4 λόγοι που δεν είσαι κι εσύ εδώ.

 

 

Και γιατί είσαι και λίγο μαλάκας.

Ένα σχετικά σύντομο άρθρο σαν απάντηση σε αυτού που ζητούν δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού.

1) Γιατί δεν έχεις ιδία άποψη για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας. Η ενημέρωση σου για την καθημερινότητα της χώρας προέρχεται από διάφορα ΜΜΕ και είναι διαστρεβλωμένη βαριά από την κυρίαρχη προπαγάνδα. Η μεροληπτική ενημέρωση είναι πρόβλημα και στο εσωτερικό της χώρας αλλά μετριάζεται σε ένα βαθμό από την καθημερινή τριβή με την πραγματικότητα της ζωής στην Ελλάδα.

2) Γιατί δεν θα υποστείς στο πετσί σου τις συνέπειες της ψήφου σου. Είναι εύκολο να ψηφίζεις κάποιον να σε αντιπροσωπεύει στην αστική δημοκρατία δι αντιπροσώπου, εύκολο σε εγκληματικό βαθμό. Το δύσκολο είναι να ζήσεις με τις συνέπειες της επιλογής σου. Αν θέλετε να εκλέξετε κυβέρνηση στην χώρα, δείξτε και την εντιμότητα να έρθετε να ζήσετε εδώ υπό την κυβέρνηση που εκλέξατε.

3) Το επιχείρημα ότι κάποιοι από τους Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα αν βελτιωθούν οι συνθήκες είναι τουλάχιστον αφελές. Αν βελτιωθούν οι συνθήκες μπορεί να θέλει να μεταναστεύσει στην Ελλάδα και ο πληθυσμός ολόκληρου του πλανήτη, άρα με αυτή την λογική θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ελληνικές εκλογές όλοι οι άνθρωποι άνω των 18 (ή των 16).

4) Ας δούμε και τα επιχειρήματα του αντιλόγου:

cnezrtpxeaamg3p

cnexkd4weaar4gs

cnewcetwyaarvom

cneutr4waaalcar

cnetrboxeaaq7pz

cnencvvxgaaqmnp

cnecbqowiaay85q

Με λίγα λόγια ένα επιχείρημα. Βάλτε πλάτη όλοι οι αλλοπαρμένοι Έλληνες του εξωτερικού, για να μείνει ο κούφιος πολιτικός λόγος του ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην ελληνική βουλή. Σφίξαν οι κώλοι.

 

Advertisements

2 thoughts on “4 λόγοι που δεν είσαι κι εσύ εδώ.

 1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Είμαι έλληνας πολίτης, εχω ελληνικό διαβατήριο έχω όλες τις υποχρεώσεις (πχ φορολογία αν έχω εισόδημα από Ελλάδα, ενοίκια ή απλά κλειστό ακίνητο) έχω και πλήρη δικαιώματα όπου στον πλανήτη και να βρίσκομαι. Το ελληνικό κράτος, 2016 πλέον, οφείλει να νομοθετήσει και να μου εξασφαλίσει τη δυνατότητα (επιστολική ψήφος). Τα υπόλοιπα (δεν ζείτε εδώ , δεν έχετε τις συνέπειες, είναι μαλακίες τύπου «να είχαμε να λέγαμε»…)

  Μου αρέσει!

  • Το κατά πόσο είσαι Έλληνας πολίτης και έχεις ελληνικό διαβατήριο δεν μπορώ να το εξακριβώσω αλλά δεν έχω και λόγο να το αμφισβητήσω.

   Φορολογούνται για τα εισοδήματά τους στην Ελλάδα και οι μη Έλληνες πολίτες οπότε αυτό δεν μας λέει και τίποτα. Αυτό μας έλειπε να ήσουν και αφορολόγητος, δεν μας έφταναν οι εφοπλιστές.

   Το Ελληνικό κράτος οφείλει σίγουρα πολλά, αλλά όχι την ψήφο σε κατοίκους του εξωτερικού.

   Για τα υπόλοιπα που είναι μαλακίες “να είχαμε να λέγαμε”, δεν έχεις κάποιο επιχείρημα να τους αντιτάξεις, άρα αυτό τι κάνει εσένα;

   Μου αρέσει!

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s