Δικαιοσύνη: οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ υπεράνω του νόμου

Για άλλη μία φορά η αστική δικαιοσύνη δείχνει τα δόντια της και αποδεικνύει ότι το όνειρο περί ισονομίας και αμεροληψίας δεν είναι παρά ένα όνειρο.

Τελευταίο περιστατικό που αποδεικνύει αυτό τον ισχυρισμό, είναι η απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης το οποίο καταδίκασε έναν άνεργο σε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση. Γιατί άκουσον άκουσον… έκανε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς ελεγκτές του ΟΑΣΘ επειδή τον κράτησαν για τρεις συνεχόμενες στάσεις μέσα στο λεωφορείο, παρά τη θέλησή του και διαπομπεύοντάς τον καθόλη τη διαδρομή

Όπως μας λέει το Αντίσταση Στις Γειτονιές:

Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης»

Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή! Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν και τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το δικαστήριο δικαίωσε τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ που ισχυρίζονταν την ψευδή καταμήνυση και τη συκοφαντική δυσφήμιση, πριν βγει σχετική απόφαση για τη μήνυση του ανέργου.

Το δικαστικό προηγούμενο πλέον μας λέει πως αν οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ σας παρακρατήσουν παρά τη θέλησή σας δεν μπορείτε να τους καταγγέλλεται στη δικαιοσύνη. Και αναρωτιόμαστε τώρα εμείς για την περίπτωση στην οποία βρεθούμε στην ίδια θέση με τον άνεργο, δηλαδή να μας παρακρατά παρανόμως κάποιος υπάλληλος του ΟΑΣΘ, πώς καλούμαστε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας εφόσον το κράτος δεν σκοπεύει να μας συνδράμει.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s