρευνα για το ποιος έκανε την επίθεση; Αυτή είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ υπόθεση και ειλικρινά ακούγεται σαν λόγια ψυχασθενή»

«Μου αρέσει που χρεώνεις εκ των προτέρων οποιαδήποτε επίθεση με χημικά στον Άσαντ. Δίνει ένα τεράστιο κίνητρο στη Σαουδική Αραβία, την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, να την κάνουν»

«Έχω ξεπατωθεί στο γέλιο. «Λοιπόν κόσμε, η επόμενη επίθεση δε θα ερευνηθεί θα κατηγορήσουμε τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν κατευθείαν»»

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s