Τι δείχνουν οι δικές μας δημοσκοπήσεις

Τις δικές μας δημοσκοπήσεις παρουσιάζουμε, μετά το ντελίριο που έχουμε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται στις δικές του με 8,1% μπροστά από τη ΝΔ, αλλά και τις άλλες που μας δείχνουν πως ο λαός περίμενε απλά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ψηφίσει ΝΔ. Προφανώς κάτι πάει πολύ στραβά με τις δημοσκοπήσεις και αυτό μπορεί να είναι κάτι που θεωρείτε κρυφό καμάρι, αλλά ο κόσμος το έχει τούμπανο.

Έτσι πήραμε και εμείς την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σε διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς και να διεξάγουμε διάφορες δημοσκοπήσεις, τις οποίες επουδενί δεν αλλοιώσαμε, αλλά ούτε και αντιμετωπίσαμε με οποιαδήποτε υποκειμενικότητα ανάλογα με το κόμμα που εξυπηρετούσαμε κάθε φορά. Να σημειωθεί πως το δείγμα ανθρώπων, ήταν το ίδιο, σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη δημοσκόπηση που διεξάγαμε για λογαριασμό της ΝΔ, παρατηρήσαμε σημαντική αύξηση της αποδοχής του κόμματος από την ελληνική κοινωνία. Είναι προφανές λοιπόν, πως άμα και την ανακύρηξη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύσσωμος ο ελληνικός λαός, χαρίζει τη στήριξή του σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και ΧΑ, εκμηδενίζοντας ταυτόχρονα τον Πάνο Καμμένο.

ndGalop1

Χαρακτηριστική επίσης, είναι πια η άποψη των ψηφοφόρων της ΝΔ, για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχασε με μόλις 4 μονάδες διαφορά από τον Κυριάκο.

ndGalop2

ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ρωτήσαμε τους ίδιους ανθρώπους για το ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος φάνηκε πιο διχασμένος. Παρόλο που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞ.ΕΛ. φαίνεται να καταφέρνουν να σχηματίζουν και πάλι κυβέρνηση, ένα μεγάλο επίσης μέρος της κοινής γνώμης είναι αναποφάσιστο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αποδοχή της ΛΑ.Ε. η οποία φαίνεται να συγκεντρώνει 0,01% στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

syrizaGalop1

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ μας ενημέρωσαν πως το υψηλό ποσοστοό αναποφάσιστων είναι ενθαρρυντικό, καθώς δείχνει πως ο λαός θα τους στηρίξει όταν καταλάβει τις ευεργετικές ιδιότητες του τρίτου μνημονίου. Άλλωστε έκδηλη είναι ήδη η υποστήριξη για το νέο ασφαλιστικό.

syrizaGalop2

ΧΡΥΣΗ ΑΒΓΟΙ

Πέφτοντας πάνω σε μια διμοιρία των ΜΑΤ, θεωρήσαμε καλό να μάθουμε και τη δική τους γνώμη για την πολιτική κατάσταση του τόπου καθώς και την εκλογική τους προτίμηση. Έτσι έχουμε την παρακάτω δημοσκόπηση

xaGalop1

αλλά και τα παρακάτω αποτελέσματα, στην ερώτηση: «Τι πιστεύετε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στα πλαίσια της διεθνούς ύφεσης;»

xaGalop2

ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, δε μας ζήτησε κάποια συγκριτική δημοσκόπηση. Αντίθετα ήθελε απλά να μάθει πώς τα πάει σε σχέση με άλλες πασοκικές δυνάμεις, είτε υπάρχουν ακόμα, είτε υπήρχαν κάποτε. Αλλά και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο, κάποτε υπήρχε.

pasokGalop1

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Ο λατρευτός μας παππούλης Λεβέντης, φαίνεται για άλλη μια φορά να επαληθεύεται στις προφητείες του περί καταστροφής του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά, αυτά τα κόμματα συγκεντρώνουν αρνητικά ποσοστά.

ekenGalop1

Έκδηλη είναι η θέληση του ελληνικού λαού για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης σε αυτή τη δημοσκόπηση, παρόλο που οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για την πολιτική κατάσταση της χώρας, κρίνονται σχετικά αμφιλεγόμενες.

ekenGalop2

ΚΚΕ

Παρόλο που δε μας το ζήτησαν, κάναμε και ένα γκάλοπ για το ΚΚΕ. Όταν τους ρωτήσαμε ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, και ενώ απομακρυνόταν δείχνοντάς μας το μεσαίο δάχτυλο για κάποιο λόγο, ακούγαμε διάφορα ονόματα και τα θεωρήσαμε σαν δείγμα που μπορούμε να παρουσιάσουμε.

kkeGalop1

Αυτή είναι λοιπόν η δικιά μας έρευνα και τα αποτελέσματα. Το αν θα επιβεβαιωθούν, ή τουλάχιστον το αν θα είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από τις άλλες δημοσκοπήσεις, μένει να το δείξει μόνο το μέλλον.

Καλή διασκέδαση

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s