10 λόγοι για να παρακολουθήσουμε το πιο hot debate του 2016

Ποιος Τραμπ και ποια Χίλαρι; Η κωμωδία της χρονιάς, ανεβαίνει αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου. Ένα debate ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συμφωνούν γύρω από ένα θέμα που δεν τους αφορά.

Δύο κρατικοδίαιτοι λάτρεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ένας πρώην (;) τηλεβιβλιοπώλης και ένας πρώην κιθαρίστας της Αρλέτας, διασταυρώνουν τα ξίφη τους γύρω από ένα θέμα που γνωρίζουν καλά. Σε μια σπάνια αρπαχτή, προσπαθούν να θυμίσουν στο κοινό πως υπάρχουν ακόμα, στην περίπτωση που κάποιος αισθάνεται ακόμα αρκετά απελπισμένος ώστε να τους ψηφίσει…

Εμείς δεν καταδικάζουμε τη συζήτηση. Κρίση έχουμε, λεφτά για θέατρα και ψυχαγωγία δεν υπάρχουν και αφού στον Άλιμο τον σέβονται τον πολιτισμό τους ώστε να ανεβάζουν δωρεάν επιθεωρήσεις, βρήκαμε πώς θα περάσουμε το σαββατόβραδό μας. Άλλωστε, όλοι θα έχουμε κάποιο λόγο για να πάμε.

Είναι μια σπάνια ευκαιρία, να ακούσουμε δύο ήρεμες φωνές, να μιλάνε με σύνεση και λογική. Να δούμε την πραότητα, στο φυσικό της περιβάλλον.

tzimzf

Θα μάθουμε πώς μπορεί να διαχωριστεί το Κράτος από τις Εκκλησίες. Όλες τις Εκκλησίες. Του αγ. Βαρνάβα στο παρκάκι εδώ παρακάτω, του προφήτη Ηλία στο λοφάκι, της αγ. Παρασκευής στο χωριό της μάνας μου. Όλων, όλων!

Θα παρακολουθήσουμε μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Δύο ανθρώπους, που πάντα μιλάνε με στοιχεία, πράγμα σπάνιο σε μια εποχή που η πληροφορία με το hoax είναι δυσδιάκριτα.

Είναι πολύ πιθανό, ο κύριος Γλαύκος Τζήμερος, να παρουσιάσει κάποιο νέο όπλο μαζικής καταστροφής για τους αλλόθρησκους. Μετά τις βόμβες νετρονίων, ταβάνι στην ποικιλία των διάφορων τρόπων που υπάρχουν για να διαπράξεις μια γενοκτονία, βάζει μόνο η φαντασία.

204

Είναι και οι δύο, γνώστες και φίλοι του μουσουλμανικού κόσμου. Ο ανθρωπισμός ήταν πάντα η πυξίδα τους και στην εποχή που ζούμε, αυτές οι αξίες λείπουν από το δημόσιο διάλογο.

Ενδέχεται να υπάρξουν διαφωνίες και καλό είναι να μάθουμε πώς τις γεφυρώνουν άνθρωποι πιο έξυπνοι από εμάς. Μπορεί ας πούμε ο ένας να προτείνει να στέλνουμε τους πρόσφυγες σε κάποια ορυχεία για να σκάβουν μέχρι να πεθάνουν, ενώ ο άλλος να προτείνει να τους παλουκώνουμε σε ευδιάκριτα σημεία της πόλης, στα πλαίσια του ερυωπαϊκού διαφωτισμού που όλοι ενστερνιζόμαστε.

Θα μιλήσουν για ένα φλέγον ζήτημα, που απασχολεί την καθημερινότητα κάθε Έλληνα. Μπορεί να πεθαίνουν περισσότεροι από όσοι γεννιούνται, να γίνονται πλειστηριασμοί σπιτιών, να κόβονται συντάξεις, να λιποθυμάμε από την πείνα, αλλά όλοι μαζί αγχωνόμαστε για το αν οι αλλόθρησκοι θα κάνουν το δικό τους τέμενος.

14448767_1656875957935789_6882802697039104979_n

Από Jo Di

Η συζήτηση θα είναι “δημόσια” και μπορεί να γίνουμε μάρτυρες, ενός σπάνιου φαινομένου, όπου θα ιδιωτικοποιηθεί ακόμα και αυτή.

Μπορεί στη συζήτηση να παραβρεθεί κάποιος σεϊχης ή κάποιος εμίρης και τότε να αλλάξει άρδην το θέμα της συζήτησης σε “Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί: Αυτή η μάστιγα!

Γιατί όσο αυτοί θα μιλάνε, εσείς θα μπορείτε να παραγγέλνετε!

Και αν δε σας φτάνουν αυτοί οι λόγοι για να πάτε και εσείς, αρκεστείτε στο ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να μαγνητοσκοπηθεί και δεν έχουμε όλοι κινητά με κάμερες τους ενός εκατομμυρίου megapixels! Οι συντελεστές υποσχέθηκαν να την ανεβάσουν στο youtube, αλλά με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις και τέτοια στιγμιότυπα σπάνια απαντώνται στη φύση…

14590304_902349189900676_6837044235981174156_n

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s