Όταν τα κομματικά τρολ, γλεντάνε με 450 άνεργους

Και εμείς απλά βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού την πραγματική θέση των κομμάτων τους.

Την Ομάδα Αλήθειας, όλοι λίγο πολύ τη γνωρίζουμε. Όσοι κινούμαστε στο μαγικό κόσμο των social media, έχουμε ακούσει επίσης για τη γκάφα της, λίγο μετά την ανέλιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ, οπότε και έδωσε φόρα παρτίδα τα διαδικτυακά της account.

Αυτή η Ομάδα Αλήθειας λοιπόν, μαζί με άλλα επιφανή twitter trolls του νεοφιλελεύθερου λόγου και που συχνά πυκνά ενδιαιτούν στον ακροδεξιό χώρο, αποφάσισαν πως είναι μια καλή ιδέα να χώσουν τη μύτη τους και να εκμεταλλευτούν προπαγανδιστικά το γεγονός πως 450 άνθρωποι μένουν άνεργοι μετά την πτώχευση της Ηλεκτρονικής.

Διαβάζουμε λοιπόν για τους «μαλάκες» της Ηλεκτρονικής που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, για τον Καρανίκα, ειρωνείες για την πορεία του Πελετίδη, photoshop του Παρατηρίου, για συναυλίες για τους απολυμένους και αναπολούμε τα κόκκινα γάντια της Αλεξίου. Κάπου κάπου διαβάζουμε και για τα capital controls, που μάλλον είναι η επίσημη και σοβαροφανής γραμμή της ΝΔ για τους άνεργους της Ηλεκτρονικής.

Μαζέψαμε κάτι λίγα για να μην ψάχνετε:

Αλλά μισό. Μη μας νομίσετε για τίποτα συριζαίους. Όχι μόνο γιατί δεν είμαστε. Αλλά κυρίως γιατί στον ίδιο χορό αποφάσισε να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνοντας βέβαια ένα βήμα παραπέρα, αφού σε αντίθεση με τα trolls της ΝΔ, αποφάσισε να διασκεδάσει με τους ανθρώπους που μένουν στο δρόμο, μέσα από την εφημερίδα του.

Cf_hFuHWwAAHuVJ

και σιγοντάρουν και μερικά twitter accounts:

Τώρα θα μας πείτε, «γιατί ασχολείστε;». Και θα ‘χετε τα δίκια σας. Πείτε το ανθρώπινη αδυναμία αυτοσυγκράτησης απέναντι στο κομματικό πανηγύρι για 450 άνεργους. Πείτε το, μια καλή ευκαιρία να σχηματίσουμε στο μυαλό μας την εικόνα των κομματικών επιτελείων τη στιγμή που μάθαν για την πτώχευση της Ηλεκτρονικής. Ίσως να είναι και ένα ξεμπρόστιασμα του πολιτικού σχεδιασμού των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που μάλλον αναλώνεται στη διατήρηση των τρολ της και της άποψής τους για την κοινωνία και το λαό, που δε μπόρεσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Ίσως να είναι και μια ευκαιρία ξεμπροστιάσματος του πολιτικού μας συστήματος, που καθώς κολυμπάει μέσα στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς και στο αδυσώπητο εκμεταλλευτικό σύστημα, ψάχνει απεγνωσμένα να ρίξει το φταίξιμο για την υποβάθμιση του βιωτικού μας επιπέδου και την εξαθλίωσή μας, αποκλειστικά στα capital controls ή αποκλειστικά στα μνημόνια, γιατί πολύ απλά κανέναν τους δε συμφέρει η αναφορά στο καπιταλιστικό σύστημα. Γιατί πολύ απλά είναι ικανοί μόνο για μικροπολιτική και ο λαός είναι απλά το υπόστρωμα που βολεύει σαν κουφάρι ώστε να χορεύουν πάνω μας.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s