50 αποχρώσεις του ψεκάσματος (μέρος Ά)

Σήμερα ας εστιάσουμε σε έναν, σχετικά νέο διεκδικητή του τίτλου, του γραφικότερου EL-ληνα του αιώνα. Στον Αρτέμη Σώρρα.

Ο Αρτέμης Σώρρας, δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που διατείνεται σε όλους τους τόνους, ότι έχει στην κατοχή του χρεόγραφα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ότι είναι διατεθειμένος να τα δώσει στο ελληνικό κράτος για να ξεχρεώσει το δημόσιο χρέος, υπό κάποιους όρους φυσικά.

Το κατά πόσο ο ισχυρισμός του για τα χρεόγραφα αυτά είναι αληθής και το αν το αμερικανικό δημόσιο είναι διατεθειμένο να αναγνωρίσει την αξία τους, το έχουν εξετάσει άλλοι και δεν αφορά στο θέμα του παρόντος άρθρου. Αυτό στο οποίο θέλουμε να εστιάσουμε εδώ, είναι σε μερικές μόνο από τις πιο φαντεζί πλευρές του λόγου του κυρίου Σώρρα και των τσιρακιών του.

Η προσοχή μου, εστιάστηκε στον Σώρρα προχθές, όταν τυχαία καθώς περιδιάβαινα τα σκοτεινότερα σοκάκια του Youtube έπεσα πάνω σε αυτό το βίντεο.

Είναι ένα βίντεο από μία από τις ορκωμοσίες που διοργανώνει ο εν λόγω κύριος για την ενσωμάτωση νέων τσιρακιών στην οργάνωσή του. Την συγκεκριμένη ορκωμοσία την προλογίζει με φράσεις όπως:

“Εμείς δεν έχουμε στοές, δεν έχουμε υπόγεια, είμαστε πάντα ανοιχτοί στον ήλιο σε ανοιχτούς χώρους. Δεν έχουμε τάφους και δεν υπάρχει κανένας μυστικισμός, οι οργανώσεις που μυστικά οργανώνονται σε μυστικισμό, κάπου μόνες τους, είναι για το κακό του συνόλου και είναι εναντίον στα συμφέροντα όλων των λαών. Εμείς είμαστε παντού ανοιχτοί να βλέπουν οι πάντες.”

Από το παραπάνω απόσπασμα μπορούμε να εξάγουμε για τον Σώρρα και το κοινό του, ότι δεν τα πάνε πολύ καλά με την σύνταξη του λόγου και ότι αρέσκονται στις φλυαρίες και τους πλεονασμούς(see what I did there?). Επίσης δεν δείχνουν να έχουν και πολύ συμπάθεια με τον μυστικισμό εν γένει, αλλά ας δούμε τι σχέση έχουν με τον αποκρυφισμό, εξετάζοντας τον όρκο που βάζουν τα νεοφώτιστα τσιράκια να απαγγείλουν.

Πρόλογος όρκου:

“Μαίανδρος λόγος,

Επικαλούμαι εσένα Ζεύς, τον μέγιστο θεό των ουρανών. Ότι καλό και να ζητήσω για το καλό του ανθρώπου πρέπει να γίνει. Κατάστησε με ανίκητο, ακαταμάχητο και ακατάβλητο, γιατί με το όνομά σου στην καρδιά μου, τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει, ούτε άνθρωπος, ούτε πνεύμα, ούτε σκοτεινός δαίμων. Μέγιστε θεέ επικαλούμαι την χορηγία των δυνάμεών σου.

Ξεκινάει ο όρκος:”

Οκ, έχουμε μερικά καινούρια στοιχεία σε αυτό το απόσπασμα. Για αρχή βλέπουμε ότι δεν κωλώνουν μπροστά σε λίγο αποκρυφισμό, μάλιστα σε βαθμό να είναι έτοιμοι να γίνουν οι Έλληνες Γκοστμπάστερς. Βρίσκω ενδιαφέρον επίσης σε αυτό το απόσπασμα, το ότι δεν έχουν ξεκαθαρισμένο στο κεφάλι τους το πως ακριβώς λειτουργούν οι κλήσεις των ονομάτων στην ελληνική. Από την άλλη αν δεν ήταν αγράμματοι, θα ήταν διατεθειμένοι να δώσουν όρκους ον κάμερα στον λούμπεν αρχιερέα Σώρρα(με περιβολή κοντόχοντρου Νίο από το Μάτριξ να σημειωθεί!);

Ας περάσουμε όμως στο κυρίως σώμα του όρκου που καλούνται να επαναλάβουν οι νεοφώτιστοι.

“Τάσσομαι και αφοσιώνομαι/ εις τον λόγο της ενότητας/ του πανάγαθου άρχοντος (του;) φωτός/ με καρδιά και ψυχή συντονισμένη/ στις φωτεινές δυνάμεις του Ζεύς/ Ορκίζομαι/ στη συμπαντική συνειδητότητα/ και νομοτέλεια/ ως μονάδα/ στην ένωση όλων των ιερών ψυχών/ όπου η δύναμή τους/ είναι το κοσμικό πυρ/ Ορκίζομαι/ ως πολεμιστής ταγμένος/ στον ιερό σκοπό της ελευθερίας της Ελλάδος/ του ελληνισμού/ και της ελληνικότητας/ απανταχού της Γαίας/ να υπηρετώ πάντα/ την αλήθεια/ το δίκαιο/ την αρμονία/ την αρετή/ την αφθονία/ με ανιδιοτέλεια/ Ορκίζομαι/ να προστατεύω τους συν-EL-ληνές μου(σ.σ.:δική μου ορθογραφία αλλά νομίζω ταιριάζει)/ Ορκίζομαι/ και τάσσομαι ολόψυχα/ στην εγκαθίδρυση του ελληνισμού/ του σκοπού και των αξιών του/ όπου μου ζητηθεί/ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και κόστος/ Ορκίζομαι/ να θέτω το συμφέρον του ελληνισμού/ πάνω από κάθε προσωπική/ ή οικογενειακή μου επιθυμία/ Ορκίζομαι/ να υπερασπίζομαι με κάθε δύναμή μου/ τα δίκαια του ελληνισμού/ Ορκίζομαι/ να συμπαραστέκομαι και να προφυλάσσω/ τους συν-EL-ληνές μου/ και κάθε Έλληνα όταν υπάρχει ανάγκη/ Ορκίζομαι/ να πράττω πάντα σύμφωνα/ με το ελληνικό αξιακό σύστημα/ και να επιζητώ πάντα/ νόηση φωτός/ Ορκίζομαι/ να είμαι ένα σώμα/ και ένας νούς/ και να ενεργώ με τους συμπολεμιστές μου/ ομόνοα/ ως σφαίρα πυρός/ που στο πέρασμά της κατακαίει/ κάθε αποστατική ενέργεια(σ.σ.: ότι και αν σημαίνει αυτό)/ και τη μετουσιώνει σε δύναμη φωτός/ Ορκίζομαι/ τον απόλυτο σεβασμό των εντολών/ του Ζεύ του Διός/ υγεία/ κάλος/ πλούτος/ ισχύς/ φρόνηση/ σωφροσύνη/ δικαιοσύνη/ ανδρεία/ Ορκίζομαι/ υπακοή στα ελάνια(WTF!) αξιακά πρωτόκολλα/ και στον πολέμαρχο/ και στον ιερό σκοπό και σχέδιο που εκπροσωπεί/ ο παραπάνω ιερός όρκος του πολεμιστή/ σφραγίζεται ενώπιον της συμπαντικής μνήμης/ του ενεργού ύδατος/ το οποίο δέχεται να πιει/ ενώπιον συνημόνων(σ.σ.: ότι και αν είναι αυτό και όπως και να ορθογραφείται αυτή η λέξη) θεών και ανθρώπων/ πίνω το ύδωρ τούτο/ και σφραγίζω τον όρκο/ στην συνείδησή μου/ στην ύπαρξή μου/ στην οντότητά μου/ στην ψυχή μου/ και κρυσταλλώνω τον λόγο που έδωσα/ στον όρκον αυτόν/ αν παραβώ τον όρκο μου/ όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου/ να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη/ Αήρ!/ Αήρ!/ Αήρ!/ Άξιοι!”

Από που να ξεκινήσω…

Αρχικά ας σημειωθεί ότι χάρις στην φλυαρία αυτού που συνέταξε(sic) αυτό τον όρκο, όποιος τον απαγγέλει ορκίζεται τουλάχιστον 11 διαφορετικά πράγματα. Κατά πάσα πιθανότητα από αυτό τον όρκο βγαίνεις ομότιμο μέλος των Γκοστμπάστερς, των Όρκ της Μόρντορ, αλλά και της ομάδας Πύραυλος.

Επιπλέον, εντάξει είναι μερικές λέξεις που δεν ξέρω, αλλά και κάμποση ορολογία που προέρχεται από τον γνωστικισμό. Οπότε οι αξιώσεις περί έχθρας προς τον μυστικισμό πάνε περίπατο.

Τέλος, δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αφού ακούσω αυτόν τον όρκο, αισθάνομαι την ακαταμάχητη ανάγκη να αγοράσω ένα φίλτρο νερού από το τελεμάρκετινγκ και να χτυπίσω και κανά υαλουρονικό, ενώ διαβάζω Λιακόπουλο, τα μπεστ οφ.

Οπότε μέχρι στιγμής μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι: οκ ψεκαμένοι είναι, ο Σώρρας τους τάζει εικοσαχίλιαρα και τους βάζει να λένε χαζομάρες, αλλά δεν κάνουν και κάτι κακό, άσε που αν είσαι και EL-ληνάς, ορκίζονται ότι θα σε προστατεύσουν από κάτι αόριστο. Λίγο ρατσιστικό αυτό, αλλά εντάξει δεν λένε ότι θα βλάψουν και κανένα ξένο… ε;

Για να δούμε όμως, ποια είναι τα κριτήρια για να θεωρηθείς EL-ληνας και τι σου επιφυλάσσουν σε περίπτωση που δεν περάσεις το τεστ:

Απ ότι φαίνεται για να θεωρηθείς EL-ληνας, αρκεί να μην σε έχει δολοφονήσει κάποιος ψυχάκιας μπάτσος. Σε διαφορετική περίπτωση το EL-ληνικό ιδεώδες επιβάλει το να αρνηθούν τον θάνατό σου και να σε σκυλεύσουν καγχάζοντας.

Φλιτ

Advertisements

7 thoughts on “50 αποχρώσεις του ψεκάσματος (μέρος Ά)

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s