Ποιος πολιτικός, «ξέκλεψε» λίγο χρόνο με την οικογένειά του;

Απλά μαθήματα προπαγάνδας.

Η οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ιδίως για τις συντηρητικές κοινωνίες, είναι τόσο σημαντική, ώστε να αποτελεί κριτήριο του ψηφοφόρου, για το αν κάποιος πολιτικός αξίζει την ψήφο του. Και δεν έχει να κάνει μόνο με το ποια είναι η οικογένεια του πολιτικού και από ποιο τζάκι έρχεται, φαινόμενο που παρατηρείται έντονα και στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και το αν έχει οικογένεια, σύζυγο και παιδιά. Έχει να κάνει με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας που σου δίνει ένας οικογενειάρχης, ο οποίος αφού έχει τόσα πολλά να χάσει, μάλλον δε θα σε εξαπατήσει και θα φύγει.

Τραβηγμένο; Μπορεί. Παρόλα αυτά, συχνά πυκνά έχουμε δει “τυχαίες” φωτογραφίες πολιτικών, που πιάστηκαν από το φωτογραφικό φακό, να “ξεκλέβουν” λίγο χρόνο με την οικογένειά τους. Μια συνήθεια που μας έρχεται απ’ έξω.

Έχουμε δει ας πούμε, εκατοντάδες φορές, ακόμα και εμείς, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τον Ομπάμα, να ξεκλέβει λίγο χρόνο με την οικογένειά του.

1

Έχουμε δει υποψήφιους για το χρίσμα, στις ΗΠΑ

2

Αλλά και στην εδώ πλευρά του Ατλαντικού, το φαινόμενο γνωρίζει έξαρση

3

Όμως και στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι σε άνθιση. Κυρίως για τους πολιτικούς που ανήκουν στις αποκαλούμενες “συντηρητικές” παρατάξεις, που απευθύνονται στο μέσο νοικοκυραίο, λέγοντάς του: “κοίτα με, έχω και γω οικογένεια, ξέρω τι περνάς, ψήφισέ με για να μη χρειάζεται να ζουν οι δικοί μου με το μισθό σου”

Έχουμε δει ας πούμε το Βορίδη με την οικογένειά του

4

τον Άδωνι Γεωργιάδη

5

και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

6

Όλοι περνάνε χρόνο με την οικογένειά τους και δίνουν το παράδειγμα και σε μας τους υπόλοιπους. Ακόμα και πολιτικοί, πιο “παλιοί”, που δε χρειάζονται πλέον ενέσεις δημοτικότητας, έχουν “φωτογραφηθεί τυχαία” με την οικογένειά τους.

7

Ανέμελες οικογενειακές στιγμές, απαθανατίζονται από ένα φωτογραφικό φακό, δίνοντας έναν ελάχιστο τόνο δημοφιλίας σε πολιτικούς. Και ίσως να μην είναι όλες αυτές οι στιγμές, στημένες, αλλά μετά ακούμε αυτο:

Καλή διασκέδαση.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s