Η ρητορική της καταπίεσης

Άρθρο αναγνώστριας

Παρακολουθώ σελίδες από διάφορα σημεία του πλανήτη (Αμερική, Αυστραλία, Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία, Κύπρο) και είναι αξιοσημείωτο το πως προσπαθούν να χειραγωγήσουν τον κόσμο. Όποιος έχει χρόνο και ασχοληθεί θα το΄χει ήδη διαπιστώσει.

Στην Αμερική για παράδειγμα που δυναμώνει η φωνή αυτών που απαιτούν ελάχιστο ωρομίσθιο τα 15$ υπάρχουν αυτοί που αντιτάσσουν ότι έτσι οι επιχειρήσεις θα χρεοκοπήσουν και στο τέλος θα κλείσουν οπότε πάρε τα 8-10$ και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Το γεγονός ότι δεν βγαίνουν με αυτά τα χρήματα (θυμάμαι εργαζόμενη της Wallmart που έλεγε ότι είναι άστεγη διότι δεν της έφτανε ο μισθός ) μας είναι αδιάφορο.

rtr3h8q9

Σε αυτούς που διαμαρτύρονται για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας με τα εξευτελιστικά μεροκάματα στα εργοστάσια του Τρίτου Κόσμου και απειλούν με μποϋκοτάζ αυτά τα προϊόντα προσπαθούν να πείσουν ότι με τα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα αυτών των χωρών αμείβονται καλά και θα΄πρεπε να τους φιλάνε και το χέρι που τους δίνουν τη δυνατότητα να εργαστούν.

enhanced-buzz-wide-19765-1367590064-15

Σε εμάς προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σταματάνε την παραγωγική δραστηριότητα με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κλείνουν και να φεύγουν για να δουλέψουν σε άλλες χώρες (πχ Βουλγαρία) αποκρύπτοντας ότι αυτό συνέβαινε και προ κρίσης.

Ο κοινός παρανομαστής είναι ότι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι έτσι είναι δυστυχώς τα πράγματα και αν πας ν΄αλλάξεις κάτι θα γκρεμιστεί το οικοδόμημα.

Στην Ελλάδα όμως κανείς δεν εξηγεί πως 500 επιχειρήσεις αύξησαν την κερδοφορία τους εν μέσω κρίσης (οικονομικά στοιχεία 2014) αφού βάλλονται.

Ένας άλλος κόσμος όμως είναι εφικτός, δίκαιος και σωστός για όλους.

«από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητες του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του»

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s