ΜΑΤ μπούκαραν τη νύχτα και πέταξαν έξω πρόσφυγες από καταλήψεις.

Η συγνώμη του Μουζάλα προς τον Δένδια, δε φαίνεται να είναι απλά ηθική, αλλά περνάει και στα πρακτικά θέματα, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε όχι μόνο να βαδίσει στα χνάρια του υπουργού της κουκούλας, αλλά να τον ξεπεράσει κιόλας.

Έτσι, σήμερα στις 5 τα ξημερώματα, ΜΑΤ εισέβαλαν σε τρεις διαφορετικές καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη όπου στεγάζονταν πρόσφυγες, εκκένωσαν τους χώρους, έστειλαν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και συνέλαβαν τους υπόλοιπους.

Οι προσαγωγές είναι περίπου 100 και οι συλλήψεις μέχρι τώρα απ’ότι μαθαίνουμε 72, θυμίζοντας ένα ερντογανικό πογκρόμ απ’ τα Lidl. Η κατηγορία που βαραίνει τους συλληφθέντες, είναι αυτή της διατάραξης οικιακής ειρήνης, και παρακάτω βλέπουμε πώς οι μπάτσοι την απεκατέστησαν στις 5 τα ξημερώματα.

 

Οι καταλήψεις για τις οποίες μιλάμε, είναι το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην ‘Ανω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα 8όροφο κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης. Μερικές από τις φρικαλεότητες που εκτυλίσσονταν μέσα σε μία από αυτές τις καταλήψεις, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Την ικανοποίησή του αναμένεται να εκφράσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την εν λόγω επιχείρηση, αφού μία από τις καταλήψεις εκκενώθηκε μετά από δικιά του μήνυση. Ετοιμοπόλεμος δε, καθώς φαίνεται πως ήταν ο μηχανισμός, μέσα σε λίγες ώρες είχε ήδη φέρει μπουλντόζες προκειμένου να καταστρέψει το κτίριο, για να μην του το ξαναμαγαρίσουν οι αλλόθρησκοι.

Ίσως αξίζει μια στάση εδώ, για να σχολιάσει κανείς, πως κάποιοι προτιμάνε να γκρεμίσουν ένα κτίριο παρά να το αφήσουν να γεμίσει πρόσφυγες, αλλά δεν είμαστε σε θέση ακόμα.

Χαρούμενες φαίνεται πως είναι και εκατοντάδες ΜΚΟ, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μερικούς ακόμα πρόσφυγες για τους προϋπολογισμούς τους, τώρα που αυτοί θα μεταφερθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αφού όπως μάθαμε πρόσφατα, από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, το κράτος δεν έχει καν νομοθετικό ορισμό για τις ΜΚΟ, πόσο μάλλον τη δυνατότητα να ελέγξει τα χρήματα που τους δίνει:

η απουσία νομικού τύπου Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, η έλλειψη νομοθετικού ορισμού της, αλλά και η μη ύπαρξη οποιουδήποτε μητρώου καταχώρισης των εν λόγω νομικών προσώπων καθιστά την απάντηση στο ερώτημά σας εν τοις πράγμασι αδύνατη”

Μέχρι να δώσουν τα συγχαρητήριά τους στην κυβέρνηση Δένδιας, Γεωργιάδης και Βούλτεψη και μέχρι να βγει να καταδικάσει το περιστατικό η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το άρθρο θα ανανεώνεται από το λαοφιλές hashtag #syriza_xeftiles


 

12:55
Εντάξει, καταδικάστηκαν οι εκκενώσεις. Ίσως πιο γρήγορα και απ’ ότι κατεδαφιστηκε το Ορφανοτροφείο…

13:02
Και κάπως έτσι κατέληξε το Ορφανοτροφείο, για να μην ξαναπέσει στα χέρια των αλλόθρησκων και των άπλυτων

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s