Αγρότες από 17.538 μπλόκα, ζητούν περισσότερο μνημόνιο και διχάζουν

Ή τουλάχιστον έτσι περίπου ξεκίνησε να παίζει χθες το πρωί η είδηση που έκανε λόγο για έναν περίεργο διχασμό αγροτών. Συγκεκριμένα από την ΕΡΤ μάθαμε πως κάποιος κύριος Δημογιάννης ο οποίος είναι:

  • πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Αγροτικού Συλλόγου
  • εκπρόσωπος των αγροτών στο μπλοκ της Αλαμάνας
  • μέλος της συντονιστικής επιτροπής του πανελλήνιου οργάνου των αγροτών στο οποίο συμμετέχουν, όπως είπε, πάνω από 50 μπλόκα και φορείς, αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, λαϊκών αγορών κ.λπ

και γενικά αρχηγός κάθε μανάβη στην εδώ μεριά της Ευρασίας, πήγε και κατέθεσε προτάσεις με σκοπό την έναρξη διαλόγου με τον πρωθυπουργό.

Η συγκεκριμένη είδηση, δεν είχε ανάγκη από αιτιολόγηση, και έτσι μέσα στη διάρκεια της ημέρας, τα νούμερα των μπλόκων που εκπροσωπούσε αυτή η πρόταση, ανεβοκατέβαιναν σπασμωδικότερα και από τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Αυτά είναι τα αιτήματα των αγροτών - ThePressProject 2016-02-16 09-53-22

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως τα εκατοντάδες αυτά μπλόκα, αλιευτικοί σύλλογοι, φορείς, λαϊκές αγορές (σοβαρά τώρα?) και περίπτερα ίσως, δεν ήταν αρκετά ώστε να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικά των αγροτών, ούτε καν για τον άμεσα ενδιαφερόμενο, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε πως θα περιμένει και άλλα αιτήματα αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να υπάρχει μια «αντιπροσωπευτικότητα».

Αποστόλου: Περιμένουμε κι άλλα αιτήματα αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Πολιτική - NEWS247 2016-02-16 10-00-28

Εμάς δε μας πειράζει ο αυτοπροσδιορισμός και η αυθαίρετη αυτοανακήρυξη. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε, τη στιγμή που και εμείς πιστεύουμε πως είμαστε οι γ.γ. κάθε ελληνόφωνου μπλογκ?

Αυτό που μας άφησε Παυλόπουλους με τη συγκεκριμένην είδηση, είναι τα αιτήματα τα οποία κατέθεσαν τα 48,000 αυτά αγροτικά μπλόκα στον πρωθυπουργό. Τα οποία όχι μόνο είναι «μνημονιακά κοστολογημένα», αλλά έχουν και συγκεκριμένη κατεύθυνση, ζητώντας αυστηρότερες προϋποθέσεις για να θεωρηθεί κάποιος αγρότης.

Με λίγα λόγια, μαζεύτηκαν 2-3 τσιφλικάδες, είπε ο καθένας πως εκπροσωπεί και από ένα μπλόκο και τρέξαν στο Μαξίμου για να ζητήσουν απ’ τον πρωθυπουργό να σταματήσει να θεωρεί αγρότες όλους τους άλλους.

Για κακή τους τύχη βέβαια, μετά από μερικές ώρες, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συνεδρίασε και αποφάσισε να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, αναφέροντας:

Επιμένει η κυβέρνηση να μας κατηγορεί ότι αρνούμαστε το διάλογο. Εξαρχής ξεκαθαρίσαμε ότι σε διάλογο για “το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ στο λαιμό μας” δεν θα πάμε. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ας συζητήσει με τους διάφορους “προθύμους” που αλληλοσπρώχνονται για το ποιος θα πρωτοανέβει τα σκαλιά του Μαξίμου κι ύστερα μερικοί από αυτούς έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς ότι θέλουμε “να τα βρούμε με την κυβέρνηση για να ξεφουσκώσει ο αγώνας”.

Είναι φανερό πλέον πως υπάρχει διχασμός στο μέτωπο των αγροτών. Για να ακριβολογούμε, υπάρχει διχασμός ανάμεσα στους αγρότες και τα τεράστια αγροτεμάχια. Άλλωστε πρόδηλη είναι και η απογοήτευση που επικρατεί στα μπλόκα, κυρίως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Υποδοχή ηρώων στο μπλόκο της Νίκαιας για τους αγρότες που πήγαν στην Αθήνα [βίντεο] | iefimerida.gr 2016-02-16 10-22-50

Κλείνουμε απλά με μια από τις πιο ευχάριστες εικόνες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, γιατί ποτέ δε μας ενδιέφερε πραγματικά, το τι λένε οι λίγοι που έχουν τα πολλά.

 

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s