Όλα όσα δε θέλετε να ξέρετε για τα «ερπετοειδή»

Όπου κάνουμε μια σύντομη βουτιά στην τρέλα για να βρεθούμε στο βόρβορο της σύγχρονης ακροδεξιάς σκέψης.

Υποθέτουμε πως οι περισσότεροι αναγνώστες μας δεν έχουν ακούσει για τα ερπετοειδή. Όχι όχι, δε μιλάμε για τις σαύρες και τα φίδια. Μιλάμε για την παραφιλολογία που δημιουργήθηκε στα τέλη του εικοστού αιώνα, γύρω από ένα είδος ζωής με ερπετοειδή μορφή, που εξουσιάζει τον πλανήτη μας, τους πολιτικούς και όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της πραγματικότητάς μας. Ναι, κάπως έτσι ξεκινάμε αυτό μας το άρθρο και αν νιώθετε ανήμποροι να διαβάσετε τις λεπτομέρειες που υπάρχουν γύρω από τα ερπετοειδή, μείνετε μαζί μας γιατί σας αφορά είτε το πιστεύετε, είτε όχι.

reptilian-suit

51D5iBNFi2L._SX364_BO1,204,203,200_Το όλο θέμα λοιπόν των ερπετοειδών, ήρθε στην καθημερινότητά μας, από ένα βιβλίο του David Icke το 1999, με τίτλο “The Biggest Secret: The Book That Will Change the World”. Ναι, αυτός είναι ο τίτλος. “Το μεγαλύτερο μυστικό: Το βιβλίο που θα αλλάξει τον κόσμο”. Σας θυμίζει τίτλους άρθρων όπως “ΣΟΚ!, Διαδώστε πριν το κατεβάσουν! Πάγωσε όλος ο πλανήτης”; Καλά κάνει. Ο τύπος ήξερε να κάνει click-baiting πριν αυτό να γίνει κουλ. Είναι ο χίπστερ των hoaxes.

Ο David Icke λοιπόν, ήταν μέχρι κάποια στιγμή, ένας αθλητικογράφος για το BBC. Μετά αποφάσισε πως είναι γιος του Θεού και μας ενημέρωσε για τους “ερπετοειδείς” που κυβερνάνε τον κόσμο. Φανταστείτε τον Καρπετόπουλο να αφήνει τον Πανούτσο, να μας λέει πως είναι γιος του Θεού και πως ξέρει για όντα που μοιάζουν με νυφίτσες και κυβερνάνε τον κόσμο. Θα τον πιστεύατε; Μη βιαστείτε να δώσετε απάντηση γιατί ήδη 12 εκατομμύρια Αμερικάνοι τον πιστεύουν.

Τι στον κόρακα όμως είναι οι ερπετοειδείς ή ερπετόμορφοι; Σύμφωνα με τις εκατοντάδες σχολές σκέψης που δημιουργήθηκαν γύρω από το θέμα (σοβαρά), είναι όντα που έχουν ερπετοειδή μορφή. Από εκεί και πέρα οι διαφωνίες για τη “θεωρία” είναι περισσότερες και από όσους την πιστεύουν και κάθε φορά θα ακούσεις μια παραλλαγή που μπορεί να συμφέρει τον εκάστοτε “γνώστη”.

Από πού έρχονται τα ερπετοειδή; Όπως θα συνηθίσετε να διαβάζετε, υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις. Οι μεν πιστεύουν πως είναι όντα που εξελίχθηκαν στη Γη, έφυγαν για άλλους πλανήτες και επέστρεψαν ξανά στη Γη, αφού κατόρθωσαν να κάνουν διαγαλαξιακά ταξίδια. Οι δε, θεωρούν πως τα ερπετοειδή είναι κάτοικοι της κούφιας Γης (ναι η Γη είναι κούφια), από όπου εξουσιάζουν τον κόσμο και δηλητηριάζουν την ανθρωπότητα. Υπάρχει και μια αιρετική άποψη που τους θέλει να κατάγονται από τον αστερισμό του Δράκοντα, πιθανότατα λόγω των ερπετοειδών συνειρμών του ονόματος.

alien-spaceship-pyramides_156549-1024x576.jpg

Και τι ήρθαν να κάνουν εδώ τα ερπετοειδή; Ξανά, υπάρχουν δύο σχολές σκέψης. Κάποιοι λένε πως ήρθαν από άλλα άστρα, για να πάρουν το χρυσό του πλανήτη που χρειάζονται για να σταθεροποιήσουν την ατμόσφαιρα του πλανήτη τους. Ή τουλάχιστον ενός από τους πλανήτες τους. Άλλοι λένε πως είναι απλά σαδιστές και ήρθαν εδώ μόνο για να μας εξουσιάσουν. Γιατί τους αρέσει.

Πώς πετυχαίνουν όμως τους στόχους τους τα ερπετοειδή; Μαντέψτε. Υπάρχουν δύο σχολές σκέψης! Σύμφωνα με μερικούς, έχουν καταφέρει να αλλάξουν το DNA των ανθρώπων, περιορίζοντας έτσι τις πνευματικές μας ικανότητες και επιτρέποντάς τους να ελέγχουν τα σώματά μας για τους σκοπούς τους. Σύμφωνα με άλλους, δηλητηριάζουν το φαγητό, τον αέρα και το νερό, κατά προτίμηση μέσω αεροψεκασμών, αν ο συνομιλητής ψηφίζει ΑΝΕΛ.

image60

Πώς μπορεί να αναγνωρίσεις έναν ερπετόμορφο; Δεν είναι εύκολο, αλλά οι ερπετόμορφοι εντοπίζονται συνήθως από τον τρόπο που αντιδρούν. Σύμφωνα με περιγραφές, είναι εξαιρετικά έξυπνοι και λάτρεις της επιστήμης, γεγονός ιδιαίτερα βολικό αφού αν είσαι αρκετά έξυπνος ώστε να αποστομώσεις κάποιο λάτρη της θεωρίας (λολ), μάλλον είσαι ερπετοειδής και ο ίδιος. Αν είσαι αποφασισμένος να δεις με τα μάτια σου κάποιον ερπετόμορφο, μπορείς απλά να δεις τηλεόραση σε αργή κίνηση, οπότε και θα πετύχεις κάποιον ερπετόμορφο να χάνει για ελάχιστο χρόνο την ικανότητα μεταμόρφωσής του και να δείχνει το πραγματικό αποτρόπαιο πρόσωπό του.

Τι τρώνε οι ερπετόμορφοι; Μπορεί να κουραστήκατε να το ακούτε, αλλά πάλι υπάρχουν δύο σχολές σκέψης. Κάποιοι πιστεύουν πως τρώνε εμάς. Το αίμα μας και τον εγκέφαλό μας. Ιδιαίτερη προτίμηση δε, δίνουν στα παιδιά, που σαν μικρότερα δεν έχουν προλάβει να μολυνθούν από τα δηλητήρια που ψεκάζουν στον πλανήτη. Γιατί άλλωστε τι πιο λογικό για έναν πολιτισμό που ταξιδεύει στα άστρα, από το να δηλητηριάζει το φαγητό του; Όμως κάποιοι άλλοι λένε πως οι ερπετόμορφοι ζουν στην τέταρτη διάσταση και τρέφονται από τη μιζέρια μας και την απόγνωσή μας . Γι’ αυτό άλλωστε δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα στις ζωές μας, με την πολιτική. Α ναι, οι πολιτικοί εινα στην καλύτερη περίπτωση συνεργάτες των σαυρόμορφων. Στη χειρότερη είναι σαυρόμορφοι οι ίδιοι. Τελοσπάντων, μην ασχολείστε με την πολιτική, είναι των ερπετοειδών.

hqdefault

Όμως οι πολιτικοί δεν είναι οι μόνοι συνεργάτες των σαυρόμορφων. Φήμες θέλουν και τους εξωγήινους “Gray” να συνεργάζονται με κάποιο τρόπο μαζί τους. Είτε είναι σκλάβοι τους, είτε τους πολεμάνε. Στο μπλογκ μας αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε μια αιρετική άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Gray, ήταν κάποτε σκλάβοι τους, αλλά μετά την είδαν Σπάρτακοι και τώρα πια τους πολεμάνε. Πιστός σύμμαχος των ερπετόμορφων όμως είναι και η πασίγνωστη μυστική οργάνωση “Ιλλουμινάτι”. Σύμφωνα με τον Stewart Swerdlow, ο οποίος στο βιβλίο του “Blue Blood, True Blood: Conflict & Creation”, υπάρχουν 13 βασιλικές οικογένειες των Ιλλουμινάτι (;) με την πιο γνωστή να είναι αυτή των Ρότσιλντ. Και οι 13 οικογένειες, είναι εξαιρετικά ισχυρές και η κάθε μία ελέγχει έναν συγκεκριμένο τομέα της ανθρωπότητας, όπως την οικονομία, το στρατό (όλο το στρατό της ανθρωπότητας), τον έλεγχο της σκέψης, τα ΜΜΕ και τη θρησκεία.

reptilian-illuminati

Αυτοί είναι λοιπόν οι σαυρόμορφοι και αυτά είναι λίγο πολύ όσα έχουμε καταφέρει να σκεφτούμε γι’ αυτούς. Ένα μετριότατο λογοτεχνικό αφήγημα, με ελάχιστη φαντασία, το οποίο όμως μπορεί να μας συντροφέψει μερικά δύσκολα βράδια στην τουαλέτα. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η προσπάθεια ενός αδύναμου νου, ο οποίος αντιλαμβάνεται πως κάτι πάει στραβά με αυτή την κοινωνία, αλλά ελλείψει παιδείας και γνώσεων, καταλήγει να πιστεύει πως κάποια εξωγήινη φυλή, θέλει όλο το χρυσό του πλανήτη για να σταθεροποιήσει την ατμόσφαιρα του δικού του.

Γιατί όμως εμάς να μας ενδιαφέρει αυτό; Το κύριο μέλημά μας είναι πως αυτές οι θεωρίες, στην Ελλάδα συγκεκριμένα, αλλά εν μέρει και στο εξωτερικό, αποτελούν προπαγανδιστικά χαρτιά της ακροδεξιάς. Και αυτοί που τα πιστεύουν δεν είναι λίγοι εκεί έξω. Ας πούμε για παράδειγμα, θα περίμενε κανείς πως αν ψάξει στο ελληνικό google τη λέξη “ερπετοειδή”, θα μας έβγαζε κάπου στη wikipedia. Όμως όχι. Όλη η πρώτη σελίδα έχει να κάνει με αυτή τη συγκεκριμένη παραφιλολογία:

Βασικά βλέπουμε 72.200 αποτελέσματα, με τα πρώτα να αφορούν το pronews.gr και ένα ελληνόψυχο μπλογκ, τα οποία μας ενημερώνουν για το συγκεκριμένο πρόβλημα της ανθρωπότητας, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε και μια φωτογραφία του Justin Bieber και του Στουρνάρα.

Όμως είναι το pronews.gr το μόνο γνωστό site που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα; Μάλλον όχι. Εκατοντάδες στην κυριολέξία μπλογκς και πολλά site εθνικιστικού και ακροδεξιού περιεχομένου, αναπαράγουν τη συγκεκριμένη παραφιλολογία, ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας φαίνεται πως οι τελευταία αντίσταση ενάντια στο διαγαλαξιακό αυτό πολιτισμό είναι οι Έλληνες, για κάποιο λόγο.

Την ευχάριστη ή δυσάρεση έκπληξη όμως, κάνουν το eglimatikotita.gr και το makeleio.gr του Χίου, τα οποία αυτοπλασάρονται σαν ειδησεογραφικά site. Συγκεκριμένα το makeleio, φαίνεται πως έχει στο ιστορικό του, 108 άρθρα για το θέμα και μάλιστα παίρνει θέση, υποστηρίζοντας τη σχολή σκέψης που θέλει τα ερπετοειδή να είναι εισβολείς στη Γη από άλλους πλανήτες (ενώ είναι γνωστό τοις πάσι πως είναι κάτοικοι της Κούφιας Γης).

Ένα προπαγανδιστικό χάος μέσα σε χιλιάδες σελίδες βιβλίων και ιστοτόπων, που έχει την ευχέρεια να στρέφει την προπαγάνδα του σε όποιο πολιτικό αντίπαλο κρίνει σκόπιμο κάθε φορά, βασιζόμενο σε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να διαγράψουν από το μυαλό τους βασικές γνώσεις για τον κόσμο και να υιοθετήσουν τις πιο αλλόκοτες ιδέες, όσο αυτές ακούγονται ευχάριστες στα αυτιά τους. Η “θεωρία” των ερπετοειδών είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Advertisements

4 thoughts on “Όλα όσα δε θέλετε να ξέρετε για τα «ερπετοειδή»

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s