Πιο σκοτεινό από το μαύρο

Έχω ασχοληθεί γράφοντας για αυτό το μπλογκ, με διάφορους δημοσιολόγους που ξερνάνε μίσος και σκοταδισμό από όποιο βήμα τους δίνεται. Συνήθως δεν με σοκάρουν οι απόψεις τους αυτές, ξέρω ότι είναι μέρος της κυρίαρχης ρητορικής, καταλαβαίνω τι εξυπηρετούν και έχω μάθει να τις περιμένω. Μερικές φορές δε, μου φαίνονται και τόσο γραφικές που τις βρίσκω αστείες. Πρώτη φορά μπορώ να πω, ότι κατάφερε ένας από αυτούς να με σοκάρει. Μιλάω για τον Λυκούργο Μαρκούδη, διευθυντή του Ρ/Σ Πειραϊκή Εκκλησία.

Τον εν λόγω δημοσιογράφο(;) μου θύμισε ένας από τους άλλους συντάκτες του μπλογκ, όταν μου έδειξε το άρθρο του luben.tv: Η αμήχανη στιγμή που ο Λυκούργος του Disney Club μεγάλωσε και έγινε Στέφανος Χίος (VIDEO)

Άμεσα ήρθε ξανά στο μυαλό μου το Disney Club, που ξεκίνησε να παίζεται στο μέγκα όταν πήγαινα δημοτικό, αν και όχι με πολλές λεπτομέρειες γιατί δεν το πολυέβλεπα αφού μου φαινόταν ότι απευθύνεται σε λίγο μικρότερα παιδιά από εμένα.

Ο Λυκούργος λοιπόν μεγάλωσε, όπως κάναμε όλοι, μπλέχτηκε με την εκκλησία, όπως έκαναν λίγοι και έγινε φερέφωνο των πιο σκοταδιστικών απόψεων που πρεσβεύει η εκκλησία, όπως έκαναν οι χειρότεροι από τους λίγους. Πιστεύω ότι οι απόψεις που εκφράζει συμπίπτουν με αυτές της επίσημης χριστιανορθόδοξης εκκλησίας, εξάλλου έχει δείξει το ποιόν της, πολλάκις στο παρελθόν.

Να σημειώσω εδώ, ότι μαλλον υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις κληρικών που στάθηκαν στο πλευρό του λαού όταν χρειάστηκε, σημασία όμως έχει, για το πως αντιμετωπίζουμε την εκκλησία, το ποια είναι η στάση της επίσημης εκκλησίας (και κατ επέκταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλήρου) και όχι οι εξαιρέσεις.

Αρκετά όμως με τις φλυαρίες μου. Ας αφήσουμε τον Λυκούργο να μας πει τις θέσεις της εκκλησίας που τον έβαλε διευθυντή στον ραδιοφονικό σταθμό της και αν δεν κάνω λάθος, δεν τον έχει διώξει ακόμη, με αποσπάσματα από την συνέντευξή του στην εκπομπή «Γράμματα Σπουδάματα», που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε, με παρουσιαστή τον σίγουρα εξίσου χριστιανό δάσκαλο και θεολόγο Δημήτρη Νατσιό στις 27/1/2016:

Λυκούργος Μαρκούδης “Εγώ δυτυχώς έχω προσωπική εμπειρία γιατί έμεινα δέκα μέρες στην Μυτιλήνη αρχές σεπτεμβρίου και είδα από κοντά αυτά που δεν δείχνουν τα κανάλια και επειδή δεν θα με βγάλει κανένας τρελό, τα βιντεοσκόπησα και τα έχω στο δικό μου προσωπικό αρχείο για μελλοντική χρήση, στις μελλοντικές γενιές. Αυτά που έζησα εγώ τα κατέγραψα, δεν θα τα δείξω πουθενά, απλά θέλω να υπάρχουν, γιατί αυτά που δείχνουν τα κανάλια είναι ψέματα και το λέω μετά πάσης βεβαιότητος. Αυτά που μας λένε για τα δήθεν θύματα που πνίγονται, για τα δήθεν παιδιά και τις γυναίκες είναι ψέματα.”

Λυκούργος Μαρκούδης “…όταν είπα θα πάω στον εισαγγελέα Μυτιλήνης να καταθέσω μήνυση για παραβίαση εθνικών συνόρων γελάγανε.”

Λυκούργος Μαρκούδης “…δεν είναι Σύριοι αυτοί που έρχονται…”

Λυκούργος Μαρκούδης “…δεν μιλάνε αραβικά γιατί μπορώ να την ξεχωρίσω την αραβική γλώσσα…”

Λυκούργος Μαρκούδης “…ήταν καλοχτενισμένοι, καλοξυρισμένοι, πιο καλά ντυμένοι απ’ότι είμαι εγώ αυτή τη στιγμή. Άρα δεν ήταν πρόσφυγες. Βγάζαν από την τσέπη έναν πάκο τα ευρώ, τόσο όπως σας το δείχνω και είχαν στον λαιμό και για αυτό λέω δεν θα μπορέσει ποτέ να με πείσει κανείς, ότι αυτά που λέω δεν είναι έτσι γιατί εγώ τα έζησα, ενώ τα κανάλια δεν τα δείχνουν, ήταν εκεί και δείχναν άλλα τα κανάλια γιατί αυτή είναι η οδηγία. Είχανε στον λαιμό το πιο σύγχρονο κινητό τηλέφωνο πολύ πιο ακριβό απ’το δικό μου.”

Λυκούργος Μαρκούδης “…είναι άνθρωποι που φύγαν από εμπόλεμη ζώνη; Και πότε φύγαν οι άνθρωποι από τις εμπόλεμες ζώνες και αφήσαν πίσω τους πατρίδα, μάνα, παιδιά, συγγενείς για να πάνε στην υποτιθέμενη ευρώπη για να περάσουν καλά;”

Λυκούργος Μαρκούδης “…είχανε μια πλαστική σακούλα βγάζανε από πάνω τους τα ρούχα που φοράγανε τα πέταγαν και βγάζαν από την πλαστική φρέσκα καθαρά ρουχαλάκια και τα βαζαν…”

Λυκούργος Μαρκούδης “…σ’όλα τα χαρτιά έλεγε ότι λέγονται Μοχάμεντ, όλοι…”

Λυκούργος Μαρκούδης “…και να λοιπόν που ήρθαν τα επεισόδια μετά στην Γαλλία και μας λέγαν κάποιοι μπήκαν από εδώ, κάποιοι μπήκαν από εκεί και δεν μπορούσαν να τους ελέγξουν. Και ούτε θα τους ελέγξουν και ποτέ. Μπέναν λοιπόν στρατός νέων ανθρώπων και που και που και καμια βάρκα με γυναίκες και παιδιά. Όταν ήταν οι βάρκες με τις γυναίκες και τα παιδιά τρέχαν τα κανάλια.”

Λυκούργος Μαρκούδης “Όταν μπέναν οι βάρκες οι δεκάδες βάρκες, 60 βάρκες την ημέρα…”
Δημήτρη Νατσιός “25άρηδες όλοι, βράζει το αίμα τους…”
Λυκούργος Μαρκούδης “…κάτω από 30 όλοι, με φάτσες φρεσκοπλυμένες, φρεσκοξυρισμένες, φρεσκοχτενισμένες, μη άραβες, μη Σύριοι, ότι άλλο θες. Όταν μπέναν λοιπόν όλοι αυτοί μέσα δεν ήταν κανένα κανάλι, περπατάγανε, κάνανε. Και αν ήταν Σύριοι που είναι ένας λαός με πολιτισμό και σεβασμό, πότε θα μπένανε σε ένα εκκλησάκι και θα κάναν τις ανάγκες τους; Κάναν τα εκκλησάκια, τα ξωκλήσια της Μυτιλήνης, αποχωρητήρια. Πότε έχει μπει ένας μουσουλμάνος σε ένα τζαμί να τα κάνει αυτά; Και θα μας πούνε τι; Ότι είμαστε εθνικιστές; Αλήθεια; Και εσείς που τα λέτε αυτά τι είσαστε;”

Λυκούργος Μαρκούδης “…διορισμένος από εμάς είναι ο πρωθυπουργός, υπάλληλός μας. Να το καταλάβουμε.” (σ.σ.: κατι μου θυμίζει αυτή η φράση…)

Λυκούργος Μαρκούδης “…το χω γράψει και το χω στο βίντεο και δεν θα μπορέσει κανείς, ποτέ, να μου πει ότι αυτά που λέω είναι ψέματα… και δεν θα τα δημοσιεύσω τα κρατάω για ιστορικούς λόγους πλέον αυτά.”

Λυκούργος Μαρκούδης “…έγινε λοιπόν και γίνεται μία σύληση της Ελλάδας, γιατί στην ουσία όλοι αυτοί, εδώ θα αποκλειστούνε και εμείς πανηγυρίζουμε. Και ναι, κάθε τόσο, για να υπάρξει ανοχή, βουλιάζουν πλοία, πνίγονται παιδιά. Δεν πνίγονται κάθε μέρα όμως, για κάθε παιδάκι που πνίγεται έχουμε 5~6 χιλιάδες που δεν πνίγηκαν. Γιατί παρουσιάζουμε το παιδάκι που πνίγηκε και όχι όλους αυτούς που έρχονται να αλώσουν πατρίδα και Ευρώπη;”

Λυκούργος Μαρκούδης “…ναι είδατε τώρα τι πάνε να κάνουν; Θέλουνε λέει να μας δώσουνε το νόμπελ ειρήνης. Ποιο νόμπελ ειρήνης, να το δώσουν σε ποιόν; Και ποιος θα πάει εν ονόματι του ελληνικού λαού να το παραλάβει; Και ποιος θα πάρει το χρηματικό έπαθλο, που παίρνει όποιος παίρνει το νόμπελ;”

Αυτά τα αποσπάσματα είναι από τα πρώτα 13 λεπτά της κουβέντας τους. Νομίζω αρκούν για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Αυτό που βρίσκω πιο σοκαριστικό σε αυτό τον διάλογο είναι το πόσο “δηλητηριώδης” είναι. Το πόσο εξαπολύει μέσα από την πρόφαση του “ορθού λόγου”, των ψευδεπίγραφων “αποδείξεων” και φυσικά της τυφλής πίστης, μύδρους μίσους προς τα θύματα του πολέμου που ζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Αν έχετε τα άντερα να την δείτε ολόκληρη, μπορείτε να την βρείτε στο γιουτιουμπ με τον τίτλο: Ακούστε και δείτε: «Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ για την Λαθρομετανάστευση» (2015-2016). Αν βαριέστε να την ψάξετε παρακολουθήστε εδώ(αν και δεν το προτείνω):

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s