Ψηφοφορία: Θα μπορέσουν να ξαναγίνουν εκλογές, αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ;

Όχι περίμενε, δε λέμε πως η ΝΔ είναι αντιδημοκρατικό κόμμα. Αλλά η απορία μας είναι ειλικρινής. Αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα μπορέσει ποτέ να διοργανώσει τις επόμενες; Είναι απειλή για τη δημοκρατία, η ΝΔ;

Ούτε πέντε μήνες δεν πέρασαν από το προηγούμενο φιάσκο της ΝΔ, όπου και απέτυχαν απλά να διεξάγουν τις εσωκομματικές τους εκλογές για ανάδειξη προέδρου.

Ίσως να θυμάστε κιόλας την εποχή, που όλοι πίστευαν πως η ΝΔ θα διαλυθεί. Λες και οι βαθιές ιδεολογικές διαφορές που είχαν οι διάφοροι υποψήφιοι, ήταν αγεφύρωτες…

Το μόνο ίσως που να έχει απομείνει στη μνήμη μας από εκείνη την εποχή, είναι η ανάδειξη σε δημόσιο πρόσωπο, ενός κατά τα άλλα άγνωστου κομματικού στελέχους, που ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν να έχει κάποια σχέση με εκείνο το φιάσκο

Απ’ ότι φαίνεται, την Κυριακή για άλλη μια φορά η ΝΔ απέτυχε να κάνει εκλογές στο εσωτερικό της και συγκεκριμένα στη νεολαία της. Για άλλη μια φορά, οι λόγοι βαθιά ιδεολογικοί:

Η πλευρά Βασίλη Γεωργιάδη πρότεινε να αυξηθούν τα μέλη της ΚΕ σε 200 ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις, αλλά από την πλευρά Μητσοτάκη ξεκαθάρισαν ότι δε θα το επέτρεπαν αυτό, ορίζοντας ως μάξιμουμ τα 110 μέλη και ζητώντας σε αυτά να συμπεριληφθούν εκπρόσωποι και όλων των μικρών ομάδων.

Από τότε ξεκινάει μια αλυσίδα γεγονότων που κάνουν τη ΝΔ να αυτοδιασύρεται περισσότερο από όσο φανταζόμασταν και εμείς οι ίδιοι και τους ανυποψίαστους να πιστεύουν πως υπάρχει κάποια πιθανότητα διάλυσης σε ένα κόμμα που τα μέλη της μαλώνουν για το πόσοι θα πάρουν μια καρέκλα. 200 ή 110;

Μάθαμε ας πούμε πως ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κύρηξε ανένδοτο ενάντια σε κάθε υπεύθυνο για το δεύτερο αυτό φιάσκο, και πως αυτό:

είναι η στάση ζωής του ΟΝΝΕΔίτη

Είδαμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ένας γόνιμος πολιτικός διάλογος:

CgToKluXEAACIG3

Είδαμε επίσης και ποιος είναι ο αποτελεσματικός τρόπος για να γεφυρωθούν και να ξεπεραστούν αυτές οι ιδεολογικές διαφωνίες:

30

Ο μόνος που φαίνεται να άντλησε πολιτικά συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία-φιάσκο, μπαίνοντας και ο ίδιος δυναμικά σε αυτό τον ιδιότυπο χορό αυτοεξευτελισμού, είναι ο Κώστας Γιαννακίδης του protagon.gr, ο οποίος, με αφορμή το συνέδριο-παρωδία της ΟΝΝΕΔ, σκέφτηκε να καταργήσουμε τις κομματικές νεολαίες από τα πανεπιστήμια γιατί πέφτει «τρελή φαντασίωση για το τι φοράει η συντρόφισσα κάτω από το αμπέχονο.»

Η δική μας απορία παραμένει, γνήσια και ειλικρινής. Δεδομένου πως μέσα σε 14 μήνες η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο έχασε 5 εκλογές, από τις οποίες οι 2 ήταν εσωκομματικές, είναι ικανή να διοργανώσει εθνικές εκλογές στη μικρή περίπτωση που γίνει κυβέρνηση; Και λέμε μικρή, γιατί με κάτι τέτοια θα ξεμείνουμε με ΣΥΡΙΖΑ για 40 χρόνια.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s