Ένα όχι και τόσο… «οργισμένο» πανελλήνιο, για την αποστράτευση Σφακιανάκη

Και μία όχι και τόσο ενδελεχής προσπάθεια σκιαγράφησης του βιογραφικού του

Ο λαοφιλέστατος(;) Μανώλης Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δε βρίσκεται πια σε κάποια επίσημη θέση εξουσίας, αλλά σίγουρα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία με τι γνώσεις που έχει αποκτήσει από το νευραλγικό πόστο στο οποίο υπηρέτησε.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης στα 15 χρόνια που πέρασε διευθύνοντας και κρατώντας ο ίδιος με τις δικές του πλάτες το καθήκον της αστυνόμευσης στο διαδίκτυο, κατάφερε να συγκεντρώσει τρία αξιοθαύμαστα ρεκόρ στο ενεργητικό του.

Να είναι για παράδειγμα, ο μακροβιότερος διευθυντής αστυνομικής υπηρεσίας μετά τον J. Edgar Hoover, ο οποίος διατέλεσε διευθυντής του FBI για 48 χρόνια. Είναι αλήθεια, πως ενώ στην Ελλάδα, η ηγεσία αστυνομίας και στρατού έρχεται και παρέρχεται κάθε φορά που αλλάζει ο πολιτικός προϊστάμενος, ο Μανώλης Σφακιανάκης κατάφερε να επιβιώσει από καμιά 30αριά διαφορετικούς υπουργούς Δημόσιας Τάξης. Και κάποιος μπορεί να αντιτάξει, πως η αναγνώριση της αξίας του ήταν υπερκομματική, αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας πως στην Ελλάδα, η αξιοκρατία δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να υπερηφανευόμαστε.

parti5

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, τύχαινε να είναι επίσης διευθυντής της πιο αδρά επιχορηγούμενης κρατικής υπηρεσίας του ελληνικού δημοσίου. Όχι, δεν εννοούμε πως προβλεπόταν από το κράτος, κάποιος μεγαλύτερος προϋπολογισμός για τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αλλά πως σύμφωνα με δημοσιεύματα που δε διαψεύστηκαν ποτέ, η ΔΗΕ δέχτηκε επιχορηγήσεις, 35 περίπου στον αριθμό, που η καθεμιά τους αντιστοιχούσε σε περίπου 800.000 ευρώ, από τους κυρίους Μαρινάκη και Σάλα. Ευυπόληπτα μέλη δηλαδή της κοινωνίας, που το όνομά τους είχαν προσπαθήσει να αμαυρώσουν οι άπλυτοι του διαδικτύου, είτε εμπλέκοντας τον ένα με το ναρκοκάραβο Noor1, είτε κατηγορώντας τον άλλο πως ο Σαμαράς του χάρισε μπιρ παρά όποια τράπεζα πήγαινε για φούντο την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Και εντάξει, δε λέμε πως είναι κακές οι επιχορηγήσεις σε κρατικές υπηρεσίες (καλά το λέμε, αλλά αυτό είναι για άλλο άρθρο), αλλά με 35 εκατ ευρώ προϋπολογισμό, θα περιμέναμε τη ΔΗΕ να μοιάζει κάπως έτσι:

52293_computer_server_farm

…εγκαταστάσεις δηλαδή που μάλλον δε χωράνε στο κτίριο της ΓΑΔΑ.

Τέλος ο Μανώλης Σφακιανάκης, είναι ίσως ο μακροβιότερος διευθυντής σε υπηρεσία, της οποίας το αντικείμενο… απλά δεν κατείχε. Και δε λέμε πως αυτό είναι παράξενο, ή απαραίτητα κακό. Για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε υπουργός Υγείας, γιατί ήξερε να μιλάει αρχαία ελληνικά, μία νεκρή δηλαδή γλώσσα και μεγαλούργησε σε σημείο που να δέχεται φιλοφρονήσεις για το έργο ακόμα και από την ίδια του τη γυναίκα.

3

Όμως είναι λίγο παράξενο για κάποιον που χαρακτηρίζεται από τα ΜΜΕ, ως ο “Πουαρώ του διαδικτύου”, να δίνει συμβουλές σε όσους δέχονται απειλητικά e-mail, λέγοντας πως το καλύτερο είναι να διαγράψουν τον ίδιο το λογαριασμό του e-mail τους…(;)

Δεν είναι ότι τον λέμε ανίκανο, αφενός γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια και αφετέρου γιατί ακόμα και αν ήταν, θα ήταν παράνομο να το διατυπώσουμε, καθώς και πρόσφορο έδαφος για μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης. Σίγουρα η αποστράτευσή του, βασίστηκε σε λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την αξιοσύνη του. Λόγοι τους οποίους μάλλον δε θα μάθουμε και γι’ αυτό ο καθένας μπορεί να υποθέσει το μακρύ του και το κοντό του. Να, όπως ας πούμε ο Μαστοράκης, που “έβγαλε λαβράκι” από το μυαλό του και λέει πως ο Σφακιανάκης αποστρατεύτηκε γιατί δε δέχτηκε να “χακάρει” τα e-mail του Θέμου Αναστασιάδη.

Και ναι, μπορεί να είναι αλήθεια. Αλλά αυτό προϋποθέτει ο Θέμος Αναστασιάδης να ξέρει να χρησιμοποιεί e-mail και αφετέρου ο Μανώλης Σφακιανάκης, να μπορεί να το χακάρει. Προϋποθέσεις δηλαδή που δεν είναι και πολύ πιθανό να ισχύουν, αφού ο ίδιος Μανώλης Σφακιανάκης, πιάστηκε να μη μπορεί να φτιάξει ούτε ένα καινούριο λογαριασμό e-mail όταν προσποιούνταν φίλο της ιστοσελίδας indymedia, προκειμένου να ψαρέψει τους αριθμούς τηλεφώνων των διαχειριστών της:

2

Με λίγα λόγια, το μόνο για το οποίο θα θυμόμαστε μετά από χρόνια τον κύριο Μανώλη Σφακιανάκη, θα είναι η εμπλοκή του στην υπόθεση του Παναγιώτη Βήχου για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, και για τη σύλληψη του “Γέροντα Παστίτσιου” για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε οπουδήποτε. Μπορεί βέβαια να τον θυμόμαστε και για κάποιο μελλόντικο του πολιτικό πόστο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα:

Περισσότερα για τα έργα και τις ημέρες του Μανώλη Σφακιανάκη, μπορείτε να διαβάσετε στο osArena

Στο μεταξύ, μπορείτε να απολαύσετε τις ακροδεξιές κυρίως ιστοσελίδες, να γράφουν για κάποια “πανελλήνια οργή” για την αποστράτευση Σφακιανάκη. Ιστοσελίδες δηλαδή που στο σύνολό τους βρέθηκαν στο απυρόβλητο από τη ΔΗΕ, παρά τις επανειλημένες παραβιάσεις του ποινικού κώδικα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Ενδείξεις για την “πανελλήνια οργή” μπορούμε να αλιεύσουμε και από το twitter σήμερα, όπου τρεντάρει η λέξη “σφακιανάκης” και μάλλον δεν υποδηλώνουν την πραγματικότητα την οποία προσπαθούν να διαμορφώσουν τα ΜΜΕ:

Υ.Γ.: Για όσους σχολιάσουν, πως η ΔΗΕ έκανε έργο, βρίσκοντας παιδεραστές και αποτρέποντας αυτοκτονίες, να απαντήσουμε εκ των προτέρων, πως ναι το έργο της ΔΗΕ σε αυτό τον τομέα είναι σημαντικό, αλλά παραμένει έργο της. Είναι πάνω κάτω αντίστοιχο, του να λες μπράβο στη ΔΕΗ για το ότι κατάφερε να στείλει ρεύμα στο σπίτι σου και σήμερα. Ναι, το ρεύμα είναι σημαντικό και χαιρόμαστε που το έχουμε, αλλά όχι τόσο ώστε να το αναγνωρίσουμε σαν κάποιο προσωπικό επίτευγμα του διευθυντή της ΔΕΗ.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s