Οι Μπαχάμες λένε στους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στις ΗΠΑ γιατί μπορεί να τους σκοτώσουν οι μπάτσοι στο δρόμο

Η χώρα εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία, με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ, μετά και τις τελευταίες δολοφονίες αφροαμερικανών από αμερικανούς αστυνομικούς.

Η οδηγία συγκεκριμένα κάνει λόγο για αυξημένες “δολοφονίες χωρίς δίκη” (extrajudicial killings) από αστυνομικούς, που κάνουν τον Judge Dread που μπορούσε να δικάσει και να εκτελέσει επι τόπου όσους δεν τα πήγαιναν καλά με το νόμο, να μοιάζει λογικός και πειθαρχημένος

Στην ίδια οδηγία, επισημαίνεται, πως αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη να επισκεφθούν τη “Γη των Ελεύθερων και Σπίτι των Γενναίων”, καλό θα ήταν να μην έρθουν σε καμία αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς που ενδέχεται να συναντήσουν και να κάνουν την πάπια.

be non-confrontational in any encounter with U.S. law enforcement agents

Επίσης, καλό είναι όποιος πολίτης της χώρας επισκέπτεται τις ΗΠΑ, να μη μπλεχτεί επουδενί σε πολιτικές ή άλλες διαδηλώσεις και να ενημερώνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη που επισκέπτεται, έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και να καταφέρουν να διασκεδάσουν.

not get involved in political or other demonstrations under any circumstances and avoid crowds.[…]Pay attention to the public notices and news announcements in the city that you are visiting.[…]Be safe, enjoy the holiday weekend and be sensible.

Η ταξιδιωτική οδηγία, έρχεται λίγες μέρες μετά τις τελευταίες δολοφονίες δύο αφροαμερικανών από αστυνομικούς. Του Philando Castile, που δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του και της 4χρονης κόρης της

και του Alton Sterling , στον οποίο οι αστυνομικοί άδειασαν 4 σφαίρες, αφού τον είχαν ακινητοποιήσει στο έδαφος.

Οι ταξιδιωτικές οδηγίες, σε βάρος των ΗΠΑ δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο, γιατί… είναι οι ΗΠΑ, που μάλλον θα σου βάλουν εμπάργκο για 1000 χρόνια αν τους κοστίσεις έστω και ένα σεντ. Η τελευταία χώρα που έχουμε δει να εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για τις ΗΠΑ, ήταν η Ρωσία το 2013, η οποία προειδοποιούσε τους πολίτες της, πως αν τυχόν επισκεφθούν τις ΗΠΑ, μπορεί να συλληφθούν και να καταδικαστούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πέρα της καταγωγής τους.

*στη φωτογραφία, το γνωστό μοντέλο από τις Μπαχάμες, Celeste Marshall, η οποία ίσως είναι πολύ σκουρόχρωμη για να ταξιδεύει αυτό τον καιρό στις ΗΠΑ…

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s