Ψηφίζουμε για τον πιο γραφικό υπουργό.

Και με την ευκαιρία ασχολούμαστε με μερικούς. Όχι όλους. Δεν αντέξαμε. Σοβαρά.

080316121105_5199

Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής

Εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αιτωλοακαρνανίας (1996, 2000, 2009). Το 2010 ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ενώ το 2011 αποστασιοποιήθηκε καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο.

Θεωρεί πως καλά κάνουν και διαδηλώνουν οι επιστήμονες, μιας θα χάσουν και κάνα κιλό. Ότι στα Διαβατά ο στρατός παρέδωσε σε 12 ημέρες ένα Χίλτον και ότι

Το μνημόνιο που ψηφίσαμε θα κριθεί από την ιστορία… Δεν υποσχεθήκαμε τίποτε, ούτε ο Αποστόλου, ούτε ο Τσίπρας… Η κυβέρνηση θα κριθεί γι’ αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας

stathakis-tsipras-708

Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης

Ίσως όχι από τους πιο γραφικούς, αλλά αν έχεις ξεχάσει κάπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ και 36 ακίνητα, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά με σένα. Ε τώρα αν σε τρέχουν και στα δικαστήρια για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου δίδασκες, αλλά ποιος ασχολείται; Έναν πόντο από εμάς για τη σοβαροφάνεια που καταφέρνει να επιδείξει παρόλα τα δικαστικά του μπλεξίματα.

KammenosSalamina2sk-640x425

Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος

Ίσως το πιο βαρύ χαρτί σε αυτή την ψηφοφορία. Ο υπουργός που ζητούσε την παραίτηση του Μουζάλα για ένα λάθος που ο ίδιος έκανε 5-6 φορές μέσα σε δύο μέρες. Ο τύπος που θεωρούσε τη συνθήκη Σένγκεν ως το χάραγμα του αντίχριστου και που στον ελεύθερο χρόνο του κυνηγάει προστατευόμενα είδη. Ενίοτε παίρνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και την προσωπική του μπάντα και πάει στην Αμερική χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Προτείνει στην τύχη νησιά για να δημιουργηθούν βάσεις του ΝΑΤΟ, θέλει στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες, στρατιωτικά λύκεια, δίνει μισό δισεκατομμύριο με απευθείας ανάθεση για πολεμικά αεροπλάνα του ’50 και για τις βόλτες του χρησιμοποιεί ένα τζιπ Hummer των 100.000 περίπου ευρώ.

nikos_filis

Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης

Ο τύπος που βάφτισε τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους, χρησαβγίτικες. Έγινε γνωστός για την απορία του σχετικά με το πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, άλλαξε σαν υπουργός Παιδείας όλους τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θεωρεί πως 3.000 κενά στα σχολεία δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, τραβάει και σβήνει κόκκινε γραμμές στην παραδοσιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και αρνείται να συναντηθεί με μαθητές και καθηγητές που διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο του. Αν τον συναντήσετε στο δρόμο, θα σας ευχηθεί καλή χρονιά, ανεξαρτήτου περίστασης.

map-630x400

Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς

Ο Κοτζιάς είναι ο υπουργός που από τις πρώτες μέρες της «Πρώτη Φορά Αριστερά», μας ενημέρωσε πως η χώρα διαθέτει και βέτο στη διαπραγμάτευση. Παίρνει μια ξεκάθαρη θέση όταν έχει μπροστά του το δίλημμα Ισραήλ-Παλαιστίνη, τραγουδά με τους νατοϊκούς φίλους του το «We are the world» και γενικά ξεφαντώνει σε κάθε ευκαιρία. Βγάζει άλλες ανακοινώσεις στα αγγλικά και άλλες στα ελληνικά και μάλλον φαντασιώνεται τη Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι ένα πραγματικό τέρας ψυχραιμίας, που δε διστάζει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό σε κάθε δυνατή ευκαιρία. Το δυνατό του σημείο είναι ο ανθρωπισμός του για τους πρόσφυγες, καθώς όχι μόνο τους θεωρεί τζιχαντιστές που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει εναντίον της Ευρώπης, αλλά δε ντρέπεται να μοιραστεί μαζί μας και τη θλίψη του που δε μπορεί να βομβαρδίσει μέσα στα λιμάνια της Τουρκίας για να αποτρέψει τις βάρκες να έρθουν, όπως κάνει η Ε.Ε. στη Λιβυή.

e6eec8c194fe4db392e13a4b495a8009_0

Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος

Όχι ο πιο γραφικός, αλλά σίγουρα ένας από τους πιο σκιώδεις υπουργούς. Είχε δηλώσει: «Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα» και εφόσον μάθαμε πως για την αποφυλάκιση Ρουπακιά τυπικά ευθύνεται η έλλειψη κατάλληλης αίθουσας, νομίζουμε πως μπορούμε δίκαια να του το καταλογίσουμε. Είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το Κολαστήριο του Κορυδαλλού και ας ήταν από τα πρώτα μέρη που επισκέφθηκε μετά την υπουργοποίησή του. Πέρασε νόμο για την αποφυλάκιση όσων έχουν πάνω από 67% αναπηρία, από την οποία μάλλον μόνο ο Παπαγεωργόπουλος ωφελήθηκε. Έδωσε και πήρε πίσω, εκπαιδευτικές άδειες στους κρατούμενους. Μετά από όλα αυτά, το να κατεβάζει νομοσχέδια που δεν υποστηρίζει, ή το να αλλάζει τον κουκουλουνόμο του Δένδια ώστε να ισχύει μόνο για ληστείες, λίγη αξία μνημόνευσης έχουν, αλλά είπαμε να τα βάλουμε κι αυτά μιας και το άρθρο έχει να κάνει κυρίως με τη γραφικότητα και όχι αποκλειστικά με τη σαπίλα.

 Ακολουθεί μήνυμα από το συντάκτη μας:

Απλά, δε γίνεται να το παρακολουθείς όλο αυτό και να το καταγράψεις σε ένα άρθρο. Ξεκίνησα να το γράφω την προηγούμενη εβδομάδα. Θεώρησα καλή ιδέα να πάω για ύπνο κάποια στιγμή και να το συνεχίσω την επόμενη ημέρα. Ήταν η μέρα που ο Δρίτσας έκανε μπρος πίσω και πάνω κάτω για το λιμάνι του Πειραιά. «Θα το πουλήσουμε, το πουλήσαμε, δεν το πουλάμε, πουλήθηκε». Προσπάθησα να το προσθέσω στο άρθρο. Μάταια! Την επόμενη ημέρα είδαμε τον Πάνο Καμμένο ντυμένο γιωτόμπαλο. Άντε πάλι από την αρχή. Να μην τα πολυλογώ. Αυτό το άρθρο, πολύ απλά, δε βγαίνει. Ψηφίστε, όποιον υπουργό θέλετε, με ότι θυμάστε. Εγώ παραιτούμαι από το να ασχολούμαι με αυτό πλέον!

Η Κεντρική Επιτροπή του μπλογκ, μετά από αυτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να σας βγάλει την ψηφοφορία, παρουσιάζοντας μόνο το μισό υπουργικό συμβούλιο. Κάναμε και μια σελίδα στο facebook, όπου θα συγκεντρώνουμε καθημερινά διάφορα κατορθώματα υπουργών και υφυπουργών και θα σας τα παρουσιάζουμε. Οι Συριζαίοι μη θιχτείτε πολύ. Ελπίζουμε να υπάρχουμε και όταν αλλάξει η κυβέρνηση. (Αν και με αντιπολίτευση τη ΝΔ, χλωμό). Θα τη λέγαμε «Παρατηρητήριο Υπουργικής Γραφικότητας», αλλά δε θέλαμε επουδενί να μας μπερδέψετε με το Μουρούτη. Μια φορά τη βδομάδα ή το μήνα, θα επιχειρούμε να ψηφίζουμε τον πιο γραφικό υπουργό. Καλή συνέχεια.

1

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s