Ο Παύλος περιμένει.

Δολοφονία. Πολιτική δολοφονία. Από αυτές που κουβαλάνε μέσα τους πολύ κόσμο. Από αυτές που έχουν πολλούς θύτες και πολλά θύματα.

Ο Παύλος ήταν ένας από εμάς. Ο στίχος που ανακάτευε λέξεις και νοήματα που κατέχουμε. Η ουσία των ιδεών μας. Ήταν το αίμα των ανθρώπων που παλεύουν για τα όνειρά τους, το βήμα των οδοιπόρων που αναζητούν ζωή, το γέλιο του κολλητού μας, ο γείτονας που φωνάζει καλημέρα και γελά δυνατά!

Η εξέλιξη της δίκης των νεοναζί στη χώρα μας καθυστερεί για πολλούς λόγους. Η καθυστέρηση αυτή ποντάρει στη λήθη. Στο τίποτα. Στο άδειο μετά. Ο Παύλος όμως περιμένει.

Για όσο λοιπόν ο φασισμός θα δρα και θα σκοτώνει, για όσο τα θύματά του θα περιμένουν δικαίωση, για όσο θα επαναλαμβάνεται η ιστορία, για άλλο τόσο, οι καθαρές συνειδήσεις θα στέκουν απέναντι και θα πολλαπλασιάζονται. Θα αντιστέκονται, με μόνο στόχο την ανάδειξη του ανθρώπου και των ελευθεριών του.

Η ίδια η ζωή έχει καθορίσει εκ φύσεως, το σάπιο να αποσυντίθεται.

Και η ίδια η ζωή ξέρει καλά  ότι τα αρώματα των ιδεών μας θα αναδυθούν, ένα πρωινό, που όλα θα είναι αλλιώς, τα κομμάτια μας ενωμένα.

Fidelio

Πρώτη δημοσίευση: tetartopress.gr

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s