Η ξεφτίλα της πρώτης βδομάδας.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης που πέρασε, ένα μάτσο ΕΚΑΜίτες μπούκαραν μέσα στο διαμέρισμα που κρυβόταν η Πόλα Ρούπα μαζί με το ανήλικο (6 χρόνων) παιδί της και τους μπαγλάρωσαν και τους δύο. Από τότε μέχρι σήμερα Κυριακή το παιδί κρατείται από τις αρχές κλεισμένο μέσα σε ένα νοσοκομείο και μακρυά από τους οικείους του. Εντωμεταξύ η γιαγιά του και η θεία του έχουν ζητήσει επισήμως την προσωρινή εποπτεία του παιδιού αλλά η ελληνική αστική δικαιοσύνη έχει αποφασίσει πως μετά την βίαιη αρπαγή του από ένοπλους μέσα από το σπίτι του την ώρα που κοιμόταν, είναι καλύτερα για αυτό αν περάσει και μερικές μερούλες (4 μέχρι στιγμής) σε ένα ξένο περιβάλλον με ανθρώπους που δεν γνωρίζει.

Να σημειώσω εδώ ότι η πρακτική της ατομικής βίας βρίσκει εμένα τον συντάκτη αυτού του άρθρου, αλλά και το μπλογκ αντίθετους. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν τέτοιες πρακτικές να οδηγήσουν στην επαναστατικοποίηση της κοινωνίας, αντίθετα θεωρούμε ότι έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Ωστόσο το διακύβευμα εδώ δεν είναι η τιμωρία από το κράτος, της Ρούπα, ή του Μαζιώτη, αλλά το πόσο μακρυά είναι διατεθειμένο να φτάσει το αστικό κράτος προκειμένου να εκφοβίσει και να εκδικηθεί τους εχθρούς του.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τις πιο πρόσφατες δηλώσεις για το θέμα του υπουργού δικαιοσύνης (sic) Στ. Κοντονή.

Το παιδί ουδέποτε συνελήφθη, ουδέποτε κρατήθηκε και ουδέποτε ανακρίθηκε. Αν είναι δυνατόν το 2017 να λέμε στην Ελλάδα, ότι συνελήφθη, κρατείται και ανακρίνεται ένα 6 χρονο παιδί. Τότε δεν ζούμε σε μια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπη.

Αυτό που κάνει απολίτιστη χώρα της Ευρώπης την Ελλάδα κατά τον Κοντονή, είναι το ότι λέμε ότι συνελήφθη και κρατείται ένα παιδί 6 ετών το 2017, αλλά ότι το το κάνει αυτός σαν υπουργός δεν πλήττει τον πολιτισμό μας καθόλου. Ελπίζω πραγματικά πως δεν ανακρίνεται το παιδί, αλλά μετά τον γενικότερο σεβασμό προς τις αξίες του ανθρωπισμού που έχει επιδείξει τελευταία η ελληνική αστική δικαιοσύνη, δεν θα έπεφτα και από τα σύννεφα αν μάθαινα κάτι τέτοιο. Το κατά πόσο είναι αξιόπιστα τα υπόλοιπα που ισχυρίζεται ο Κοντονής στο σχετικό βίντεο, καλούμαστε να το κρίνουμε από την μέχρι τώρα ειλικρίνεια που έχει επιδείξει στην πολιτική του καριέρα. Απλά παραθέτω εδώ δηλώσεις της αδερφής της Πόλας Ρούπα για το κατά πόσο ήταν δυνατό άμεσα οι οικείοι του να επισκεφθούν το παιδί.

Σήμερα κυκλοφορεί η είδηση ότι κοινωνική λειτουργός που επισκέφθηκε το οικογενειακό περιβάλλον της Πόλας Ρούπα το έκρινε ως κατάλληλο για την φιλοξενία του ανήλικου. Ακόμα δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων, οπότε το παιδί μέχρι στιγμής συνεχίζει να κρατείται στο νοσοκομείο παίδων “Αγία Σοφία”.

Οκ, δεν πιστεύω ότι το ελληνικό κράτος θέλει να επαναλάβει τα παιδομαζώματα της Φρειδερίκης ακόμα και αν έχει αρχίσει να μας τα φέρνει στον νου. Ωστόσο οι επιλογές του στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφές πως ήταν τουλάχιστον ατυχείς, αν όχι εκδικητικές και τρομοκρατικές (με την αρχική έννοια του όρου τρομοκρατία).

Το ερώτημα που φέρνει μπροστά μας όμως αυτό το περιστατικό είναι το εξής: Θέλουμε πράγματι να ζούμε σε ένα κράτος που εφαρμόζει μαφιόζικες τακτικές απέναντι σε αυτούς που θεωρεί εχθρούς του. Και μιλάμε για μαφιόζικες τακτικές, μιας και η λογική “με εχθρεύεσαι, άρα χτυπάω την οικογένειά σου” είναι κάθε άλλο παρά δικαιοσύνη.

Απ’ότι φαίνεται μια μερίδα των πολιτών της χώρας μας εξέφρασαν την άποψή τους πάνω στο θέμα.

ethnikia

Η κυρία με το κόκκινο χρώμα είναι μέλος της ΚΕ του σύριζα, ο λόγος που σβήνω το όνομά της είναι ότι δεν υπάρχει πλέον ο λογαριασμος της και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την αυθεντικότητα του print-screen.

ntina

fb1

fb2

fb3

Αυτό αγαπητοί αναγνώστες, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας. Ένας ορυμαγδός από φασίστες και συριζαίους έχει ξεχυθεί από την πέμπτη στο ίντερνετ και απαιτεί την δυστυχία ενός 6χρονου παιδιού, οι μεν για να παινέψουν το σπίτι τους και οι δε έχουν να ξεπληρώσουν τις μπόλικες χάρες που τους έχει κάνει η κυβέρνηση. Υπάρχει όμως εκεί έξω και μια άλλη μερίδα του λαού, αυτή που εξακολουθεί να έχει αίσθημα δικαίου και είναι μόνο η κατακραυγή από αυτόν τον κόσμο, που θα αναγκάσει το κράτος να κάνει το αυτονόητο και το στοιχειώδες, δηλαδή να επιστρέψει ένα παιδί στην οικογένειά του.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s