3 άνθρωποι νεκροί από νεροποντή. Για την πολιτειακή ηγεσία φταίει το El Nino και ο Θεός

Τρεις συνάνθρωποί μας χάθηκαν από μια νεροποντή στην Ελλάδα του 2016, εκατοντάδες δηλαδή χρόνια μετά την ανακάλυψη της αποχέτευσης και των αντιπλημμυρικών έργων. Και λίγη ώρα μετά, σχεδόν σύσσωμη η πολιτειακή ηγεσία αποφάσισε να αποδείξει πως είναι ανίκανη για σοβαρότητα ακόμα και μπροστά στο θάνατο ανθρώπων.

Δεν αντιμετωπίζεται αυτό το φαινόμενο” ανέφερε δήμαρχος Καλαμάτας, μιλώντας για τη βροχή. Για τη βροχή που πέφτει δηλαδή, δεν έχει προβλεφθεί κάποια αντιμετώπιση. Είναι γενικά ένα φαινόμενο απέναντι στο οποίο η ανθρωπότητα έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια, με τον ίδιο περίπου τρόπο που οι δεινόσαυροι δε μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το μετεωρίτη που τους εξαφάνισε. Παρόλα αυτά, η Καλαμάτα συνεχίζει τις διαδικασίες για να χριστεί “πολιτιστική πρωτεύουσα” της Ευρώπης το 2021…

Ένας παππούς στη Μεσσηνία μου είπε πως δεν έχει ξαναδεί τέτοια νεροποντή”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοπονήσσου Πέτρος Τατούλης. Ο κανένας-πρόσφυγας-στην-Πελοπόννησο περιφερειάρχης, μάλλον ξόδευε περισσότερο χρόνο στην υπεράσπιση του πολιτισμού μας από τους πρόσφυγες που έρχονται να τον αλλοιώσουν, παρά για την υπεράσπιση του λαού από τα καιρικά φαινόμενα.

#climatechange #climateaction #climatejustice, σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος και πρόσθεσε πως περιστατικά σαν αυτά, είναι αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, αφού μάλλον πρώτη φορά βρέχει το φθινόπωρο στην Καλαμάτα. Είναι αλήθεια μάλλον, πως η λέξη “πρωτοβρόχι” θα μπει για τα καλά στη ζωή μας, από ‘δω και πέρα.

Να πάνε υπουργοί στην Καλαμάτα”, είπε ο Λεβέντης σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Τσίπρα, ο Σκάι είδε για πρώτη φορά υδροστρόβιλο και ο δήμαρχος Θερμαϊκού μίλησε για βιβλική καταστροφή.

Αυτή είναι η πολιτειακή ηγεσία, που αυτή τη στιγμή τα ρίχνουν στο Θεό και στα φυσικά φαινόμενα θυμίζοντάς μας το Στρατηγό Άνεμο, σε λίγο θα τους ακούσουμε πως αυτή δεν η ώρα για να καταλογίσουμε ευθύνες και σε μερικές μέρες θα μας θυμίζουν πως λόγω της “δημοσιονομικής προσαρμογής” θα υπάρξουν και μερικές παραλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα.

Καλή μας τύχη.

Advertisements

One thought on “3 άνθρωποι νεκροί από νεροποντή. Για την πολιτειακή ηγεσία φταίει το El Nino και ο Θεός

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s