Ψάχνουμε να βρούμε, πού έριξε η Στέλλα η Σμυρνιά την ασπίδα της

Μπορείτε να βοηθήσετε;

Πάνε κάμποσα χρόνια από τότε που ο κάγκουρας της γειτονιάς μας, έπρηζε μπάλες μαρσάροντας το πειραγμένο του cinquecento κάθε βράδυ και ακούγοντας στη διαπασών τον «τιτανοτεράστιο» Σφακιανάκη.

Δε θα ντραπούμε να παραδεχτούμε πως όλοι έχουμε μερακλώσει κάποια φορά με κάποιο τραγούδι του Σφακιανάκη, είτε εξαιτίας του ποτού, είτε λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Ας πούμε, ποιος δεν έχει ακούσει έστω μια φορά τη Στέλλα τη Σμυρνιά;

Ναι ναι. Παιδιά ήμασταν, ως εκεί έφτανε το μυαλουδάκι μας. Χτες όμως πληροφορηθήκαμε πως η Στέλλα η Σμυρνιά, μαζί μάλλον με άλλους Μικρασιάτες και Πόντιους, είναι σύμφωνα με το Νότη, ριψάσπιδες που ήρθαν να μας βιάσουν και πολύ ανησυχήσαμε.

Είναι άραγε «φλώρος» (ελεύθερη μετάφραση του ριψάσπιδα) όποιος προσπαθεί να σωθεί από φανατισμένα ψυχάκια με όπλα?

Αν είναι τόσο φλώροι, γιατί να ανησυχεί ο Νότης και οι άλλοι ελληνόψυχοι του σιναφιού του πως μπορεί να τους βιάσουν; Τι μπορούν να κάνουν 10 ριψάσπιδες στους απογόνους του Λεωνίδα (sic) και του Μεγαλέξαντρου (sic)(sic);

«Δεν είναι το ίδιο. Στη Συρία κάνουν πόλεμο μεταξύ τους. Είναι εμφύλιος.» θα πει ο ανύπαρκτος χρυσαυγίτης και καλά θα κάνει, αφού τα γράμματα δεν τα παιρνε και να διαβάζει δεν έμαθε ποτέ. Ας το ζωγραφίσουμε μπας και το καταλάβει κάποιος:

10

Αυτές είναι οι χώρες που εμπλέκονται στρατιωτικά στη Συρία. Για όποιον χρυσαυγίτη ξέρει και αγγλικά (λολ) μπορεί να διαβάσει περισσότερα εδώ.

Και μπορεί να φαίνεται ανούσιο να απαντάς στο Νότη, (γιατί στο κάτω κάτω ποιος είναι ο Νότης;), αλλά εμείς απλά απαντάμε σε μία από τις κύρίαρχες ρητορικές μίσους που υπάρχουν αυτό τον καιρό, που όπως σε όλους τους καιρούς ψάχνει μια δικαιολογία για να στραφεί ενάντια στους αδύναμους. Όπως κάποτε οι «πατριώτες» εθνικόφρονες, έδωσαν στον όρο «Σμυρνιά» την έννοια της παστρικιάς και της ξετσίπωτης, έτσι σήμερα έρχονται οι πολεμοχαρείς αγράμματοι να ζητήσουν τα ρέστα από αυτόν:

syriachildca4zs7fwyaaaeij-jpg-large

Photo of scared Syrian child «surrendering» to camera goes viral

που δεν έκατσε να πολεμήσει αυτά:

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s