Το πάρτυ στο ίντερνετ με το Μάρδα

Ή πώς τέσσερα trends στο twitter είναι αρκετά για να ξεχάσουμε ό,τι άλλο έχουμε κάνει στους πρόσφυγες.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καιρό να δούμε τέσσερα διαφορετικά trends στο twitter να αφορούν την ίδια είδηση. Από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αν δεν κάνουμε λάθος. Αλλά ήρθε ο Μάρδας και μας έδωσε κάτι γελοίο για να ασχοληθούμε, λες και σε αυτό το κράτος η γελοιότητα δεν περισσεύει. Βλέπουμε ας πούμε τα ακόλουθα hashtags:

#mardas

#ependyseis_mardas

#syriza_investments

Μαρδα

Και κάπως έτσι, με 2-3 ατάκες του Μάρδα, ξεχνάμε όσα κάνουμε σαν κράτος στους πρόσφυγες και ασχολούμαστε με το τι λέμε πως θα μπορούσαμε να κάνουμε σαν κράτος στους πρόσφυγες.

Ξεχνάμε ας πούμε πως σαν χώρα και σαν Ε.Ε. στέλνουμε πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία, η οποία δεν έχει χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα, πολύ απλά γιατί η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλει πως από εκεί εξαναγκάζονται να επιστρέψουν πίσω στις χώρες από τις οποίες έφυγαν προσπαθώντας να μείνουν ζωντανοί.

Έχουμε καταλήξει να δημιουργούμε έγχρωμες εκδοχές στιγμιοτύπων από εποχές που η φωτογραφία ήταν ασπρόμαυρη και οι φούρνοι δεν έκαιγαν καυσόξυλα.

 

Έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμα και να τους βάζουμε να πληρώνουν για να οδηγηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία πολύ χαρωπά και πρόθυμα βαφτίσαμε «κέντρα φιλοξενίας» από όπου δε μπορείς να φύγεις.

img_2986

“Bus heading to the registration center, prices are €3, $5, or 15 turkish lira”

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στο Μάρδα που μας κατάφερε να ξεχάσουμε για λίγο το δράμα των προσφύγων στο οποίο τους υποβάλουμε.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s