Σουβλάκι-leaks

Καταρχάς να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Τζούλιαν Ασσάντζ που καταφέρνει να βρει μαγνητοφωνημένες τις τηλεδιασκέψεις του ΔΝΤ και μπαίνει και στον κόπο να τις απομαγνητοφωνήσει για χάρη μας και δεν μας δίνει το ακατέργαστο ηχητικό. Επίσης να τον ευχαριστήσουμε για την σημαντική προσφορά του συγκεκριμένου leak όπου επιτέλους μάθαμε ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί την δεινή κατάσταση της χώρας λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, ώστε να πιέσει εκβιαστικά, για την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων λιτότητας στην χώρα μας, αλλά πάντα για το καλό μας όπως λένε οι απομαγνητοφωνήσεις “for the sake of the Greeks and everyone else”.

Εμπνευσμένοι λοιπόν κι εμείς από αυτό το λαμπρό παράδειγμα, ψάξαμε και βρήκαμε μαγνητοφωνημένη την συνομιλία δύο στελεχών μεγάλου χρηματοπιστωτικού ομίλου καθώς έτρωγαν σε σουβλατζίδικο της Νέας Σμύρνης.

Συμμετέχοντες:

  • Τριτοξάδερφος της πεθεράς του θυρωρού της πολυκατοικίας που μένει ένας από τους συντάκτες μας.
  • Μπατζανάκης της κουνιάδας της κομμώτριας της μάνας του ίδιου συντάκτη μας.

Και οι δύο είναι χαμηλόβαθμα στελέχη του χρηματοπιστωτικού ομίλου [redacted] που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση της [redacted] όπως και σε σωρεία οικονομικών σκανδάλων.

Τριτοξάδερφος: … πωωω ρε φίλε το πιτόγυρο από εδώ με είχε θερίσει τις προάλλες που είχαμε ξαναέρθει. Γιατί διαλέγεις πάντα αυτό το μέρος όποτε είναι να φάμε έξω;

Μπατζανάκης: Έλα πως κάνεις έτσι, τυχαίο ήταν, άσε που μπορεί να ήσουν άρρωστος, εμένα δεν με πείραξε την άλλη φορά.

Τριτοξάδερφος: Καλά τέλος πάντων, κάτι ήθελες να μου πεις αλλά μου ζήτησες να περιμένω μέχρι να φτάσουμε στο [redacted], τώρα που καθίσαμε λοιπόν για πες.

Μπατζανάκης: Τίποτα μωρέ, να είχα μια κουβέντα με το αφεντικό και ήθελα να σου μεταφέρω μερικά πράγματα που μου είπε, να δω τι γνώμη έχεις εσύ για αυτά.

Τριτοξάδερφος: Λοιπόν…

Μπατζανάκης: Συζητούσα λοιπόν με τον [redacted] και μου είπε, ότι σχεδόν πάντα τα γαμησιάτικα από την διαφθορά τα πληρώνουν οι οικονομικά ασθενείς και σχεδόν ποτέ εμείς, αλλά τους λέμε παπαριές περί οικονομίας και έλλειψης εναλλακτικών και τελικά τα χάφτουν αμάσητα.

Τριτοξάδερφος: Τι λες ρε παιδί μου; Συγκλονιστικό. Εγώ τις προάλλες σε ένα συμβούλιο στην [redacted], άκουσα ότι η διαφθορά δεν οφείλεται στο ότι είμαστε εμείς κακοί, που είμαστε, αλλά είναι εγγενές κομμάτι του καπιταλισμού και κάτι τέτοια τρελά.

Μπατζανάκης: Μα πως γίνεται αυτό ρε φίλε, αφού διαφθορά έχει μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού;

Τριτοξάδερφος: Δεν ξέρω, κάτι τέτοια τρελά λένε στα συμβούλια και με έχουν κουφάνει. Σόρρυ ένα λεπτό πρέπει να πάω στην τουαλέτα.

Μπατζανάκης: Ναι, οκ κάνε δουλειά σου.

[20 λεπτά αργότερα]

Μπατζανάκης: Τι έγινε ρε φίλε νόμιζα ότι πνίγηκες στην χέστρα.

Τριτοξάδερφος: Αφού σου έχω πει ρε μαλάκα, το φαΐ από εδώ με θερίζει.

Μπατζανάκης: Έλεος, δεν πρόλαβες να το βάλεις στο στόμα σου, να πας να σε δει γιατρός.

Τριτοξάδερφος: Τέλος πάντων, τι σου έλεγα; Α, ναι. Κάτι άλλο λοιπόν που έχω ακούσει να λέγεται στην [redacted] είναι ότι η κρίση είναι καπιταλιστική και όχι γενικά και αόριστα οικονομική, αλλά πουλάμε φούμαρα στους χαχόλους ότι αυτή είναι η οικονομία και ότι ο μόνος τρόπος να διασωθεί είναι να μειωθούν οι μισθοί, συντάξεις, ασφάλιση και γενικότερα το επίπεδο της ζωής τους, σε αγαστή συνεργασία πάντα με τα αστικά κόμματα και τα αστικά ΜΜΕ.

Μπατζανάκης: Μα εγώ νόμιζα ότι τελικά, ότι κάνουμε το κάνουμε για το καλό του μέσου πολίτη. Του στερούμε όλα αυτά τα κοινωνικά αγαθά, αλλά του παρέχουμε το ύψιστο, την ελεύθερη οικονομία.

Τριτοξάδερφος: Ναι αλήθεια είναι αυτό, την ελεύθερη οικονομία του την παρέχουμε. Βέβαια χωρίς κεφάλαιο, η ελεύθερη οικονομία δεν είναι ότι του επιτρέπει να κάνει και τίποτα.

Μπατζανάκης: Ευτυχώς που υπάρχει η ανισονομία υπέρ του κεφαλαίου στο αστικό νομικό σύστημα, γιατί αν μας έκρινε ο νόμος όπως τους κοινούς πολίτες θα μας είχε κλείσει στην πιο βαθιά και ανήλιαγη τρύπα.

Τριτοξάδερφος: Ναι, πάλι καλά. Λοιπόν φίλε εγώ πάω να την κάνω σιγά σιγά, γιατί μετά από αυτό μάλλον θα χρειαστώ γαστρεντερολόγο.

Μπατζανάκης: Οκ ρε μαν. Τα λέμε αύριο στην δουλειά.

Τριτοξάδερφος: Ναι, αν δεν έχω πάρει αναρρωτική.

Και οι δύο μαζί: ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s