Πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι της, δε μπορούν ούτε να διαβάσουν το όνομά της στα ψηφοδέλτια

Και μερικές κλεφτές ματιές στα θέματα με τα οποία ασχολείται ένας μέσος υπουργός, στην καθημερινότητά του…

Ο λόγος για την Άννα Διαμαντοπούλου, πιο γνωστή ως «νόμος Διαμαντοπούλου» και λιγότερο γνωστή ως «Μνημόνιο 1». Η ελάχιστα λαοφιλής υπουργός, μίλησε στον Ιανό, στα πλαίσια μίας ακόμα συνέντευξης, κατηγορίας «αναλύστε μας τους λόγους για τους οποίους είστε τόσο καταπληκτική». Σε αυτήν, αναφέρθηκε και στις αιτίες που οδήγησαν στην εκλογική της αποτυχία το 2012, η οποία της στέρησε μία πολυπόθητη εκλογική έδρα.

Αίσθηση προκάλεσε η εκτίμησή της, πως για αυτή την αποτυχία, δεν ευθύνεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρει το όνομά της, ούτε το ότι έκλεισαν, όπως δηλώνει η ίδια, 2300 σχολεία επί θητείας της. Ούτε καν η στήριξή της στο πρώτο μνημόνιο. Αντιθέτως ο κύριος ίσως λόγος, είναι πως στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια στην οποία κατέβαινε υποψήφια, υπήρχε υποψήφια με το ίδιο επίθετο, πράγμα που μπέρδεψε αρκετούς ψηφοφόρους, 300 για την ακρίβεια και την κράτησε εκτός Βουλής.

Και όσο εμείς θαυμάζαμε την πρώην υπουργό, να αντιμετωπίζει τις εκλογές, με τον ίδιο τρόπο που αντιλαμβάνεται ένας παίκτης του Survivor τις ψήφους που παίρνει για να συνεχίσει να παίζει, η συνονόματη υποψήφια της κυρίας Διαμαντοπούλου, σήκωσε το γάντι και μας χάρισε διαμαντάκια εσωτερικών πληροφοριών, για το πώς περνάει τη μέρα του ένας υπουργός με βαρύ χαρτοφυλάκιο.

Διαβάζουμε λοιπόν στην απάντηση της Κατερίνας Διαμαντοπούλου, πως αν είσαι υπουργός ΠΑΣΟΚ, ενδέχεται να περνάς την ώρα σου κανονίζοντας και ορίζοντας συνεντεύξεις άλλων:

Είχες δε τόσο τρομοκρατήσει τους πάντες με την εμμονή σου, που ακόμη και πρώην Υπουργός ακύρωσε κοινή συνέντευξη μαζί μου σε έντυπο για να μην τον «κατσαδιάσεις»

Μπορεί επίσης ανάμεσα στις υπογραφές που βάζεις σε νομοσχέδια που πρόκειται να καταστρέψουν μερικά κομμάτια τους κράτους, όπως ας πούμε… την Παιδεία, να παίρνεις και μερικά τηλέφωνα στο κόμμα, για να κανονίζεις ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει:

Γιατί δε λες, Άννα, ότι ζητούσες τακτικά από τα όργανα του κόμματος να με απορρίψουν και αυτοί σου αρνούνταν- το γνωρίζουν άλλωστε τόσα στελέχη! Δεν ήθελες άλλη γυναίκα στο ΠΑΣΟΚ με το όνομα Διαμαντοπούλου

Αλλά το καλύτερο είναι, ότι μπορεί να προσλαμβάνεις δημοσκοπικές εταιρείες, μάλλον με λεφτά του κράτους, προκειμένου αυτές να προστατεύσουν την πολιτική σου καριέρα και ίσως και να καταστρέψουν την πολιτική καριέρα άλλων. Υπηρεσία δηλαδή, που εμείς δεν ξέραμε ότι μπορεί να προσφέρει μια δημοσκοπική εταιρεία, αλλά μπράβο τους για την επιχειρηματική ευελιξία που επιδεικνύουν:

Γιατί δε λες ότι το 2009 προκειμένου να εμποδιστεί η πιθανή εκλογή μου έβαλες στο ψηφοδέλτιο 3 στοχευμένες υποψηφιότητες κατόπιν υπόδειξης από εταιρία δημοσκοπήσεων που πλήρωνες για να αναλύσει το προφίλ μου και να σου συστήσει τρόπους πολιτικής εξόντωσης μου;

Το αστείο είναι, ότι οι δύο Διαμαντοπούλου συνυπήρχαν σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και πριν την αποτυχία της πρώην υπουργού το 2009, πριν δηλαδή το συγκεκριμένο κόμμα φέρει το πρώτο μνημόνιο και πριν πέσει από το 43,92% στις εκλογές του 2009, στο 12,28% στις εκλογές του 2012.

Αλλά ναι, ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του, και για την Άννα Διαμαντοπούλου μάλλον φταίνε οι συνονόματοι για την εκλογική της αποτυχία καθώς και το ότι οι ψηφοφόροι, ίσως ξέχασαν να διαβάζουν μέσα στα χρόνια του πρώτου μνημονίου…

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s