Ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί σπιτιών

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των τραπεζών

Συνηθισμένες είναι οι εικόνες από συγκεντρωμένους μπροστά από ειρηνοδικεία, προκειμένου να εμποδίσουν κάποιο πλειστηριασμό σπιτιού. Πιο συνηθισμένες επρόκειτο να γίνουν τώρα που οι δικηγόροι επιστρέφουν στις δουλειές τους και ειδικότερα οι συμβολαιογράφοι.

Εικόνες σαν αυτές:

Με διάφορους τρόπους το κράτος είχε προσπαθήσει να αποφύγει αυτές τις οργανωμένες εκδηλώσεις υπονόμευσης της ελεύθερης αγοράς, που θέταν ένα εμπόδιο στην αναπτυξη που προσπαθούσε να έρθει. Έχουμε δει ας πούμε πλειστηριασμούς να γίνονται μεσάνυχτα, ελπίζοντας σε μικρότερη συμμετοχή αυτών των πανθομολογουμένως, οικονομικών τρομοκρατών.

1

Παρόλα αυτά, τα εμπόδια ήταν ακόμα ορατά και έτσι η δαιμόνια κυβέρνηση του τρίτου και τέταρτου μνημονίου, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικά. Πώς θα μπλοκάρεις ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς; Στέλνοντας spam στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο;

Η κυβέρνηση λοιπόν πήρε τα λεφτά των φορολογουμένων, έφτιαξε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, πέρασε το νόμο 4335/2015 και έτσι τώρα ο κάθε ιδιώτης που συνήθως είναι τράπεζα, θα μπορεί από τον Ιούλιο με ένα κλικ, να βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι κάποιου οφειλέτη.

2

Έτσι πολύ σύντομα, θα αφήσουμε πίσω μας τις εικόνες που είδαμε παραπάνω και περιμένουμε να μας έρθουν οι εικόνες από την κοντινή μας Ισπανία:

Φαίνεται πως η «δεύτερη φορά αριστερά» κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό του πλειστηριασμού των σπιτιών μας και να βοηθήσει τον ευπαθή κλάδο των τραπεζών που περνάει δύσκολες ώρες.

Venceremos Estamos Jodidos

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s