Διέγραψαν τα πρόστιμα του Μητρόπουλου και το γιορτάζουμε γιατί διαβάσαμε Εφ. Συν.

Ένα ξέφρενο γλέντι αποφασίσαμε να στήσουμε εδώ στο μπλογκ και προτείνουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών να συμμετάσχει.

Ο λόγος; Μα φυσικά επειδή διαγράφτηκε οριστικά το πρόστιμο ύψους 942.136,60 ευρώ που είχε επιβληθεί στον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής, κύριο Μητρόπουλο. Το πρόστιμο είχε στο ενδιάμεσο πέσει στα 375.329,08 με απόφαση της επιτροπής διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Όμως ακόμα και αυτό διαγράφηκε οριστικά με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Νομικοί δεν είμαστε, αλλά πιστεύουμε πως το πρόστιμο του Μητρόπουλου διαγράφηκε νομότυπα. Πιο πολύ γράφουμε αυτές τις αράδες γιατί θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την ξέφρενη χαρά στην οποία μας καλεί να αφεθούμε, η Εφημερίδα των Συντακτών. Και δικαίως, αφού όπως μας ενημερώνει το ανυπόγραφο άρθρο:

Τον δρόμο για παραγραφή των χρεών χιλιάδων φορολογούμενων πολιτών, ανοίγει πιθανότατα η απόφαση του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε αμετάκλητα ότι έχει παραγραφεί το πρόστιμο των 375.329,08 ευρώ, το οποίο έχει επιβληθεί στον τέως αντιπρόεδρο της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλο.

Είναι πράγματι ένα χαρμόσυνο νέο. Χιλιάδες φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατα χρέη προς το Δημόσιο, αφού μετά από εφτά χρόνια ύφεσης δε μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, έχουν πλέον τη δυνατότητα και το νομικό προηγούμενο να διεκδικήσουν τη διαγραφή των χρεών τους.

Αν αναρωτιέστε, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνετε και εσείς κάτι παρόμοιο, αυτές εξηγούνται λίγο παρακάτω στο ίδιο άρθρο και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Αρκεί δηλαδή, είτε να βρίσκεται το όνομά σας στη λίστα Λαγκάρντ, είτε να έχετε αποκρύψει κάποιο εισόδημά σας και να σας έχει επιβληθεί πρόστιμο:

Αυτό συμβαίνει καθώς η υπ΄ αριθμ. 1623/2016 απόφαση του ΣτΕ αφορά χιλιάδες φορολογούμενους πολίτες οι οποίοι έχουν δεχθεί φορολογικούς ελέγχους (είτε επειδή περιλαμβάνονται τα ονόματά τους σε διάφορες «λίστες», είτε δεν δήλωσαν κάποιο εισόδημά τους) και ήδη τους έχουν επιβληθεί ήδη υψηλά πρόστιμα.

0mkxcg1

Εμείς συμμεριζόμαστε τη χαρά της δημοφιλούς εφημερίδας και καλούμε τον κόσμο που δεν διακατέχεται από διάφορα συνδρόματα, όπως αυτό της κατωτερότητας, του λαϊκισμού ή του απλού “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, να ενωθεί μαζί μας και να γιορτάσει αυτή την απόφαση σταθμό του ΣτΕ.

Καλούμε κάθε καστανά που συνελήφθη επειδή δεν είχε ταμειακή, κάθε άπορο και άστεγο που ζητιάνευε χωρίς να κόψει αποδείξεις, ακόμα και αυτούς που μάζευαν ρίγανη στα βουνά χωρίς την απαιτούμενη άδεια! Όλους εσάς που προσπαθήσατε να εξαπατήσετε το κράτος και να μας βυθίσετε κι άλλο στη χοάνη των μνημονίων. Εσάς που ζείτε παρασιτικά στην κοινωνία τόσα χρόνια. Εσάς που τα φάγατε μαζί με όλους εμάς. Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη διαγραφή των χρεών του Μητρόπουλου καθώς και άλλων πολλών από τούδε και στο εξής, που βρίσκονται σε διάφορες “λίστες”.

Περισσότερες πληροφορίες, στη σελίδα του event, στο facebook.

Advertisements

2 thoughts on “Διέγραψαν τα πρόστιμα του Μητρόπουλου και το γιορτάζουμε γιατί διαβάσαμε Εφ. Συν.

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s