Όταν η Αόρατη Χείρα ζητιανεύει κρατική επιχορήγηση

Τι γίνεται όταν οι προπαγανδιστές της ελεύθερης αγοράς και της επιβίωσης του ικανότερου, αποδεικνύονται τελικά όχι και τόσο ικανοί; Ζητούν κρατικό παρεμβατισμό φυσικά.

Μη μας περάσετε για τίποτα νεοφιλελέδες, αλλά έχει πλάκα όταν μπορείς να σβήσεις έναν οπαδό της ελεύθερης αγοράς με τα ίδια του τα επιχειρήματα, αντί να καταφεύγεις στη διαλεκτική. Με μεγάλη μας χαρά λοιπόν πέσαμε πάνω σε ένα άρθρο του κυρίου Ζούλα, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητάει από το κράτος να μπει ένας φόρος μωρέ, γιατί έχουν πέσει οι πωλήσεις των εφημερίδων από το 2009 και το ίντερνετ τους τρώει τη δουλειά.

Ο κύριος Ζούλας λοιπόν, αρθρογραφεί στην Καθημερινή και συχνά πυκνά, μας διδάσκει νεοφιλελευθερισμό. Ας πούμε σε αυτό το άρθρο του, μας λέει:

ο νεοφιλελευθερισμός, μαζί με την ελεύθερη διαμόρφωση των τιμών, την επιχειρηματικότητα, και τον ελεύθερο ανταγωνισμό, προέτασσε την ανάγκη ενός «ισχυρού και άτεγκτου Κράτους Δικαίου» για να καταπολεμώνται στην ρίζα τους οι πρακτικές των ολιγοπωλίων. (…) Αν όλα αυτά σας φαίνονται πρωτόγνωρα, ιδού όσα έγραψε προσφάτως ο γκουρού του νεοφιλελευθερισμού Ανδ. Ανδριανόπουλος: «Oι βασικές αρχές μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής μπορούν να συνοψισθούν στην δραστική μείωση των φόρων, την κατάργηση των παρεμβάσεων στην λειτουργία της οικονομίας, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, στη μείωση της κρατικής ιδιοκτησίας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, και κυρίως στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχων των τραστ για την εφαρμογή ενός πραγματικά ελεύθερου ανταγωνισμού στην οικονομία»

Ο κύριος Ζούλας λοιπόν, αγνόησε τον γκουρού του νεοφιλελευθερισμού (λολ) και αποφάσισε να πάει κόντρα στη δραστική μείωση των φόρων, όταν αυτοί πρόκειται να στηρίξουν μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως την Καθημερινή. Αλήθεια και εσείς δε θα θέλατε να πληρώσετε ένα φόρο για να μείνει ανοιχτή η Καθημερινή; Ένα φόρο για να έχετε μια τέτοια ενημέρωση;

s16_skitso-7-thumb-large1

10

Ο κύριος Ζούλας, θεωρεί επίσης πως η πτώση στις πωλήσεις εφημερίδων από το 2009, καμία σχέση δεν έχει με την ύφεση την οποία έχουν προπαγανδίσει εδώ και 6 χρόνια. Ούτε φυσικά φταίει το πλήγμα που έχουν δεχτεί στην αξιοπιστία τους, όταν όλα αυτά τα χρόνια έχουν στηρίξει και διαφημίσει κάθε πλήγμα στο επίπεδο διαβίωσης του πολίτη. Όχι… φταίει το ίντερνετ, οι νέες τεχνολογίες.

Και φυσικά το δούλεμα στο twitter, αυτή τη νέα τεχνολογία που μαστίζει τον κύριο Ζούλα, πήγε σύννεφο:

Advertisements

One thought on “Όταν η Αόρατη Χείρα ζητιανεύει κρατική επιχορήγηση

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s