Μαμιδάκης Jetoil: Ζητάμε τη γνώμη του twitter, για τις «φιλότιμες αυτοκτονίες»

Ψάχνουμε στο τουίτερ της πλέμπας, για να δούμε αν υπάρχει έστω ένας από την άμορφη μάζα των προλετάριων, που να θεωρεί πως η αυτοκτονία ενός χρεοκοπημένου επιχειρηματία μπορεί με κάποιο τρόπο να θεωρηθεί ένδειξη φιλοτιμίας και ένας τρόπος με τον οποίο “αναλαμβάνει τις ευθύνες του”. Δυστυχώς δε βρήκαμε ούτε έναν.

Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα της κρίσης, που μετράει (λάθος, έχει σταματήσει να μετράει πια) αυτοκτονίες, χιλιάδες νεκρούς από τη φτώχεια, καρκινοπαθείς που δε μπορούν να πληρώσουν τις χημειοθεραπείες τους και παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, είναι λίγο δύσκολο να θεωρήσει κάποιος την αυτοκτονία ενός επιχειρηματία που έζησε 84 από τη δουλειά των εργαζομένων του και μετά χρεοκόπησε, σαν ένδειξη φιλοτιμίας.

Ένας άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του και αυτό είναι από μόνο του πάντα λυπηρό. Αλλά κάπου εκεί θα έπρεπε να είχε τελειώσει η φιλολογία γύρω από το θέμα. Αντίθετα βλέπουμε μια προσπάθεια ηρωοποίησης του αυτόχειρα από τα ΜΜΕ, στις απέλπιδες προσπάθειές τους να πείσουν πως το σύστημα του καπιταλισμού που απολαμβάνουμε είναι κομπλέ και να μη δίνουμε και πολύ σημασία στο Μαρινόπουλο, γιατί, δείτε: «υπάρχουν και επιχειρηματίες με φιλότιμο που αυτοκτονούν όταν χρεοκοπούν». Προσπάθειες δηλαδή που αγγίζουν την έννοια της σκύλευσης νεκρού, για ίδιον όφελος. Σαν αυτές:

10

11

Απ’ ότι φαίνεται όμως, οι αντιδράσεις δε φαίνεται να συμφωνούν ιδιαίτερα, με την «πνευματική» και τη δημοσιογραφική (λολ) ζωή του τόπου.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s