Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία ομολογεί: Με την έγκριση του Κιέβου οι φρικαλεότητες των νεοναζί στην Ουκρανία

Μια σύντομη ανασκόπηση στην κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία, με αφορμή την παραδοχή του Ουκρανού πρέσβη στη Γερμανία, πως οι παραστρατιωτικές ομάδες εγκληματιών που δρουν στην περιοχή, δεν κάνουν τίποτα πέρα από αυτό που διατάσσουν οι στρατιωτικοί διοικητές και το Κίεβο. (Ακολουθούν σκληρές εικόνες)

Πέσαμε πάνω σε ένα βιντεάκι όπου ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία, δίνει συνέντευξη σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σε κάποιο σημείο ο δημοσιογράφος ρωτάει τον πρέσβη, αν ο Δεξιός Τομέας, το τάγμα του Αζόφ και οι άλλοι παραστρατιωτικοί, που δεν είναι απλά μερικοί περίεργοι αλλά χιλιάδες που πολεμούν μαζί με τον ουκρανικό στρατό, βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κιέβου, ή δρουν ανεξέλεγκτα.

Η απάντηση που έρχεται, είναι σαφής:

Αυτές οι οργανώσεις πολεμούν μαζί με το στρατό μας, με την Εθνοφυλακή και με άλλες μονάδες και συντονίζονται και ελέγχονται από το Κίεβο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να κάνουν κάτι μόνοι τους, πέρα από αυτό που διατάσσουν οι στρατιωτικοί διοικητές.

Ο δημοσιογράφος, μάλλον έκπληκτος, ξαναρωτάει: Είναι λοιπόν υπό τον έλεγχό σας. Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στη φωτιά ότι δεν κάνουν κάτι κακό; Για να πάρει την επιβεβαίωση:

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά, ότι αυτές οι μονάδες ελέγχονται από το κέντρο διοίκησης στο Κίεβο και αποτελούν μέρος των δυνάμεων άμυνάς μας.

Η έκπληξη του δημοσιογράφου, όμως είναι σχετικά περίεργη. Το τάγμα του Αζόφ δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μαριούπολης από την αρχή της ουκρανικής κρίσης. Μαζί με άλλες συστάδες στυγνών εγκληματιών που πήραν όπλα στα χέρια τους, διαπράττουν καθημερινά εγκλήματα πολέμου.

Το τάγμα του Αζόφ για παράδειγμα, δεν είναι απλά κάποιοι περιθωριακοί εγκληματίες που βρήκαν ευκαιρία να κάνουν τη δική τους συμμορία, μέσα στην αναταραχή της Ουκρανίας. Είναι ίσως η πιο διαβόητη ομάδα δολοφόνων που δρα στην ανατολική Ουκρανία.

Ο αρχηγός του τάγματος του Αζόφ, ο Andriy Biletsky, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, έχει παρασημοφορηθεί από τον Ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο και του έχει αποδοθεί ο βαθμός του αντισυνταγματάρχη στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.

1

Το τάγμα του Αζόφ, ιδρύθηκε χάρη στην οικονομική βοήθεια του ουκρανού δισεκατομμυριούχου Ihor Kolomoyskyi, ο οποίος ξόδεψε περίπου 10 εκατ. δολάρια, προκειμένου να δημιουργηθούν διάφορες άλλες παραστρατιωτικές δολοφονικές ομάδες πέρα από το τάγμα του Αζόφ, όπως αυτά του Δνείπερου, το Aidar και του Ντονμπάς. Γιατί, τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν δε μπορείς να σκοτώσεις κανέναν με αυτά;

2

Το τάγμα του Αζόφ, μαζί με διάφορες άλλες ορδές στυγνών εγκληματιών, χρηματοδοτήθηκε επίσης και συνεχίζει να χρηματοδοτείται από την Ουάσινγκτον.

Το τάγμα του Αζόφ, αποτελείται από, τι άλλο; Νεοναζί. Γιατί ποιος άλλος θα μπορούσε να είναι λάτρης των ναζί, αν όχι κάποιος που σκοτώνει παιδιά και γέρους;

3

Τι στον κόρακα όμως κάνουν αυτές οι εγκληματικές ομάδες εκεί στην Ουκρανία. Γιατί έγιναν γνωστές και γιατί είναι εγκληματικό απλά και μόνο να τις υποστηρίζεις; Μαζέψαμε μερικά δείγματα γραφής αυτών των ομάδων και σας τα παρουσιάζουμε

Προειδοποίηση! Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

Οι ομάδες αυτές δεν είναι επανδρωμένες μόνο από ουκρανούς φασίστες. Έχουν κάνει κάλεσμα σε φασίστες, ή απλά σε ανθρώπους που τους αρέσει να σκοτώνουν, ανά την υφήλιο. Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο να διοργανώνουν και σαφάρι για όσους το σηκώνει η τσέπη τους. Και μη νομίσετε πως είναι κάποιο κρυφό μυστικό που διακινείται από στόμα σε στόμα. Μπορείτε απλά να ρωτήσετε τον απόστρατο της Black Water που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία και ανεβάζει τιμοκαταλόγους στο twitter του.

Αναβιώνουν όμως και άλλες εικόνες από ταινίες θρίλερ, όπως αυτό της επικήρυξης για το κεφάλι κάποιου. Και συγκεκριμένα για ένα Βρετανό δημοσιογράφο, με επικήρυξη 10.000 δολαρίων από το Δεξιό Τομέα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία επίσης, το νεοναζιστικό τάγμα του Aidar, ακολουθεί τις πρακτικές του ισλαμοφασιστικού ISIS. Αποκεφαλίζει τους αιχμαλώτους του και ανεβάζει τις εικόνες των κεφαλιών στα social media. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, στέλνουν τα κεφάλια πίσω στις οικογένειες των αιχμαλώτων. Τι περίεργο θα αναρωτηθεί κανείς, ένας χριστιανοφασίστας και ένας ισλαμοφασίστας, να έχουν τόσο παρόμοιο τρόπο δράσης.

Οι μαζικοί τάφοι, από όπου ανασύρονται πτώματα με δεμένα τα χέρια τους, είναι επίσης ένα συχνό φαινόμενο, στις περιοχές όπου δρουν οι ομάδες αυτές.

8

Όμως εκεί που πραγματικά παίρνουμε μια εικόνα για τη δράση αυτών των φονιάδων, είναι όπου υπάρχουν βίντεο με τις δράσεις τους. Στο παρακάτω βίντεο ας πούμε, βλέπουμε άτομα με τα διακριτικά του ουκρανικού στρατού, να θάβουν ζωντανό έναν άντρα.

Αλλού βλέπουμε μέλη αυτών των ομάδων, να σταυρώνουν και να καίνε ζωντανό κάποιον άλλο.

Υπάρχει ακόμα και βίντεο, με αυτά τα άτομα να κρεμάνε μια έγκυο γυναίκα.

Πρόσφατα, είδαμε επίσης και τη συνέντευξη ενός ουκρανού γιατρού, ο οποίος σε κανάλι της χώρας του, δε δίστασε να ομολογήσει πως σκότωνε όσους ασθενείς έπεφταν στα χέρια του και ήταν ρωσόφονοι. Όχι κάτι που αξίζει να μας σοκάρει, αν παρακολουθήσουμε τον εφιάλτη στον οποίο μετατράπηκε η Ουκρανία τα τελευταία χρόνια, χάρη στην άνοδο των νεοναζί, αλλά είναι ακόμα μία ένδειξη όχι της ατιμωρησίας, αλλά της επιβράβευσης που επικρατεί για τέτοιες πρακτικές, τόσο από το καθεστώς του Κιέβου, αλλά και από διεθνή ευαγή ιδρύματα που ευαγγελίζονται τη δικαιοσύνη, όπως το δικαστήριο της Χάγης.

4

Η στήριξη σε αυτούς του εγκληματίες είναι σφαιρική και δεν περιορίζεται απλά στα λόγια. Πέρα από τη χρηματοδότηση από το αμερικανικό κράτος και τις απολαβές που χαίρουν από το ουκρανικό ή από διάφορους επιχειρηματίες που απλά θέλουν να έχουν το δικό τους στρατό, βλέπουμε μία άνευ προηγουμένου στήριξη, οικονομική, στρατιωτική και πολιτική, που ξεκινάει από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ και φτάνει μέχρι το ΝΑΤΟ και τη… Eurovision

6

7

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο στο κέντρο, με τον Βαν Ρομπάι, λίγο αφού η Ε.Ε. υπέγραψε συμφωνία διασύνδεσης με την Ουκρανία.

Εμείς κλείνουμε απλά με ένα βιντεάκι, έτσι για να μας φτιάξει λίγο τη διάθεση. Αν αναρωτιέστε τι είναι, να σας εξηγήσουμε πως είναι απλά το promo βιντεάκι για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision, το οποίο επιμελήθηκε το… ΝΑΤΟ.

Advertisements

2 thoughts on “Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία ομολογεί: Με την έγκριση του Κιέβου οι φρικαλεότητες των νεοναζί στην Ουκρανία

  1. ήξερα για την Οδησσό….αλλά όταν βλέπεις κι άλλα(παρόλο που ξέρεις ότι γίνονται), τότε σκεφτεσαι αυτούς που σου κουνάν το δάκτυλο για την Σοβιετική Ένωση…..και πάνω από όλα σκέφτεσαι τα παιδιά σου!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s