Το Facebook έριξε τη σελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου του Ντονμπάς

Τι λέτε μπορούμε να την ξανασηκώσουμε; Ακολουθεί μεταφρασμένο κείμενο από εδώ. Κάνουμε like, εδώ.

 


Το Facebook λογόκρινε ένα δημοφιλές, διαπιστευμένο και επίσημο FB-site του πρακτορείου ειδήσεων DONi Donbass International, το απόγευμα της Τρίτης, την πρώτη του Μάρτη. Η απαγόρευση ήρθε στο μέσο σκληρής κλιμάκωσης των ένοπλων συγκρούσεων στο Ντονμπάς και συνέβη αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου που έγινε στην πρωτεύουσα Λουγκάνσκ, όπου ανακοινώθηκε το άνοιγμα του παραρτήματος DONi Lugansk, από το διευθυντή και αρχισυντάκτη Janus Putkonen. Επίσης, ο προσωπικός λογαριασμός του Putkonen, απενεργοποιήθηκε για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Το Facebook, έκλεισε την επίσημη σελίδα του DONi κατηγορώντας το για παραβίαση των κανόνων και τη «διάδοση ρητορικής μίσους». Ο προσωπικός λογαριασμός στο facebook του διευθυντή του DONi, απενεργοποιήθηκε επίσης με την ίδια αιτιολογία. «Είμαι έκπληκτος. Δεν έχω ξανακούσει για την απαγόρευση κανενός ειδησεογραφικού πρακτορείου», είπε ο διευθυντής του DONi News. «Έγινε μήπως αυτό μόνο γιατί επεκτείνουμε την ειδησεογραφική μας κάλυψη από το Ντονμπάς;»

«Είναι προφανές πως δεν έχουμε παραβεί κανένα κανόνα, οπότε αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν πια κανόνες», σημείωσε ο Janus Putkonen, σχετικά με την αιφνιδιαστική απόφαση του Facebook να κλείσει το ραγδαία αναπτυσσόμενο DONi FB-site το οποίο είχε σχεδόν 4.000 μέλη και συνέχιζε να παίρνει περίπου 200 μέλη κάθε βδομάδα.

«Μεταφέρουμε στο δυτικό κοινό την κατάσταση στο Ντονμπάς και ναι, καταγράφουμε εκτενώς στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τη σκληρή πραγματικότητα – πώς οι ναζιστικές μεραρχίες της Ουκρανίας επιτίθενται στους υπερασπιστές του Ντονμπάς, στις πόλεις και σε αμάχους. Είναι ξεκάθαρο πως οι αιματηρές και στηριζόμενες από τη Δύση στρατιωτικές προκλήσεις, των δυνάμεων του Κιέβου, δεν ταιριάζουν στις αφηγήσεις των Δυτικών μέσων ενημέρωσης και στην εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν για το Ντονμπάς. Στην πραγματικότητα είναι η αλήθεια για το Ντονμπάς αυτή που δεν ταιριάζει καθόλου στη δυτική ατζέντα», συνέχισε ο Putkonen.

«Το σημερινό Facebook δεν είναι μια αντικειμενική πλατφόρμα για ανοιχτή και φιλική κουβεντούλα ή για την ανταλλαγή πληροφοριών. Το ακριβώς αντίθετο. Έχει γίνει ένα εξαιρετικά πολιτικοποιημένο όπλο μαζικής διαστρέβλωσης, ώστε να κυριαρχήσει πάνω στις απόψεις και τα πιστεύω των ανθρώπων. Αυτό που είχε παρουσιαστεί σαν μια φιλική πλατφόρμα, σιγά σιγά έχει μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο μιντιακό όπλο και τις πολιτικές του έχουν αναλάβει δυτικές γεωπολιτικές ομάδες συμφερόντων. Πρέπει να καταλάβουμε πως το Facebook ελέγχεται από το ίδια διεθνή δομή εξουσίας, που προάγει τη δυτική ηγεμονία σε όλο τον κόσμο. Αυτή η ηγεμονία της δυτικής ιδεολογίας έχει περάσει στις καθημερινές συζητήσεις των ανθρώπων και οτιδήποτε αμφισβητεί αυτή την επιχειρηματική επικρατούσα τάση που στηρίζεται από τα μέσα ενημέρωσης, παραγκωνίζεται, απαγορεύεται και χαρακτηρίζεται σαν απειλή», είπε ο Putkonen.

«Αυτό που μπορούμε να δούμε, είναι πως στο Facebook δεν υπάρχει χώρος για προκλητικές συζητήσεις για την πολυπολικότητα του κόσμου, που στηρίζεται από το ρωσικό κόσμο και τους συμμάχους του. Βασικά, οτιδήποτε σήμερα αμφισβητεί τη δυτική κυριαρχία και τα συμφέροντά της χαρακτηρίζεται ως ρητορική μίσους», είπε ο Putkonen. «Ο φασισμός πάντα χρειάζεται τη λογοκρισία».

«Το ειδησεογραφικό πρακτορείο και κέντρο τύπου DONi News, χρηματοδοτείται από ιδιώτες και είναι μη κερδοσκοπικό, με έδρα το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Μαζί με το τοπικό προσωπικό, παρέχουμε μια καθημερινή οπτική στο τι συμβαίνει στο Ντονμπάς. Αυτό σημαίνει πως δίνουμε φωνή στο λαό του Ντονμπάς και τους υπερασπιστές του, που μάχονται ακόμα και αυτή τη στιγμή τις ναζιστικές ομάδες που τους επιτίθενται. Πραγματικά ακούμε τον ήχο της μάχης στα γραφεία μας αυτή τη στιγμή και αυτό είναι που μπλοκάρει η Δύση αυτή τη στιγμή», λέει ο Putkonen και διατυπώνει μια σοβαρή απορία «οπότε ποια είναι η αλήθεια για τη δυτική ρητορική μίσους;»

«Αυτούς που λένε την αλήθεια είναι που μισούν περισσότερο. Κάθε ανεξάρτητο και εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης βρίσκεται σε κίνδυνο από την ηγεμονική πολιτική του Facebook. Κάτω από την κραυγαλέα πρόφαση της ρητορικής μίσους, η ελίτ διεξάγει έναν άγριο πόλεμο απέναντι στην ελευθερία του λόγου των ανθρώπων», κατέληξε ο Putkonen.

Βοηθήστε μας – Ακολουθήστε μας

Η ροή του DONi News κατευθύνθηκε στην επίσημη σελίδα του κέντρου τύπου του DONi. Σας παρακαλούμε, ακολουθήστε τα νέα μας και δείξτε την υποστήριξή σας καλώντας τους φίλους σας και διαδίδοντας τις ειδήσεις μας.

https://www.facebook.com/dnipress.en/

DONi News στο vk

https://vk.com/dninews_en

Ο διευθυντής και αρχισυντάκτης Janus Putkonen

https://www.facebook.com/janus.putkonen

https://vk.com/janusdoni

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s