Πάνω από 5 αυτοκτονίες καθημερινά στην Ισπανία λόγω εξώσεων

Αναδημοσίευση από Lefteria


Η αύξηση των κρουσμάτων αυτοκτονίας αποδίδεται στην οικονομική κρίση  τής  Ισπανίας.

Η οικονομική κατάσταση είναι ένας σημαντικός παράγοντας πού οδηγεί τους πολίτες στην αυτοχειρία. Μία από τις συνέπειες τής οικονομικής κρίσης είναι οι εξώσεις, που έχουν συμβάλλει άμεσα στην αύξησή τους.

Τα στατιστικά στοιχεία των αυτοκτονιών στην Ισπανία ρίχνουν φώς σε μια ανατριχιαστική πραγματικότητα: σχεδόν 11 περιπτώσεις την ημέρα. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ τά Ισπανικά ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τό γεγονός σάν κάτι σύνηθες.

Η έξωση δεν είναι απλά η κορύφωση της νομικής και διοικητικής διαδικασίας με την οποία αφαιρεί από τους ιδιοκτήτες την ιδιοκτησία τους, αλλά και η αρχή  γιά κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες, τις οποίες οι πολίτες δε διαθέτουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους να την αντιμετωπίσουν.

Με τον τρόπο που γίνονται οι εξώσεις προκαλούν τόν όλεθρο στη κοινωνία (το πιο ακραίο από αυτά η αύξηση των αυτοκτονιών), φαίνεται ότι οι αρχές και οι φορείς δεν φαίνεται να έχουν πλήρη επίγνωση της ψυχοκοινωνικής κατάστασης του φαινομένου και δεν έχουν επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία.

Πάνω από 2000 εξώσεις και πλειστηριασμοί κατοικιών μέχρι τώρα στη Μαδρίτη ενώ περίπου 2.500 πολίτες φιλοξενούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στέγης.

Η ανεργία και η δυσκολία αποπληρωμής των δανείων είναι ο κύριος λόγος του προβλήματος αυτή τη στιγμή

Το 100% τών πολιτών που έρχονται αντιμέτωποι με την έξωση αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας(συνήθως ψυχολογικά προβλήματα) καρδιακά προβλήματα καί εγκεφαλικά.

Αναφορικά με τίς αυτοκτονίες ,άνθρωποι που δέν μπορούν να αντιμετωπίσουν τό πρόβλημα μα ούτε και να ζητήσουν βοήθεια καταφεύγουν στην έσχατη αυτή λύση…πόσο τρομερό άραγε; 11 επίσημα καταγγεγραμμένες αυτοκτονίες τήν ημέρα 

Πολίτες που είδαν από την μία στιγμή στην άλλη να καταστρέφεται η ζωή τους λόγω της οικονομικής κρίσης, όχι μόνον μισθωτοί μα και ελεύθεροι επαγγελματίες ιδιαίτερα αυτοί του κατασκευαστικού κλάδου, αδυνατώντας να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και οι τράπεζες να εκπλειστηριάζουν τα ακίνητα τους.

Είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς την ψυχρότητα με την οποία προβαίνουν στίς εξώσεις και τους πλειστηριασμούς. Κάποιος μπορεί να τους χαραχτηρίσει στυγνούς εγκληματίες.

Δυστυχώς η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς στά βήματα της Ισπανίας, οι πλειστηριασμοί προ των πυλών και οι πολίτες θα έχουν να αντιμετωπίσουν ανάλογο πρόβλημα δίχως καμία βοήθεια από το κράτος.

Στήν Ισπανία και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις φροντίζουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και δη τών τραπεζών μα όχι για το συμφέρον των πολιτών

Αναρχικές ομάδες αλληλέγγυων με καταλήψεις στέγης, βοηθούν αυτούς που οι τράπεζες και η κυβέρνηση πετάνε στο δρόμο.

πληροφορίες από RT Espanol

Mkampouraki

Advertisements

One thought on “Πάνω από 5 αυτοκτονίες καθημερινά στην Ισπανία λόγω εξώσεων

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s