Μπορεί ο Γλαύκος Τζήμερος να χαρακτηρίσει κάποιον ηλίθιο ή τρελό;

Ο Γλαύκος – Αθανάσιος Τζήμερος (για συντομία από εδώ και ύστερα θα αναφέρομαι σε αυτόν ως Γλαύκο), ξαναχτύπησε. Με μια ανάρτησή του στο φουμπού αυτός ο φωστήρας της διανόησης και της τέχνης, χαρακτήρισε τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Ελλάδας ως μη γιατρούς (!), κολλημένους σε ιδεοληψίες, ανίκανους να αντιληφθούν την πραγματικότητα, ηλίθιους, ανορθολογιστές και αμόρφωτους πτυχιούχους. Ας εξετάσουμε σε πρώτη φάση από ποιο βάθρο μορφωμένης απτυχιωσιάς, απευθύνει αυτούς τους χαρακτηρισμούς ο Γλαύκος, προς τους ανθρώπους που θα κληθούν να τον περιθάλψουν αν πιάσει καμιά κατάρα και βγάλει κανά καρκίνο.

tumblr_o5flg6qny11v56om0o1_500

Ψάχνοντας για το βιογραφικό του Γλαύκου στο ίντερνετ, δεν κατάφερα να βρω κάτι που να το υπογράφει ο ίδιος, αλλά βρήκα αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της βικιπαιδείας, το οποίο με κάνει να πιστεύω από το ύφος του πως το έχει επιμεληθεί είτε ο ίδιος, ή τουλάχιστον η μαμά του.

Για να δούμε τι λέει για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία του Γλαύκου αυτό το άρθρο:

 • Γεννήθηκε στον Βόλο στις 14 Φεβρουαρίου 1961. Από νωρίς έδειξε ιδιαίτερη κλίση στη λογοτεχνία και τη μουσική.
 • Από 17 ετών δίδασκε σε Ωδεία, αρχικά του Βόλου, και στη συνέχεια της Αθήνας.
 • Το 1978 τελείωσε το Β’ Λύκειο Αρρένων Βόλου με άριστα. Το ίδιο έτος εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) – σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
 • Συνέχισε τις σπουδές του στην ΑΣΟΕΕ με υποτροφία λόγω υψηλής βαθμολογίας, μέχρι το 1981, οπότε αποφάσισε να τις εγκαταλείψει, μη αντέχοντας άλλο, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως, την κομματοκρατία και το απηρχαιωμένο σύστημα διδασκαλίας και περιεχόμενο σπουδών. (Εδώ να σημειώσω ότι κι εγώ είμαι αστροναύτης, αλλά δεν άντεχα άλλο την κομματοκρατία των εξωγήινων και γιαυτό δεν έχω συμμετάσχει σε διαστημικές αποστολές)
 • Την περίοδο 1978-1984 εργάζεται στον χώρο της μουσικής: διδάσκοντας σε Ωδεία, δίνοντας ρεσιτάλ και παίζοντας σε μπουάτ. Γνωρίστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και συνεργάστηκε με την Αρλέτα, τον Λάκη Παππά, τη Φλέρυ Νταντωνάκη και άλλες εμβληματικές μορφές της ποιοτικής μουσικής.
 • Την περίοδο 1984 – 1986 υπηρέτησε τη θητεία του στον στρατό ξηράς σε μάχιμες μονάδες της Περιφέρειας.
 • Τον Σεπτέμβριο του 1986 απολύεται και επιστρέφει στον Βόλο διδάσκοντας κλασική μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και στο Εθνικό Ωδείο Λάρισας. Παράλληλα ασχολείται με το ραδιόφωνο ως παραγωγός εκπομπών Λόγου και Τέχνης.
 • Το 1989 μεταναστεύει στη Δυτ. Γερμανία συνεχίζοντας τη μουσική του δραστηριότητα (διδασκαλία, συναυλίες και σύνθεση μουσικής για θέατρο).
 • Το 1991 επιστρέφει στην Ελλάδα και αλλάζει επαγγελματικό πεδίο. Δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης και του marketing, ως κειμενογράφος και στη συνέχεια ως δημιουργικός διευθυντής, σε πολυεθνικές εταιρίες (Saatchi and Saatchi, BBDO Group). Το 1996 δημιούργησε τη δική του διαφημιστική εταιρία Reverse, η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα.
 • Τον Οκτώβριο του 2011, ξεκίνησε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος Δημιουργία, ξανά!, με μια συγκέντρωση πολιτών στον κινηματογράφο «Δαναός» στην οποία ήταν ο βασικός ομιλητής. Η ιδρυτική συνδιάσκεψη του κόμματος έγινε στις 12 Μαρτίου 2012, και ο Θάνος Τζήμερος εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος.

Ο Γλαύκος λοιπόν είναι ένας μουσικάντης, που στο απόγειο της καριέρας του έπαιξε για την Αρλέτα κάποιο μουσικό όργανο. Όταν αποπειράθηκε να κάνει διεθνή καριέρα αποφάσισε ότι δεν τον έβγαζε κάπου και γύρισε στην Ελλάδα και έγινε διαφημιστής. Αλλά μια καριέρα στην διαφήμιση δεν αρκούσε στο ανήσυχο πνεύμα του και από αποτυχημένος μουσικάντης αποφάσισε να αναβαθμιστεί σε αποτυχημένο πολιτικάντη.

Αλλά η έλλειψη μόρφωσης δεν απαγορεύει σε κανέναν να έχει παιδεία και καλλιέργεια του πνεύματος, αυτή την καλλιέργεια νομίζω μπορούμε να την παρατηρήσουμε σε κάποιες από τις δημόσιες δηλώσεις που έχει κάνει ο Γλαύκος είτε σε άρθρα του, ή σε στάτους (στάτι;) στο φέισμπουκ.

Αν θέλουμε μια πραγματικά ειρηνική κοινωνία, ο μόνος τρόπος για να την έχουμε είναι η νόμιμη βία: άτεγκτη, ισοπεδωτική για οποιονδήποτε παρανομεί, χωρίς πολιτικά φίλτρα για το πότε εφαρμόζεται και πότε όχι, και, φυσικά, χωρίς ψευδοανθρωπιστικά κριτήρια.

Πηγή

Το κλειδί λοιπόν είναι η μαντήλα! Όπως όταν χειρουργείται ένας καρκινικός όγκος, αφαιρείται και υγιής ιστός περιμετρικά, το ίδιο πρέπει να γίνει κι εδώ: περιμετρικά των τζιχαντιστών βρίσκονται όσοι ακολουθούν απαρέγκλιτα τις ενδυματολογικές (και όχι μόνον) επιταγές του Ισλάμ στην καθημερινότητά τους. Μπορεί κάποιοι να το κάνουν απλώς λόγω εθίμου και παράδοσης. Λυπάμαι, θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα, όπως η χημειοθεραπεία χτυπάει και υγιή κύτταρα. Δεν γίνεται αλλιώς.

[…]

Θα γίνουν διαδηλώσεις κατά της απαγόρευσης, έτσι δεν είναι; Καταγράφεις με κάμερα όλους τους διαδηλωτές και, χωρίς πολύ θόρυβο, τους ειδοποιείς έναν έναν ότι έχουν στερηθεί της υποκοότητάς τους και πρέπει μέσα σε 48 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Φυσικά έχεις ήδη περάσει νόμο που αντιμετωπίζει αυτού του είδους τις αντιδράσεις ως ιδιώνυμο έγκλημα κατά του πολιτεύματος.

Πηγή

wpid-20141009121712

67678_541162419244387_1825215785_n

Thanos Tzimeros 2016-04-11 16-31-33

(Εδώ συμφωνώ Γλαύκε δεν σε προλαβαίνω.)

tumblr_o5gxprstuo1v56om0o1_540

Ίσως μέσα από την πορεία της σκέψης του Γλαύκου, σε αυτό το σημείο να παρατηρούμε μία έξαρση αυτογνωσίας. Φαίνεται ξαφνικά να αναγνωρίζει στον εαυτό του, πως αφού δεν κατάλαβε το ανεφάρμοστο του κομουνισμού σε ηλικία 3ης δημοτικού, αλλά όταν ήταν 15 χρόνων μάλλον πάσχει από νοητική υστέρηση βαριάς μορφής. Εμείς φυσικά δεν θεωρούμε τον κομουνισμό ανεφάρμοστο, αντιθέτως, αλλά καμιά φορά μπορεί να φτάσει κανείς σε σωστά συμπεράσματα με λάθος συλλογισμό, από σπόντα (δηλαδή ότι ο Γλαύκος πάσχει από βαριά μορφή νοητικής υστέρησης). Και γι αυτό του το συμπέρασμα τον συγχαίρουμε.

Αναρωτιέμαι μόνο, αν όλα τα ψυχολογικά που μαστίζουν τον φτωχό νου του Γλαύκου, αλλά και η ακαδημαϊκή του αποτυχία, οφείλονται στην τρολιά των γονιών του να τον ονομάσουν Γλαύκο.

 

Advertisements

2 thoughts on “Μπορεί ο Γλαύκος Τζήμερος να χαρακτηρίσει κάποιον ηλίθιο ή τρελό;

 1. Ο/Η Επώνυμος λέει:

  Την περίοδο 1984 – 1986 υπηρέτησε τη θητεία του στον στρατό ξηράς σε μάχιμες μονάδες της Περιφέρειας.
  (Αυτό)

  γλαῦκος αρσενικό
  ψάρι με γκρί χρώμα

  Φαντάσου να έπαιζε και κλαρίνο. Θα το πήξαν στο καψόνι το κωλόψαρο.

  Μου αρέσει!

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s