Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών έστησαν σχολείο για τα προσφυγόπουλα της Μυρσίνης

Ώρα δέκα το πρωί χτυπά το κουδουνάκι και η αίθουσα του εστιατορίου καθώς και ο εξωτερικός στεγασμένος χώρος, μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας. Οι χώροι σε λίγα λεπτά γεμίζουν από παιδάκια που τρέχουν χαρούμενα, κάθονται στις καρέκλες, οι δασκάλες και οι δάσκαλοι είναι μπροστά από τους πίνακες και το μάθημα ξεκινά.

Βρισκόμαστε Σάββατο πρωΐ, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Μυρσίνη και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την εκπαιδευτική δραστηριότητα που είναι πρωτοβουλία καθηγητών και καθηγητριών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα και ακόμη βρίσκονται στο οργανωτικό επίπεδο. Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδος η διδασκαλία για μικρούς και μεγάλους θα γίνεται κανονικά, στο πλαίσιο βέβαια των υποδομών που υπάρχουν στο κέντρο φιλοξενίας.

myrs-735x459

Οι εκπαιδευτικοί είναι εθελοντές τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών. Μαζί τους και δασκάλες καθώς και ένας φοιτητής παιδαγωγικής σχολής από τη Συρία. Συνεργασία Ελλήνων και Σύριων εκπαιδευτικών με άριστα αποτελέσματα αν κρίνουμε από το «καλημέρα» που άκουσα από τα παιδιά.

Μιλήσαμε μαζί τους και σε όλους διακρίναμε το πάθος του εκπαιδευτικού που θέλει να προσφέρει γνώσεις στα παιδιά.

«Έχουν να μάθουν πολλά τα παιδιά αλλά και εμείς έχουμε πολλά να μάθουμε από τα παιδιά…Είναι καταπληκτικά!», δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν αναλάβει να μάθουν λίγα ελληνικά στα προσφυγόπουλα. «Ευχαριστούμε τους έλληνες για την πρωτοβουλία», δηλώνουν οι σύριοι.

Οι μαθητές είναι 35 παιδιά από 5 ετών μέχρι 7-8 ετών ενώ τα απογεύματα γίνονται μαθήματα για μεγαλύτερα παιδιά.

Πηγή: patrisnews.com via Νόστιμον ήμαρ

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s