Όταν το ISIS δείχνει το δρόμο στη Χρυσή Αυγή

Ή αλλιώς, πώς Χρυσή Αυγή και ISIS φαίνεται να μοιράζονται την ίδια τεχνογνωσία στη «διαπαιδαγώγηση» των παιδιών.

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε διαβάσει ή ακούσει για την τακτική του Ισλαμικού Κράτους, να παίρνει παιδιά και να τα εκπαιδεύει προκειμένου να γίνουν μαχητές στις τάξεις του. Τα παιδιά αυτά καταλήγουν είτε βομβιστές αυτοκτονίας, είτε τα μάτια και τα αυτιά της τρομοκρατικής οργάνωσης στις περιοχές που ελέγχει. Είναι υπάκουα, εύκολα χειραγωγίσιμα αφού δεν αντιλαμβάνονται σε αυτή την ηλικία τι ακριβώς τους συμβαίνει και όσο τραγικό και αν ακούγεται, μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα της οργάνωσης αφού δε χρειάζεται να παίρνουν το μισθό που παίρνουν οι επαγγελματίες μισθοφόροι της οργάνωσης.

Μια καλύτερη ανάλυση από τις λίγες γραμμές μας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βέβαια το ISIS, δεν η πρώτη εγκληματική/φασιστικκή οργάνωση που χρησιμοποιεί παιδιά για την εκπλήρωση των ανθρωποκτόνων προθέσεών της και έτσι όπως εκτυλίσσεται η κατάσταση σε όλο τον πλανήτη, μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία. Η επόμενη πιο γνωστή ανάλογη ιστορία, είναι ίσως αυτή του ναζιστικού καθεστώτος του Χίτλερ, όπου παιδιά χρησιμοποιούνταν σαν πληροφοριοδότες καθ’όλη της διάρκειά του, καταδίδοντας ακόμα και τις οικογένειές τους και στις τελευταίες μέρες στάλθηκαν μαζικά στο θάνατό τους, όταν τους δόθηκαν όπλα για να προστατεύσουν το Βερολίνο. Από εκείνη την εποχή μας έμειναν και τα λόγια του Μπρεχτ:

Να και οι καθηγητές,
απ’ τ’ αυτί οι μαθητές
τους αρπάζουν και τους στήνουν προσοχή.
Κάθε μαθητής κατάσκοπος.
Η μόρφωση, η γνώση είναι άσκοπος.
Μα ποιος γνωρίζει τίποτα στη σημερινή εποχή;

Ύστερα να τα νιάτα τα χρυσά
που με το δήμιο τα ‘χουνε καλά.
Τον παίρνουν και τον φέρνουν σπίτι.
Καρφώνουν τον πατέρα τους με μια καταγγελία
και τον κατηγορούν για εσχάτη προδοσία·
δεμένος βγαίνει ο πατέρας απ’ το σπίτι.

Ωραία όλα αυτά ρε μάστορα, θα πείτε, αλλά πού κολάει η χρησύ αβγοί; Μισό λεπτό. Θυμάστε τα «φροντιστήρια» μίσους που είχε ξεκινήσει η χρησύ αβγοί το 2013; Ή την κατήχηση ενός παιδιού από το βουλευτή Παππά, για το πώς να λέει σωστά το Χάιλ Χίτλερ;

2

Όλα αυτά είναι μάλλον μικρά στιγμιότυπα που κατάφεραν να φτάσουν στη δημοσιότητα και των οποίων μάλλον προηγούνται δεκαετίες δηλητηριασμού της ψυχής παιδιών και νέων από διάφορα επίσημα και ανεπίσημα όργανα της χρησύς αβγοίς. Πρόσφατα λοιπόν, πέσαμε σε ένα τεύχος του χρυσαβγίτικου περιοδικού «Αντεπίθεση», που απευθύνεται στη νεολαία. Συγκεκριμένα στο τεύχος 33, του 2009.

1

Μπορεί να προκαλεί γέλιο η αναφορά στο εξώφυλλο σε μυστικά υπερόπλα και κοσμοσκάφη. Άλλωστε αφενός το περιοδικό απευθύνεται σε παιδιά οπότε τα παραμύθια δικαιολογούνται και αφετέρου έχουμε ξαναπεί πως σχεδόν όλο της τον πολιτικό λόγο η χρησύ αβγοί τον στηρίζει σε ψέμματα.

Εκεί που ξεφεύγει η κατάσταση είναι η μνημόνευση και η ηρωοποίηση των παιδιών της χιτλερικής νεολάιας, που το ναζιστικό καθεστώς έστελνε να ανατιναχτούν μπροστά σε σοβιετικά άρματα μάχης.

3

Το αποκορύφωμα βρίσκεται σε ένα «παραμυθάκι» λίγες σελίδες μετά.

4

Μπορεί να μην είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση, αλλά φαίνεται πως η χρησύ αβγοί, με την ανοχή του κράτους, αν όχι με τη στήριξή του, σκορπάει μίσος ανεξέλεγκτα σε παιδιά και μεγάλους και στρώνει το δρόμο για να δούμε κάποτε και εδώ, εικόνες ανάλογες αυτών που περιγράψαμε στην αρχή του άρθρου. Υπάρχουν ψηφοφόροι αυτού του κόμματος που θεωρούν πως δεν πρόκειται για ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει μια κρατική τηλεόραση, που αναμεταδίδει το συνέδριό της. Υπάρχει ένας καθ’ ομολογία δολοφόνος εκεί έξω. Υπάρχουν εφημερίδες και κανάλια που αναμεταδίδουν τις «ειδήσεις» της. Το μόνο που φαίνεται να μην υπάρχει, είναι ένας εισαγγελέας, μιας που το θέμα της δικαιοσύνης είναι και επίκαιρο.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s