50 αποχρώσεις του ψεκάσματος (μέρος ΄Β)

Για το δεύτερο άρθρο της στήλης είπαμε να ασχοληθούμε με μία εξέχουσα προσωπικότητα των τεχνών, του πολιτισμού και των γραμμάτων στην χώρα μας, που συγκεντρώνει ταυτόχρονα στο πρόσωπό του και την ιδιότητα του ψεκασμένου, αλλά και του υποστηρικτή της Χροισύς Αβγίς. Δεν μιλάμε για κανέναν άλλο φυσικά, πέρα από τον Notis Σφακιανάκη.

Ο Notis λοιπόν είναι ο πολίτης της χώρας μας, που έχει εκθέσει (με όλες τις έννοιες της λέξης),τις απόψεις του στις λάιφ στάιλ εκπομπές όσο κανένας άλλος. Το ιδιάζον στην περίπτωση του είναι, ότι έχει τρόπον τινά αποφύγει τον απολιτίκ σκοταδισμό, που είναι η συνήθης πολιτική άποψη που εκφράζεται σε αυτές, αλλά έχει επιλέξει έναν πιο παραδοσιακής μορφής σκοταδισμό.

Εν έτει 1993, σε ηλικία 34 χρόνων, φορώντας μαύρο δερμάτινο φέσι με κρόσσια και δίνοντας συνέντευξη σε έναν από τους δημοφιλέστερους δημοσιογράφους της χούντας, έβγαλε το συμπέρασμα ότι μάλλον είναι αναρχικός. Μην αρχίστε να ζορίζεστε από τώρα οι αναρχικοί, νομίζω ότι ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος γνωρίζουν το νόημα της λέξης αναρχικός.

Ενδεχομένως να μας έχει δώσει μια εξήγηση ο ίδιος για αυτή του την δήλωση.

Ας εξετάσουμε τώρα τι άλλο έχει εξεμέσει αυτός ο αστραποβόλος νους.

Μας έχει διατρανώσει σε μεταγενέστερη στιγμή, την άποψή του ότι το ιδανικότερο πολίτευμα είναι η μοναρχία δια δημοψηφίσματος, κάθε τόσο.

Εντάξει είναι λίγο η παντελής άγνοια πολιτικής οικονομίας, είναι η νεανική στρουμπουλάδα του Βελόπουλου, είναι και οι μακροχρόνιες συνέπειες του χασίς. Ας δείξουμε κατανόηση, μπορεί να του ξέφυγε εν τη ρύμη του (παρα)λόγου. Βέβαια κάπως αργότερα μας είπε ότι καλή θα ήταν η αριστοκρατία, οπότε αρχίζει να κάνει λάκκους σιγά σιγά η μεταφορική φάβα.

Σε αυτό το μάλλον φλύαρο βίντεο πέρα από την γαματοσύνη της αριστοκρατίας μας αναλύει το πώς οι πολιτικοί γενικά είναι κακοί και το πώς τα φανάρια της SIEMENS πέρα από την έλλειψη ανταλλακτικών, πλήττονται και από τους μετανάστες που καθαρίζουν τζάμια και του βιάζουν την ζωή αυτού και των παιδιών του. Πλένοντας τζάμια πάντα όλα αυτά, κάπου στο 8:30 του βίντεο. Σιγά σιγά αυτή η πορεία πολιτικής σκέψης που ξεκίνησε από την αναρχία(είπαμε πλάκα κάνουμε) φαίνεται να καταλήγει κάπου.

Συνεχίζοντας το κολύμπι στον βόρβορο, του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων, που αναβλύζει από το στόμα του Notis, βρίσκουμε πάμπολλες δηλώσεις του που αφορούν στις σχέσεις των δύο φύλων. Και σε αυτή την περίπτωση, λεύγες μπροστά από την εποχή του, δηλώνει πως οι γυναίκες καλά θα κάνουν να μένουν σπίτι και να μην δουλεύουν αν θέλουν να κάνουν παιδιά και ότι θα έχουν και τα τυχερά τους όταν πάνε τα παιδιά σχολείο, γιατί θα μπορούν το πρωί να πηγαίνουν κομμωτήριο.

Σε αυτή την συνέντευξη στην Σκορδά, μας λέει μεταξύ άλλων ότι οι άντρες είναι μαλάκες εξαιτίας των μανάδων τους, απαντάει στην ερώτηση “Σε εκκλησία δεν παντρεύτηκες;”, με την ορθολογική απάντηση “Στην Αγγλία!” και διάφορα άλλα αδιάφορα.

Τέλος για να βγούμε και εμείς από την μιζέρια του να παρακολουθούμε δηλώσεις του Notis αλλά και εσείς, ας δούμε και αυτό το μικρό βιντεάκι που το έχει επιμεληθεί κάποιος από τους ούγκανους της Χροισύς Αβγίς και επευφημεί τον μεγάλο καλλιτέχνη για τον πολιτικό του λόγο.

Μην ξεχνάμε βέβαια και τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους «ριψασπιδες» Σύριους πρόσφυγες και την μαλακία που προυποθέτουν τέτοιες δηλώσεις.

Κλείνοντας, θα παρατηρήσατε ότι δεν αναφερθήκαμε καθόλου στις δηλώσεις του περί εξωγήινων και λοιπών συνομοσιολογιών. Αυτό το κάναμε γιατί πιστεύουμε ότι η πολιτική διαδρομή της σκέψης του συμβαδίζει με ένα κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού και ίσως έχει αξία να προσπαθήσουμε να την καταλάβουμε να γελάσουμε εις βάρος της.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s