Εδώ ο κόσμος καίγεται…

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην ελληνική πολιτική σκηνή των τελευταίων ημερών, και οφείλουμε ως μπλογκ να τις καλύψουμε. Φυσικά άλλες είναι περισσότερο, άλλες λιγότερο σημαντικές και κάποιες ίσως να μας διαφεύγουν. Ας δούμε λοιπόν ποιες μας φάνηκαν οι σημαντικότερες:

 

Οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα, η Γεροβασίλη απειλεί με καταστολή.

Οι αγρότες από τα διάφορα μπλόκα της Ελλάδας συναντήθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας, για να αποφασίσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και την διατύπωση των αιτημάτων τους. Εκεί αποφάσισαν μεταξύ άλλων και την μαζική κάθοδο τους την παρασκευή στην Αθήνα. Βέβαια υπήρξε και μία θλιβερή μειοψηφία απόντων από την συνέλευση της Νίκαιας, μεταξύ των οποίων και το πολυδιαφημισμένο μπλόκο των Τεμπών. Αυτοί κατεβαίνουν για διάλογο με τον Σύριζα με δικά τους αιτήματα που εκφράζουν μόνο τις απαιτήσεις του μπλόκου τους και όχι του συνόλου των διαμαρτυρόμενων αγροτών.

Σε απάντηση σε αυτή την μαζική και οργανωμένη κινητοποίηση ο Σύριζα μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, χρησιμοποιεί την στάση του μπλόκου των Τεμπών ενάντια στους αγρότες λέγοντας ότι:

Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό

Απειλεί λοιπόν με καταστολή όποιους αγρότες θελήσουν να πάνε στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν με τα τρακτέρ τους την παρασκευή. Μένει να δούμε αν ο Σύριζα θα ακολουθήσει και εδώ τις τακτικές του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ και θα έχουμε σκισμένα λάστιχα από τρακτέρ, ή θα φέρει το “νέο” τουλάχιστον στην καταστολή, μιας και δεν το έχει κάνει πουθενά αλλού.

 

Ο Λεβέντης και ο Θεοδωράκης καλούν τους αγρότες να εγκαταλείψουν τις κινητοποιήσεις.

Πιστός στον ρόλο του λαγού και κολαούζου της εξουσίας, ο λεβέντης μας λέει τα εξής:

Εγώ συνιστώ στους αγρότες να γυρίσουνε στα σπίτια τους ωσότου να δούμε πως θα εξελιχθεί το ζήτημα με την κυβέρνηση, φιατί θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι υπό παραίτηση.

Φυσικά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχασε ευκαιρία να κοντράρει τον Λεβέντη σε λεβεντιά…

η σύγκρουση με τέτοιους όρους δεν οδηγεί πουθενά. Η λογική κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα για να μιλήσουμε με την κυβέρνηση δεν λύνει τα προβλήματα. Έπρεπε η κυβέρνηση να έχει προλάβει τις κινητοποιήσεις. Οι ηγέτες δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα. Προηγούνται των γεγονότων

Με λίγα λόγια, ότι να ναι.

 

Ο Μουζάλας επαναλαμβάνει την θέση του Σύριζα ότι ο φράχτης στον Έβρο δεν πρέπει να γκρεμιστεί για “λόγους”.
Ο Μουζάλας ερωτήθηκε στον ενικό γιατί δεν ρίχνουν τον φράχτη του Έβρου και απάντησε κάτι για διόδους και διαδρόμους, αλλά γενικά κρίνει ότι “η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στα θέματα ανθρώπινης ζωής με τρόπο που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ανταποκρίθηκαν.”

Σαν να λέμε, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ας μην ξεχνάμε την θέση που έχει πάρει ο Σύριζα στο σχετικό θέμα τον τελευταίο χρόνο:

Δεν πρέπει να αφαιρεθεί ο φράχτης στον Έβρο

Η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς ακούγεται καλή σε όσους δεν έχουν ιδέα.

Στρατής Πάλλης στην ‘Αυγή’: « Να πέσει ο φράχτης» σημαίνει – χώρια από τους πνιγμούς στο ποτάμι- ότι σε δέκα μέρες μισό εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες θα κατακλύσουν τη βόρεια Ελλάδα κινούμενοι ανεξέλεγκτα σε χωριά και πόλεις.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Ο Κουβέλης απειλεί ότι θα γυρίσει στον Σύριζα.

Τα πτώματα της πολιτικής σηκώθηκαν από τους τάφους τους και συρρέουν προς την δυσωδία της σάπιας πολιτικής του Σύριζα.

Με προϋποθέσεις, όπως η χάραξη συγκεκριμένης πολιτικής, θα έμπαινα

hand-zombie-grave-e1325617835981

20 βουλευτές του σύριζα καταθέτουν ερώτηση για ένα φλέγον ζήτημα της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας.

Μένοντας πιστοί στη παράδοση που θέλει όταν ο κόσμος καίγεται, τουλάχιστον ένα μουνί να χτενίζεται, 20 βουλευτές του σύριζα κρίνουν ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή να λύσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα της κλωστοϋφαντουργίας της Ελλάδας. Φυσικά μιλάμε για την πλήρη νομιμοποίηση της κλωστικής και ινδικής κάνναβης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να αποβεί θετικός παράγοντας στην προσπάθεια της χώρας μας να επαναπροσανατολίσει και να αναπτύξει εκ νέου την πρωτογενή και δευτερογενή της παραγωγή

 

Η αύξηση της παραγωγής, η εξαγωγική δραστηριότητα και η μεταποίηση των προϊόντων της κάνναβης μπορούν να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να φέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία. Δεν συντρέχει λοιπόν κανένας λόγος περαιτέρω καθυστέρησης της επανανομιμοποίησης της βιομηχανικής κάνναβης

 

σήμερα όλο και περισσότερες έρευνες αναδεικνύουν τις ευεργετικές και ενίοτε πλήρως θεραπευτικές συνέπειες της χρήσης της ινδικής κάνναβης.

Εμείς τους προτείνουμε να σταματήσουν καπνίζουν το κουτόχορτο που μας ταΐζουν. Θα βοηθήσει.

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s