Φασίστας και σκατό στην κάλτσα: μια σχέση αγάπης.

Έχουμε στο παρελθόν αναφερθεί ξανά στους φασίστες και το ποιόν τους. Η άποψή μας για αυτούς, είναι σίγουρα γνωστή στους παλιούς αναγνώστες του μπλογκ και οι νεότεροι μάλλον μπορούν να την μαντέψουν.

Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη Χίου, που φανταζόμαστε ότι σόκαραν ακόμα και μέρος του ποιμνίου του. (Τόσο οι πρώτες όσο και οι δεύτερες)

Ο χαρακτηρισμός του φασίστα αποδίδεται στον μητροπολίτη αλλά και σε όσους ασπάζονται τις απόψεις που εξέφρασε σύμφωνα με το politischios.gr το οποίο μας ενημερώνει ότι την ώρα του κυρήγματος ξεστόμισε μαργαριτάρια του τύπου “Δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες ” και “Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας ” (αναφερόμενος στους δημάρχους που κάνουν πολιτικούς γάμους). Απόψεις δηλαδή που συνάδουν με την φασιστική ηθική και κοσμοθεωρία.

Φυσικά ο μητροπολίτης δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ιερέας της χριστιανικής εκκλησίας, που ασπάζεται τον φασισμό και σε καμία περίπτωση δεν μας κάνει εντύπωση το να ξερνάει μίσος από άμβωνος ένας άνθρωπος του θεού.

 

anthimos-den-afinoun-na-brethei-o-megas-aleksandros_2-w_hr

Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποσταθεροποιηθεί αν την αφήσουμε έτσι και μπαίνουν κάθε μέρα 1500 λαθρομετανάστες.”

 

amvrosios-1

Να μη μολυνθεί η περιοχή μας, από τους μετανάστες.”

 

16274-peiraios

Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του… ” – Για τον Stephen Hawking

 

 

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον κατά την γνώμη μας, είναι ότι ακόμα και ένας χριστιανοταλιμπάν αυτού του βεληνεκούς, παρότι υποτίθεται ότι είναι ο εκπρόσωπος κάποιων θεών πάνω στην Γη και ενώ προκάτοχοί του έχουν θυσιαστεί για τις ιδέες τους, στην πρώτη δυσκολία (δηλαδή στην εισαγγελική παρέμβαση) αναδιπλώνει και κάνει γαργάρα το μίσος που εξέμεσε. Η δειλία είναι ένα από τα συνήθη χαρακτηριστικά του φασίστα, ωστόσο ο συγκεκριμένος θα υπέθετε κανείς ότι θα είχε το θάρρος της γνώμης του μιας και μιλάει εκ μέρους θεών που κατέχουν άπειρη σοφία και ισχύ. Αναρωτιόμαστε πως δικαιολογεί την αναδίπλωσή του αυτή στο ποίμνιό του.

Η δήλωση του μητροπολίτη:

Ἐξ ἀ­φορ­μῆς δη­μο­σι­εύ­μα­τος το­πι­κῆς Ἐ­φη­με­ρί­δος, τό ὁ­ποῖ­ο μέ φέρ­νει νά εἶ­πα «ὅ­τι δέν ὑ­πάρ­χουν πρό­σφυ­γες, ἀλ­λά εἶ­ναι ὅ­λοι λα­θρο­με­τα­νά­στες», θά ἤ­θε­λα, γιά νά ἀ­πο­φευ­χθεῖ κά­θε πα­ρε­ξή­γη­ση, νά ἐ­νη­με­ρώ­σω γιά τήν ἀ­κρί­βεια τῆς ἀ­να­φο­ρᾶς μου: Ἐ­τό­νι­σα ὅ­τι γιά μᾶς οἱ ἄν­θρω­ποι αὐ­τοί εἶ­ναι εἰ­κό­νες τοῦ Θε­οῦ, τούς ὁ­ποί­ους συμ­πο­νοῦ­με καί συμ­πα­ρι­στά­με­θα. Στή συ­νέ­χεια ἔ­κα­να μιά φι­λο­λο­γι­κή ἑρ­μη­νεί­α τῆς λέ­ξε­ως «λα­θρο­με­τα­νά­στης», τήν ὁ­ποί­α δέν πρέ­πει νά ἐ­νο­χο­ποι­οῦ­με, καί ἀ­νέ­φε­ρα καί τό πε­ρι­ε­χό­με­νο τῆς λέ­ξε­ως «πρό­σφυ­γας» κα­τά τό δι­ε­θνές δί­και­ο.

Γιά τήν θέ­ση μου ἀ­πέ­ναν­τι στό φαι­νό­με­νο αὐ­τό πα­ρα­πέμ­πω:

α) Σέ ὅ­σα ἀ­νέ­φε­ρα στόν κ. Πρω­θυ­πουρ­γό κα­τά τήν συ­νάν­τη­σή μας στό Μέ­γα­ρο Μα­ξί­μου τόν Νο­έμ­βριο τοῦ 2015, γιά τά ὁ­ποῖ­α ἔ­δει­ξε τήν ἱ­κα­νο­ποί­η­σή του.

 β) Στό δη­μο­σί­ευ­μα politischios.grτῆς 27.10.2015 «Ἀ­νοί­γουν τά κε­λιά τῶν ἐκ­κλη­σί­ων γιά τούς πρό­σφυ­γες».

γ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς imchiou.gr«Δι­α­κο­νί­α τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μη­τρο­πό­λε­ως Χί­ου, Ψα­ρῶν καί Οἰ­νουσ­σῶν γιά τούς πρό­σφυ­γες» (Δε­κέμ­βριος 2015) καί

δ) Στό δη­μο­σί­ευ­μα τῆς era-aegean.gr  «συμ­πα­ρά­στα­ση στό Γ. Κου­τσο­δόν­τη ἀ­πό τό Μη­τρο­πο­λί­τη Χί­ου» (8.6.2016).

Ἡ με­λέ­τη αὐ­τῶν θά δεί­ξει τήν τῶν πραγ­μά­των ἀ­λή­θεια

Σημείωση πρώτη: Δεν θα σας πούμε εμείς τι να πιστεύετε, θεωρούμε ότι οι ιστορίες περί υπερβατικού είναι παραμυθάκια για να κοιμούνται τα πιο μεγάλα παιδιά, αλλά η ωριμότητα που απαιτεί το να αρχίσει κανείς να αντιμετωπίζει γυμνή την αλήθεια, είναι κάτι που δεν έχουμε την δυνατότητα να σας το ενσταλάξουμε.

Σημείωση δεύτερη: Ωστόσο, εσείς που αυτοχαρακτηρίζεστε ποίμνιο τζομπάνηδων με τέτοιες μισάνθρωπες ιδέες, να ξέρετε ότι στα μάτια μας δεν είστε αμνοί, αλλά χοίροι.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s