Διαλέγουμε 4 μεγιστάνες που θέλουμε να μας ενημερώνουν για τα πλεονεκτήματα του να μένουμε φτωχοί

Η διαδικασία αδειοδότησης καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας συνεχίζεται και ήδη εμφανίστηκαν έντεκα ενδιαφερόμενοι, που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις κρατικές συχνότητες προκειμένου να μας προσφέρουν το λειτούργημα της ενημέρωσης.

Πλουραλισμός, πολυφωνία και αντικειμενικότητα είναι ήδη στις πόρτες μας και ζητάνε απεγνωσμένα να μας δώσουν λεφτά προκειμένου να μας προσφέρουν μια σφαιρική και καθημερινή ενημέρωση γύρω από τις ζωές μας.

Βλέπουμε έτσι το παλιό καθεστώς δημοσιογραφικής απαξίωσης των Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη ας πούμε, να είναι έτοιμο να αλλάξει με αυτό των Μαρινάκη και Σαββίδη και τρίβουμε τα χέρια μας που επιτέλους η ελληνική τηλεόραση θα ανέβει επίπεδο, όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρει, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης.

Εμείς κάνουμε μια μίνι έρευνα, προσπαθώντας να βρούμε ποιοι είναι οι Κροίσοι που θα αναλάβουν να μας πείσουν αυτή τη δεκαετία, πως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ζήσουμε φτωχοί και εξαθλιωμένοι προκειμένου να βάλουμε πλάτη και να ορθοποδήσει επιτέλους η οικονομία μας. Επίσης ρωτάμε εσάς, για το ποιοι είναι οι μεγιστάνες της καρδιάς σας, γιατί κακά τα ψέμματα κανένας άλλος δε θα σας ρωτήσει, μιας και η δυνατότητα λήψης αποφάσεων από μέρους σας, εξαντλείται σε μια ψηφοφορία σε κάποιο μπλογκ σαν το δικό μας.

1

Καρατζαφέρης – Αρτ

Offshore, 6 εκατ. αφορολόγητα δολάρια, 20 εκατ. σε ακίνητα, περίεργες εμπλοκές σε εξοπλιστικά προγράμματα και φυσικά μία ασταμάτητη πολιτική παρακαταθήκη που ακούει στο όνομα Γεωργιάδης.

2

Βρυώνης – Epsilon

Σύμφωνα με τον Τέλλογλου, είναι ο άνθρωπος που κόστισε σε Ελβετούς, 150 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Κάτοικος Αλβανίας, έχει μια περιουσία μάλλον τόσο πολυδαίδαλη που το ΣΔΟΕ χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρώσει την έκθεση της περιουσιακής του κατάστασης. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο επιχειρηματίας δεν είναι κομματικοποιημένος, αφού αφενός έχει συνοδεύσει ως μέρος της αντιπροσωπείας Ελλήνων επιχειρηματιών τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, αφετέρου η πρώτη συνέντευξη του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης, Νίκου Παππά, σε διαδικτυακό μέσο μεταδίδεται από το κανάλι Έψιλον tvnea. Είναι η περίοδος του ειδυλλίου με τη νέα εξουσία.

3

Καλογρίτσας – Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης

Κουμπάρος του Κάμμενου σύμφωνα με το marketfair, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία του Ευαγγελάτου για μια πετυχημένη καριέρα στην τηλεόραση, αφού είναι κουμπάρος και με αυτόν. Η κατασκευαστική του εταιρεία, ο “Τοξότης”, αναλαμβάνει κυρίως δημόσια έργα και τα πάει μάλλον αρκετά καλά, αφού οι τύποι που διεύρυναν τη διώρυγα του Σουέζ, φαίνεται να τον προτιμούν από τον Άκτωρα και το Μπόμπολα.

4

Σαββίδης – Dimera Media Investments Limited

Ο κύκλος εργασιών της αυτοκρατορίας του Ιβάν Σαββίδη ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Σήμερα η καπνοβιομηχανία Donskoy αποτελεί μία από τις τέσσερις σημαντικότερες εταιρίες του μητρικού ομίλου Agrocom, του οποίου πρόεδρος είναι ο Σαββίδης, ενώ ιδιοκτήτρια (της Donskoy) εμφανίζεται η σύζυγός του Κυριακή, με την οποία είναι 25 χρόνια παντρεμένοι και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Γιώργο και τον Νίκο.

Εκτός από την καπνοβιομηχανία του, που ελέγχει το 4% της παραγωγής τσιγάρων στη Ρωσία, όπου οι καπνιστές υπολογίζεται πως υπερβαίνουν τα 40 εκατομμύρια, στον όμιλο του Σαββίδη ανήκουν ακόμη η εταιρία αλλαντικών «Ταβρ», η εταιρία αγροτικών προϊόντων, ιχθυοκαλλιεργειών και παραγωγής χαβιαριού «Καζάχα» και μια εταιρία θεματικών πάρκων.

Σύμφωνα με το ρωσικό οικονομικό περιοδικό «Finance», η περιουσία του εκτιμάται στα 250 εκατ. ευρώ. Κατατάσσεται μεταξύ των 30 πλουσιότερων Ρώσων, ενώ το αμερικανικό περιοδικό «Forbes» αποτιμά την περιουσία του στα 9,4 δισ. ρούβλια (237 εκατ. Ευρώ).

5

Κοντομηνάς – Alpha

Πρόσφατα, από τους αγαπημένους της αντικειμενικής ενημέρωσης. Όπως μαθαίνουμε, πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

  • την τράπεζα Interbank (στο μεταξύ εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Eurobank)
  • την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic)
  • την Ευρωκλινική Αθηνών
  • την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς)
  • το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet
  • την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm
  • για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης
  • το 100% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9 (το 66% κατείχε μέχρι τον Ιανουάριο 2012 ο γερμανικός όμιλος RTL)
  • τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece.

Έχει ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

6

Κυριακού – Ant1

Όπως διαβάζουμε στο DealNews, είναι από εκείνους τους επιχειρηματίες, που κοίτα να δεις σύμπτωση, πάει κόντρα στην κρίση και επεκτείνεται.

Ακόμη και στις δυσκολίες «ανακαλύπτει» ευκαιρίες. Το είχε πράξει και τα πρώτα χρόνια που ίδρυσε την Athenian και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχτισε έναν στόλο 16 πλοίων και 12 χρόνια αργότερα πραγματοποιούσε το 46% του διεθνούς εμπορίου. Μετρ των αγοραπωλησιών, είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ναυτιλιακό ενδιαφέρον, όταν προ 10ετίας είχε πουλήσει στην OMI αντί 520 εκ. δολ. 11 πλοία και 6 στην Sovcomfolt αντί 330 εκ. Τότε πολλοί μίλησαν για αποχώρηση του Κυριακού από τη ναυτιλία, κάτι το οποίο διέψευσε δύο χρόνια αργότερα με την κατασκευή 6 νέων τάνκερ.

7

Αλαφούζος – Σκάι

Ιδιοκτήτης της τηλεόραση του Σκάι, του ραδιοφώνου του Σκάι, πρόεδρος του Παναθηναϊκού, της εφημερίδας “Καθημερινή” και της επενδυτικής εταιρείας “Αργοναύτης”. Το 2010 παρήγγειλε δύο δεξαμενόπλοια από τα κορεάτικα ναυπηγεία της Samsung, αξίας 109 εκατομμυρίων δολαρίων, έτσι γιατί είχε καιρό να παραγγείλει κάποιο πλοίο.

Το 2001 παραλίγο να μπει στη φυλακή για 5 χρόνια, επειδή ξέχασε να καταβάλει στην εφορία 2,3 δισ. δραχμές από το 1996, αλλά τελικά δε μπήκε.

8

Μπόμπολας – Mega

Παρόλο που ετοιμάζεται για λουκέτο και ενώ έχει μερικούς εργαζομένους απλήρωτους (νε, κε;), ο πρώην μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός, είπε κι αυτός να μπει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών. Παρόλο που ο σταθμός είναι πολυμετοχικός, με τον Ψυχάρη να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο, θεωρήσαμε καλύτερο να ασχολήθουμε με έναν από τους άλλους μεγάλους μετόχους. Το Μπόμπολα, ο οποίος τυγχάνει να έχει και τον όμιλο Άκτωρ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της ΑΚΤΩΡ και των θυγατρικών της ανήλθε στις 31.12.2015 σε € 3,2 δισ. Επιπλέον, υπάρχουν έργα ύψους € 148 εκατ. που υπεγράφησαν μετά τις 31.12.2015 καθώς και έργα ύψους € 253 εκατ., η υπογραφή των οποίων αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Λόγω της περιορισμένης δημοπράτησης νέων έργων στην Ελλάδα, η ΑΚΤΩΡ συνεχίζει να εστιάζει στην ανάπτυξη των εργασιών της διεθνώς με έμφαση στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή. Αυτή τη στιγμή οι διεθνείς δραστηριότητες συνεισφέρουν περίπου το 51% των εσόδων του Ομίλου ενώ αντιπροσωπεύουν και το 53% του κατασκευαστικού ανεκτέλεστου.

Βαρδινογιάννης – Star

Ο όμιλος Βαρδινογιάννη ελέγχει στη στεριά τη μεγαλύτερη ιδιωτική βαριά βιομηχανία, τα διυλιστήρια της Motor Oil, με κύκλο εργασιών το 2013 της τάξης των 9,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έχει μεγάλες επενδύσεις, επίσης, στην ηλεκτροπαραγωγή και την ενέργεια εν γένει, τόσο με την Κόρινθος Power όσο και σε κοινοπραξία με τη Μυτιληναίος στην M&M Gas. Ελέγχει, επίσης, τις επιχειρήσεις διανομής και εμπορίας πετρελαιοειδών Avin Oil, Cyclon και Coral και έχει συμμετοχές σε ξενοδοχειακούς ομίλους και στο τραπεζικό σύστημα.

Πλούσιο είναι και το φιλανθρωπικό του έργο.

9

10

Μαρινάκης – Alter Ego

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εν μέσω κρίσης, το 2013, έβαλε πλάτη στην ελληνική οικονομία και ναυπήγησε πλοία μισού δισ. Δολαρίων σε Ρουμανία και Κίνα. Αυτό.

? – Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου

Δεν ξέρουμε σε ποιον ανήκει αυτή η μυστήρια εταιρεία κυπριακών συμφερόντων. Υπάρχουν κάποιες φήμες, που μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ, αλλά η διαφάνεια σταματάει κάπου σε αυτό το σημείο. Από εδώ και πέρα ξεκινάει η ενημέρωση.

Καλή διασκέδαση.

 

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s