Όταν οι πολιτικοί σχεδιασμοί των κομμάτων, μπορούν να χωρέσουν σε ένα hashtag

Ή αλλιώς, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου τα πολιτικά κόμματα αδιαφορούν τόσο πολύ στο να δώσουν προτάσεις, που καταλήγουν να βασίζονται απλά σε twitter trends;

Την αρχή είχαμε δει να την κάνει η ΝΔ του Μητσοτάκη, επιστρατεύοντας τα τρολλ του Μουρούτη, την Ομάδα Αλήθειας δηλαδή, με το hashtag #fygete. Και ενώ πράγματι η Ομάδα Αλήθειας είναι το μοναδικό δυνατό χαρτί ενός ολόκληρού κόμματος, γι’ αυτό άλλωστε και η έκκληση να τους δώσουμε από ένα 5ευρω, μας δημιουργείται ένας κόμπος στο στομάχι καθώς σκεφτόμαστε πως στη ΝΔ, σε αυτό το κόμμα, ξοδεύουν την ώρα τους όχι στη χάραξη κάποιας πολιτικής (λολ), αλλά στο να σκεφτούν τρολοατάκες στο διαδίκτυο με μόνο στόχο να φύγει η τρέχουσα μνημονιακή κυβέρνηση και να αναλάβουν αυτοί με τη σειρά τους την εφαρμογή του μνημονίου.

Στο χορό της πολιτικής αυτοταπείνωσης όμως, μπήκε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βλέποντας την τελευταία του θητεία στη βουλή να τελειώνει σύντομα, αντιγράφει στην ψύχρα τους ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους της ΝΔ και κάνει το δικό του hashtag. Το #παραιτηθείτε. Φυσικά το ΠΑΣΟΚ, εξωκοινοβουλευτικό καθώς είναι κόμμα (λίαν συντόμως), δεν έχει τη δικιά του Ομάδα Αλήθειας, αλλά είναι πολύ ευχάριστο που μας γνωστοποίησε και αυτό με τη σειρά του πως δεν έχει κάποιο πολιτικό πρόγραμμα επίσης.

Αφού λοιπόν σιγουρευτήκαμε πως αυτά τα δύο τουλάχιστον κόμματα, εμφανώς δεν έχουν κανένα πρόγραμμα και σχέδιο, η μόνη απορία που μας μένει είναι η πολιτική μέσω twitter trends είναι το αποκορύφωμα απλά της λογικής της ανάθεσης της «σωτηρίας» μας, που όλα τα αστικά κόμματα έχουν καλλιεργήσει.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s