Πώς γιορτάζει η Βόρεια Κορέα την ονομαστική εορτή του Ηγέτη;

Δείτε το πριν το κατεβάσουν!

Έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν σε άλλα άρθρα μας, με τις διάφορες υπερβολικές συμπεριφορές της γείτονος χώρας(;) όταν αυτές έχουν να κάνουν με τον Ηγέτη της.

Θα σας πούμε την αλήθεια όμως. Δεν έχουμε ιδέα για το τι κάνουν οι βορειοκορεάτες στην ονομαστική εορτή του Κιμ Γιονκ Ουν. Βασικά, αμφιβάλουμε πως έχουν καν ονομαστικές εορτές στη Βόρεια Κορέα…

Στην Κύπρο όμως έχουν. Και από ότι φαίνεται, η ονομαστική εορτή του Αρχιεπισκόπου της είναι και σχολική αργία!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου έχει συγκεντρώσει και άλλες φορές τα βλέμματα της δημοσιότητας στο παρελθόν, με αποτέλεσμα διάφορα Μέσα Ενημέρωσης να τον χαρακτηρίζουν ως CFO της εκκλησίας. Πρόσφατα απασχόλησε με τις ομοφοβικές δηλώσεις του, αποκαλύπτοντας τα σχέδιά του να δημιουργήσει σχολεία που θα βγάζουν «κανονικούς» ανθρώπους και όχι… ομοφυλόφιλους:

Η ομοφυλοφιλία είναι μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα […]  μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ετοιμαστούν δέκα νηπιαγωγεία με στόχο μέσα σε δύο χρόνια να γίνουν δημοτικά και σε έξι έτη γυμνάσια και λύκεια, στα οποία θα δίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση με ορθές κατευθύνσεις στους μαθητές, από τους οποίους θα έχουν την απαίτηση να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι που να είναι παράδειγμα προς μίμηση

Η αδερφή χώρα Κύπρος φαίνεται πως ανταγωνίζεται την Ελλάδα για τον τίτλο της Σαουδικής Αραβίας της Μεσογείου. Δεν γνωρίζουμε από πότε χρονολογείται αυτό το έθιμο, αλλά ο λαός της Κύπρου φαίνεται πως αντιδρά υγιώς, συγκεντρώνοντας υπογραφές για την κατάργηση του.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, για άλλη μια φορά, προώθησε με τις απαράδεκτες δηλώσεις του τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, το μίσος και την ανισότητα.

Ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, οι πρόσφατες δηλώσεις του με αφορμή την εξαγγελία του για δημιουργία εκκλησιαστικών σχολείων από τα οποία θα βγαίνουν «σωστοί» άνθρωποι και όχι ομοφυλόφιλοι, είναι καταδικαστέες αφού ενισχύουν τα αρνητικά στερεότυπα για την ΛΟΑΤΙ κοινότητα και συμβάλλουν στην περαιτέρω περιθωριοποίηση όλων όσων υποφέρουν από διακρίσεις γενικότερα.

Ως εκπαιδευτικοί, έχουμε ευθύνη και χρέος μας να αναλαμβάνουμε δράσεις εντός και εκτός σχολείου οι οποίες προάγουν τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως της όποιας διαφορετικότητάς τους.

Γι’ αυτό το λόγο, το δημόσιο σχολείο οφείλει να παραμείνει ένα σχολείο δημοκρατικό και ανθρώπινο, το οποίο θα αγκαλιάζει, θα σέβεται, θα συμπεριλαμβάνει και θα δίνει φωνή σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις.

Ένα τέτοιο σχολείο δεν μπορεί να κλείνει τις πόρτες του την ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου τιμώντας έναν άνθρωπο που συστηματικά και κατ’εξακολούθηση παραβιάζει διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από το ΥΠΠ να εισηγηθεί την κατάργηση της σχολικής αργίας για την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου κάθε 13 Νοεμβρίου, αφού πιστεύουμε πως ο δημόσιος λόγος που εκφέρει ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες και τις στάσεις ζωής που προωθούν τα αναλυτικά προγράμματα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ομάδα Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών ενάντια στον Ρατσισμό

Όσοι θέλετε να υπογράψετε το ψήφισμα, μπορείτε εδώ.

Γατάκια κύπριοι με κάτι τέτοια θα μας πάρετε την αδιαφιλονίκητη πρωτιά στον χριστιανοταλιμπανισμό της Μεσογείου.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s