«Δωρεάν πρόσβαση ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας». Λέμε τώρα…

Και ενώ έχουμε ακούσει κατά καιρούς ορισμένες πομφόλυγες για τη «δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας», δημοσιεύουμε τις περιπτώσεις δύο ασθενών που κλήθηκαν με πολύ δωρεάν και ισότιμο τρόπο να πληρώσουν συμμετοχή για τα φάρμακά τους. Ο ένας μάλιστα χρειάστηκε και τοποθέτηση απινιδωτή, η οποία ποτέ δεν έγινε αφού είναι πολύ ακριβός.


ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ.

Η περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενούς διαψεύδει με τον πιό εκκωφαντικό τρόπο τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις εκ μέρους της κυβέρνησης περί της «δωρεάν και ισότιμης πρόσβασης των ανασφάλιστων ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Πρόκειται για ασθενή 50 ετών με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια ( ισχαιμικής αιτιολογίας) , με ποσοστό αναπηρίας 80%.

Τον εξέτασα πρίν από ένα μήνα περίπου για πρώτη φορά και διαπίστωσα πως είχε πολύ καιρό να κάνει διαγνωστικές εξετάσεις για την νόσο του. Του έγραψα λοιπόν ένα triplex καρδιάς και του είπα να πάει σε δημόσιο νοσοκομείο να το κάνει. ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: τρείς βδομάδες. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ: σοβαρή επιδείνωση της νόσου σε σχέση με αυτά που μου είχε αναφέρει. Έπρεπε αμέσως να αυξηθεί η διούρηση. Η αναμονή των τριών εβδομάδων θα μπορούσε να είναι ολέθρια για αυτόν τον ασθενή.

Αφού του δίνω νέες οδηγίες τον παραπέμπω σε δημόσιο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο. Πράγματι πηγαίνει στο Λαϊκό όπου διαπιστώνουν την σοβαρότητα και συνιστούν ( όπως φαίνεται στην γνωμάτευση ) τοποθέτηση απινιδωτή. Απλά τον συνιστούν και ταυτόχρονα του λένε πως επειδή δεν έχει ταμείο και επειδή είναι ακριβός (10000 ευρώ) δεν μπορούν να τον τοποθετήσουν στο νοσοκομείο.

Ερώτηση πρός τους ηγήτορες του Υπουργείου Υγείας: εάν συνέβαινε στις τρείς βδομάδες αναμονής ή συμβεί τώρα με την μη τοποθέτηση του απινιδωτή, κάτι σοβαρό σε αυτόν τον ασθενή ποιός θα έχει την ευθύνη;

Τέλος με 80% αναπηρία του συνταγογράφησα τα φάρμακα και το σύστημα μου έβγαλε 25% συμμετοχή. Ευτυχώς θα τα πάρει ΔΩΡΕΑΝ από το ΜΚΙΕ, διαφορετικά δεν θα μπορούσε. Τα στοιχεία του ασθενούς στην διάθεση οποιουδήποτε «υπεύθυνου».

14022244_1113945775359596_6630263782523181925_n

Πηγή

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

Που στο ηλεκτρονικό σύστημα αναγράφεται μηδενική συμμετοχή και στο φαρμακείο πλήρωσε 12 ευρώ για δύο αντιυπερτασικά γενόσημα φάρμακα (λόγω της διαφοράς μεταξύ της λιανικής και ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων).

( Κόστος φαρμάκων αν τα αγόραζε ο ασθενής: 23 ευρώ, επομένως είχε συμμετοχή περίπου 50%!! )

Επίσης ο συγκεκριμένος ασθενής ο οποίος έχει σακχαρώδη διαβήτη πληρώνει από την τσέπη του – με δανεικά όπως μου είπε – ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ δηλαδη βελόνες, ταινίες.

ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ( ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Κε ΤΣΙΠΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Τουλάχιστον μη μας κοροιδεύετε!

Πηγή

Advertisements

One thought on “«Δωρεάν πρόσβαση ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας». Λέμε τώρα…

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s