Κλαυσίγελος: Έγινε η πρώτη δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και είναι σε αλληλέγγυο…

Όχι σοβαρα. Τη στιγμή που το ελληνικό ίντερνετ βουλιάζει μέσα σε «δημοσιεύματα» για τις «ορδές» που έρχονται να μας «αφελληνίσουν», μιας και είμαστε η τελευταία αντίσταση ενάντια στα εξωγήινα κέντρα αποφάσεων, σαν Πολιτεία αποφασίσαμε πως θα κυνηγήσουμε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, αυτούς που ενημερώνουν τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, πέσαμε πάνω σε αυτό το status:

Καταρχήν, τι στον κόρακα είναι το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα; Ας ξαναθυμηθούμε:

1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων μεταλλικών δραχμών.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Τι είναι τώρα το άρθρο 183 του Ποινικού Κώδικα;

Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Πρόδηλο είναι πλέον, πως το αστικό σύστημα της χώρας μας, έχει φτάσει στο σημείο να θεωρεί διασπορά ψευδών ειδήσεων, την ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματά τους. Πιθανότατα, γιατί είναι ψευδές πως έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα.

Την ίδια στιγμή, στο ελληνικό ίντερνετ της ημέρας, βλέπουμε να παρελαύνουν ανενόχλητα, αυτα:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οκ δε μας κάνει ο Στόχος, γιατί είναι απλά στη θέση 373 του ελληνικού ίντερνετ;

5

Ας δούμε το ProNews, το βουλγαρικής ιδιοκτησίας, πρώην defencenet:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οκ δεν ασχολούμαστε ούτε και με το ProNews, που είναι στη θέση 44 του ελληνικού ίντερνετ;

20

Βασικά δεν ασχολούμαστε καθόλου με το ίντερνετ; (Σημείωση: Τα παραπάνω screenshots, είναι απλά από τη σημερινή έκδοση των site. Όπως φαίνονται σήμερα. Απλά.) Οκ ας δούμε τι γίνεται με τις εφημερίδες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Οκ, δε διαβάζουμε ούτε εφημερίδες; Τηλεόραση τουλάχιστον βλέπουμε;

 

Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό παραπληροφόρησης και διάδωσης ρατσιστικού λόγου, κάποιοι λοιπόν θεώρησαν πως αυτός που διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, είναι αυτός που ενημερώνει τους πρόσφυγες για τα δικαιώματά τους. Όχι εντάξει, να ξέρουμε και εμείς τουλάχιστον με ποια μεριά τάσσεται η «Πολιτεία» και να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί ακόμα αυτοί κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s