Χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ξεμπροστιάζει παραθεριστές πυροσβέστες

Ο λόγος για το γνωστό δημοσιογράφο του Σκάι, Δημήτρη Οικονόμου, που στο κυνήγι του Πούλιτζερ, δε διστάζει να τα βάλει με τις πλέον προστατευμένες επαγγελματικές κάστες, όπως αυτή των πυροσβεστών.

Αφορμή, η ανεξέλγκτη φωτίτσα που ξέσπασε χτες στη Χίο και που ο απολογισμός αφήνει πίσω της 35.000 στρέμματα καμμένης γης και το 90% των μαστιχόδεντρων σε τρία χωριά.

Η συγκεκριμένη φωτίτσα, ήταν τόσο ασήμαντη ώστε να φαίνεται απ’ το διάστημα:

nasa

Μεγάλο λάθος όμως φαίνεται πως έκαναν οι πυροσβέστες οι οποίοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη εστία, αφού στο πανελλήνιο τους ξεμπρόστιασε ο Δημήτρης Οικονόμου από τη συχνότητα του Σκάι, αποκαλύπτοντας πως οι περισσότεροι αν όχι όλοι, πήγαν εκεί για διακοπές.

Και ενώ όλοι στενοχωρεθήκαμε που η φωτιά έσβησε μέσα σε μία μέρα, κάποιοι ίσως να στενοχωρέθηκαν λίγο παραπάνω, αφού Όλοι Μαζί Θα Μπορούσαμε να είχαμε πάει να αναδασώσουμε τη Χίο στην περίπτωση που αυτή είχε γίνει κάρβουνο απ’ άκρη σ’ άκρη.

skai-kalubia-anadasosi

Για αδιευκρίνιστο λόγο, στο μυαλό μας ήρθε ο Πάγκαλος σε μια αντίστοιχης έμπνευσης εξομολόγηση, όπου κατηγοριοποιούσε εργαζόμενους σε παραγωγικούς και μη, ίσως γιατί μιλούσε εκ πείρας.

Η συντακτική μας ομάδα πάντως σε επιτόπια έρευνα, βρήκε στοιχεία που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Οικονόμου και σας τα παραθέτουμε. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους πυροσβέστες στη Χίο, έτσι όπως τους κατέγραψε κρυφή μας κάμερα:

Advertisements

One thought on “Χρήσιμο μέλος της κοινωνίας ξεμπροστιάζει παραθεριστές πυροσβέστες

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s