Φασίστας spellcaster μας επιτίθεται με υψηλού level spells.

Ο φασισμός, πέρα από επικίνδυνος συνηθίζει να είναι και γελοίος. Μάλιστα το μείγμα φρίκης και γελοιότητας που καταφέρνει να δημιουργήσει όπου εμφανίζεται, είναι τόσο μοναδικό που μπορεί κανείς να αναγνωρίσει την ύπαρξη του φασισμού σε μία κοινωνία, από την γελοιότητα στην οποία μπορεί να φτάσει ο δημόσιος λόγος της.

Παραδείγματα φρικαλέας γελοιότητας στην χώρα μας έχουμε πολλά, ένα μεγάλο μέρος αυτής (αλλά σε καμία περίπτωση το σύνολο) εκπέμπεται από την επίσημη ιεραρχία της εκκλησίας. Δεν έπρεπε να προκαλεί βέβαια εντύπωση κάτι τέτοιο, αλλά αφού οι οπαδοί της εκκλησίας έχουν απεμπολήσει τις όποιες σχέσεις τους με την λογική, ας δούμε μερικά εξόφθαλμα παραδείγματα χριστιανικού ταλιμπανισμού τα οποία είναι ξεκαρδιστικά μέσα στον ζόφο τους.

1ο) Ο παπάς που έκανε το μνημόσυνο στους δύο νεκρούς χρυσαβγήτες.

Η αγαστή συνεργασία των παπάδων με τους ναζί έχει ιστορικές ρίζες. Σίγουρα υπήρξαν εξαιρέσεις που συμμετείχαν στο αντάρτικο, αλλά το σώμα της εκκλησίας δίπλα στα διάφορα είδωλα που κρεμάει στους χώρους λατρείας του, κρέμασε και το είδωλο του Αγίου Χίτλερ.

agio oros - xitler

Ίσως στην πιο ξεκαρδιστική έκφανση του παπαδοναζισμού, ο ρασοφόρος που τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση στους δυο νεκρούς χρυσαβγήτες χθες έχωσε μέσα σε αυτήν και κανα δύο φρασούλες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεόμεθα υπέρ της φιλτάτης ημών πατρίδος και πάντων των αγωνιζομένων δια την διατήρηση των θρησκευτικών και πατριωτικών παραδόσεων του λαού της. Έτι δεόμεθα υπέρ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των συνεργατών αυτού. Όπως Κύριος ο Θεός συνεργήσαι και κατευοδώσει τον θεάρεστον αγώναν τους που δίνουν υπέρ της πίστεως και της πατρίδας.

Σε αυτό το απόσπασμα χαρακτηρίζει τον αρχηγό της Χρισύς Αβγοίς και τα τσιράκια του ως αγωνιζόμενους υπέρ πίστεως και πατρίδας.

Ανάθεμα σε όσους εντός και εκτός της πατρίδας μας, πολιτικούς, δημοσιογράφους και άλλους, καλλιεργούν μίσος ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τα ιερά και όσια της φυλής μας.

Και σε αυτό το απόσπασμα αναθεματίζει όσους εναντιώνονται στους φασίστες όπως τους όρισε νωρίτερα.

Η πικάντικη λεπτομέρεια, την οποία ομολογώ ότι έμαθα από το Protagon.gr, είναι ότι το ανάθεμα είναι πολύ υψηλού επιπέδου μαγικό και επιτρέπεται να γίνεται μόνο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και πλειοψηφία 2/3(ν. 590/1977, άρθρο 6, παράγραφος 3).

Καλώ λοιπόν όλους εσάς του κομουνιστές, αναρχικούς και λοιπούς αντιφασίστες που θρησκεύεστε, να απευθυνθείτε στους μάγους της ενορίας σας και να τους ζητήσετε να υψώσουν αμυντικά αντιμαγικά τείχη απέναντι στις φασιστικές κατάρες που εξαπολύονται εναντίων μας.

2ο) Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κυρίως γιατί βαριόμουν να λέω τα ίδια και τα ίδια, αλλά αφού δεχόμαστε ασύμμετρη μαγική επίθεση από τα τσιράκια του, μάλλον χρειάζεται.

Προχθές βγήκε στον αέρα του ΣΚΑΙ μια συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στον Παπαχελά. Σε αυτή του την συνέντευξη ξεδίπλωσε την πλήρη έπαρση που τον χαρακτηρίζει, χωρίς να κρατάει ούτε καν την προσχηματική προβιά καλοκάγαθου παππούλη που συνήθως φοράνε οι ρασοφόροι. Είπε ατάκες του τύπου:

..Δεν είναι κίνδυνος ισλαμοποίησης όταν πιστεύουμε ότι αυτοί ήρθαν και θα πάνε στις πατρίδες τους. Δύσκολο. Αλλά δεν είναι ό,τι το καλύτερο. Είναι μία απόπειρα αλλοίωσης, από κέντρα που ξέρουμε, αυτού του τόπου. Να μην είναι μόνο η γλώσσα η ελληνική, να μην είναι μόνο η θρησκεία η ελληνική, να μην είναι μόνο η συνείδησις η ελληνική. Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό. Εκείνοι που δεν το βλέπουνε είναι μακριά νυχτωμένοι.

…Ο Μουσουλμάνος δεν αφομοιώνεται από τον Έλληνα, από την Ορθοδοξία. Δεν μπορεί. Ορθοδοξία και Μουσουλμανισμός… Κατ’ αρχήν δεν είναι θρησκεία ο Μουσουλμανισμός. Δεν μπορεί. Τα πράγματα έδειξαν 500 χρόνια… Εξαιρέσεις υπάρχουν. Μεικτοί γάμοι θα υπάρξουν, λίγοι. Το Μουσουλμανικό στοιχείο δεν αφομοιώνεται. Μάλλον εμείς θα πάμε προς τα εκεί, και όχι αυτοί προς εμάς…

…ο πρωθυπουργός στις συζητήσεις μας μου είπε και ξαναείπε ότι δε θα κάνουμε τίποτα, μολονότι είμαστε η Αριστερά αν δεν το συζητήσουμε και καταλήξουμε στο τι θέλουμε…

…Στην Ελλάδα […] οι πολίτες δημιουργούν το κράτος, υπάρχει μια σχέσις, η εκκλησία γεννάει τους πολίτες. Μπορείτε να το καταλάβετε αυτό το πράγμα, […] υπάρχει μια μητρική σχέσις μεταξύ της εκκλησίας και του λαού αυτού. Ποιος θα μας χωρίσει;…

…Αυτό που είναι πολίτες για την κυβέρνηση για το κράτος, αυτό είναι πιστοί για μας, πως θα χωριστεί αυτό το πράγμα;…

…είμαστε το 98%, το 97% τουλάχιστον…

…εάν μας δώσει το κράτος όλη την περιουσία που μας έχει πάρει, όλη την περιουσία, είτε με συμβάσεις, με νόμους, με ξέρω γω οποιεσδήποτε νομικές σχέσεις, τις δωρεές που έχουμε κάνει, όλες και ιδιαίτερα τις καταχρηστικές απαλλοτριώσεις από το 1920 – 1930, αν μας τα δώσει αυτά τα πράγματα μπορούσαμε να κάνουμε ότι έκαναν και οι Γερμανοί. Είπανε οι Γερμανοί “Δεν μπορούμε τώρα να βρούμε όλη αυτή η περιουσία τι κάνει, δεν μπορούμε όμως και να σας πληρώνουμε” αυτό που λέει εδώ πέρα, “γιατί δεν είστε δημόσιοι υπάλληλοι, όμως σας δίνουμε εφάπαξ κάθε ένα χρόνο ένα ποσό που θα αντιμετωπίζετε τα έξοδά σας”. Ξέρετε πόσα είναι μόνο το κεφάλαιο αυτό που παίρνουνε οι δυο εκκλησίες της Γερμανίας; […] Ένα δισεκατομμύριο ευρώ. […] για να αντιμετωπίσουν τα έξοδά τους πέρα από την φορολογία την εκκλησιαστική και άλλες δωρεές που έχουν. Επομένως εμείς αν τεθεί το θέμα αυτό, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο τώρα να καταγραφεί, να καταλογιστεί όλη αυτή η περιουσία […] δεν έχουμε αντίρρηση όλα αυτά να τα μαζέψουμε και να μας δώσει το κράτος, αντί να μας δίνει το μισθό, να μας δίνει νόμιμα με εγγυήσεις τα χρήματα σαν προσφορά στην εκκλησία, επιχορήγηση να πληρώνουμε εμείς τους κληρικούς μας…

…Αυτά που επισημαίνει(σ.σ. ο Αμβρόσιος) δεν είναι λάθη, είναι ο τρόπος με τον οποίο τα λέει και αυτό που του λένε. Αν ψάξουμε τα κείμενα και τα ψηλαφίσουμε και τα δούμε για το θέμα το κεντρικό που θίγει, δεν κάνει λάθος

Και κάπως έτσι περνάμε στο:

3ο) Εφόσον ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι έχει δίκιο ο Αμβρόσιος, είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι τα παρακάτω αποσπάσματα από επισημάνσεις του Αμβροσίου συμπίπτουν με τις θέσεις της εκκλησίας.

Για τον Ντερτιλή:

O Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και το Σωκράτη.

Για τον Φίλη:

Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν έχει υπογράψει τέτοια διατάγματα κι αν υπογράψει ακόμη περισσότερα.

Μάλλον χαμηλότερου επιπέδου κατάρα απ’ότι το ανάθεμα διαφορετικά ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να συμβουλευτεί την Ιερά Σύνοδο πριν την εγκρίνει.

Για τους άθεους που δεν νηστεύουν:

Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι.

Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν.

Μάλλον και αυτές είναι χαμηλού επιπέδου κατάρες που δεν χρήζουν εξουσιοδότησης από την Ιερά Σύνοδο

Για την Χρισεί Αβγύ:

Στην αρρωστημένη σήμερα και παρακμάζουσα Δημοκρατία μας δεν είσθε βέβαια μια «Μαύρη Νύχτα!». Εάν όμως βελτιωθήτε, εάν αποφύγετε κάποιες ανωφελείς ακρότητες του νεοφώτιστου, αν τροποποιήσετε το στύλ, που εφαρμόζετε, αν ωριμάσετε δηλ., μπορείτε να καταστήτε μια γλυκειά ελπίδα για τον απελπισμένο πια Πολίτη και μια ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα, όπου οι κλέφτες ευδοκιμούν και κάποιοι Υπουργοί των Οικονομικών τους προστατεύουν, με το να εξαφανίζουν τις λίστες των υπόπτων και εν ταυτώ, χωρίς αιδώ, να ισχυρίζωνται δημοσίως, ότι έχασαν το CD, δηλ. τη λίστα Λαγκάρντ!

Αυτά για την ώρα παιδιά. Να προσέχετε αν βρεθεί στο δρόμο σας κάποιος γενειοφόρος με μαύρα ριχτά ρούχα, φτύνουν κατάρες κατά ριπάς και μερικές φορές πάνω και από την προβλεπόμενη δικαιοδοσία τους.

Advertisements

One thought on “Φασίστας spellcaster μας επιτίθεται με υψηλού level spells.

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s