Γιούνκερ: Οι πρωθυπουργοί της Ευρώπης δίνουν πολύ σημασία στους ψηφοφόρους τους

Πώς μια φράση αρκεί για να κρατήσει ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα πρόσωπά μας όλη τη μέρα.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε πριν μερικές μέρες, πως οι πρωθυπουργοί πρέπει να σταματήσουν να ακούνε τόσο πολύ τους ψηφοφόρους τους και να αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν “Ευρωπαίοι πλήρους απασχόλησης”…

Ανέφερε πως του κάνουν τη ζωή δύσκολη και αναπόλησε ευτυχισμένες στιγμές από την εποχή που οι ευρωπαίοι ηγέτες δούλευαν όλοι μαζί, ξέγνοιαστοι από την κοινή γνώμη, για να φτιάξουν την ευρωζώνη και να δημιουργήσουν τη συνθήκη του Μάαστριχτ.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε τι είναι το Μάαστριχτ, θέλουμε απλά να σημειώσουμε πως μάλλον αυτό ακριβώς είναι που αναπολεί ο Γιούνκερ σαν ευτυχισμένες εποχές.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι εκλεγμένος από τους ευρωβουλευτές και οι οποίοι με τη σειρά τους είναι εκλεγμένοι από τους ψηφοφόρους., έχει διατελέσει πρωθυπουργός στο μοναρχικό καθεστώς του Λουξεμβούργου από το 1995 ως το 2013 και προφανώς αγαπημένος του πρωθυπουργός είναι αυτός της Ελλάδας.

Χαρούμενη μέρα της Ευρώπης για όσους δεν έχουν μάθει πως σήμερα γιορτάζουμε τα 71 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s