Βρετανός νεοναζί χλευάζεται και φεύγει από πλατεία

Δεν ήξερε ποιοι είναι αρκετά λευκοί για να μείνουν στη Βρετανία…

Ο εκπρόσωπος της νεοναζιστικής οργάνωσης «National Action» της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται πως δε μπορεί να ξεχωρίσει το πόσο λευκός πρέπει να είσαι, για να μείνεις σε μια «Βρετανία των λευκών».

Ενώ μοίραζε φυλλάδια με άλλα μέλη της οργάνωσης, τον προσέγγισε μια μητέρα με την κόρη της και τον ρώτησε, αν θεωρεί ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα.

«Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται αρκετά λευκή», απάντησε.

Όταν η γυναίκα εξηγεί πως η κόρη της είναι μικτής εθνικότητας, της απαντάει το ευφυέστατο

Μπορεί να το λες αυτό, αλλά μπορεί να το λες απλά για να το πεις

Η συζήτηση συνεχίζεται για μερικά δευτερόλεπτα, ώσπου ο νεοναζί και οι φίλοι του να χρειαστεί να φύγουν από την πλατεία, κάτω από τα γιουχαΐσματα των υπόλοιπων παρευρισκομένων.

Η οργάνωση «National Action», η οποία αυτοχαρακτηρίζεται μόνο ως «εθνικοσοσιαλιστική» και όχι ναζιστική (;), δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει αφορμή για γέλια.

Πριν ένα χρόνο περίπου, ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή που του είχαν στείλει μέλη της, απειλώντας πως αν εμπόδιζε την προγραμματισμένη τους πορεία, η πόλη θα βυθιζόταν στο χάος.

«Δεν είναι δύσκολο», εξηγούσαν. «Θα δείρουμε μερικούς νέγρους, θα βάλουμε φωτιά σε μερικά αυτοκίνητα, θα σπάσουμε μερικά μαγαζιά, και οι δικοί σας οι μη-λευκοί θα εκραγούν σαν ηφαίστειο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να προκαλέσουμε και να φύγουμε». Τελειώνοντας με το ηρωικό, «Μόνο οι σφαίρες θα μας σταματήσουν»…

Η πορεία τελικά έγινε πέντε μέρες αργότερα, και τα περίπου 15 μέλη του «National Action», βρέθηκαν αντιμέτωποι με 150 περίπου αντιφασίστες, οπότε και χρειάστηκε να κρυφτούν σε ένα εγκαταλειμένο κτίριο και την έντονη προστασία της αστυνομίας.

1

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s