Ο Μιχελογιαννάκης και τα ακροβατικά του

Παρόλο που σαν μπλογκ, είμαστε αποφασισμένοι να μην ασχολούμαστε με μορφές της καλτ ελληνικής σκηνής, για να μην καταλήξουμε και εμείς άλλη μια Ανίτα Πάνια του διαδικτύου, εντούτοις σήμερα καλούμαστε να ασχοληθούμε με μια τέτοια μορφή, απλά και μόνο γιατί ο σοφός ελληνικός λαός, αποφάσισε πως αυτός είναι κάποιος που μπορεί να τον εκπροσωπήσει.

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα, να ασχοληθούμε με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, Ζάνι Μισελοζανάατσι, ο οποίος γράφει άλλη μια λαμπρή σελίδα στη βιογραφία τους, καταφέρνοντας να είναι ο πρώτος ίσως πολιτικός, που ακόμα και το κόμμα του δεν τον πολυπαίρνει σοβαρά.

Παρόλο που επιβάλλεται μια εκτεταμένη παρουσίαση του ιστορικού του, αυτή μάλλον είναι αδύνατη για τις δυνατότητες και το χώρο ενός απλού άρθρου σε ένα μπλογκ, για αυτό θα αρκεστούμε σε μια σύντομη απαρίθμηση των ανδραγαθημάτων αυτής της προσωπικότητας, που γρήγορα και σταθερά τον καταξιώνουν σε κάποιο διόλου αραχνιασμένο βάθρο της ελληνικής καλτ πολιτικής σκηνής.

Θυμόμαστε λοιπόν, πως ο σύντροφος Ζάνις, μπαίνει στην ελληνική Βουλή τον Ιανουάριο του 2011 με το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου 1, για να διαγραφεί από αυτό το Φεβρουάριο του 2012, έχοντας καταψηφίσει το Μνημόνιο 2. Γρήγορα πέφτει στα γαλήνια χέρια του Φώτη και της ΔΗΜΑΡ, με την οποία εκλέγεται ως βουλευτής τον Μάιο του 2012, αλλά η νηνεμία και η πραότητα του Κουβέλη δεν είναι αρκετές για να κοπάσουν τις άγριες θάλασσες ανεξαρτησίας και περηφάνειας στις οποίες θέλει να πλεύσει ο ήρωάς μας. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Ιούνιο του 2013, ο σύντροφος Ζάνις, ξεβράζεται από το κύμα της αφάνειας και της αδιαφορίας, στις φιλόξενες ακτές του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το κυβερνητικό άστρο, ανέτειλε τότε με γοργούς ρυθμούς. Στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, μπορεί να ξεδιπλώσει επιτέλους περήφανος τα φτερά του, να αγορεύσει επί παντώς επιστητού και να αναδειχθεί στον Άνδρα που είναι σήμερα. Στον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι οι καλοί χωράνε, είτε τρώνε παξιμάδια δίπλα σε απεργούς πείνας, είτε φωνάζουν πως το μνημόνιο θα αυξήσει την ομοφυλοφιλία, είτε αποκαλούν το Μπογδάνο αδερφό τους. Ακόμα και οι γιατροί που πιστεύουν πως η Αγία Βαρβάρα πολεμάει τον καρκίνο, και πως τα λείψανά της μπορούν να σταματήσουν τη μετάδοση του AIDS με το σάλιο. (Ναι το είπε και αυτό, θα το βρείτε στο τέλος του άρθρου) Ο Μισελοζανάατσις τραβάει βλέμματα, είναι με τον απλό καθημερινό κόσμο της ομοφοβίας, της ανάθεσης και του prime time του Σκάι. Έτσι για δύο σχεδόν χρόνια τον απολαμβάνουμε στους δέκτες μας, σε σημείο που να μας πείσει (άγνωστο πώς) για το ότι είναι ικανός να μας εκπροσωπήσει.

Και τότε φτάνουν οι πέτρινες μέρες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καλοκάγαθος γιατρός από το Ηράκλειο, καλείται να προπαγανδίσει, να υποστηρίξει και στο τέλος να ψηφίσει μνημόνια και εφαρμοστικούς που θα ‘κάναν τον καθένα να κοκκινίσει στη θέση του. Όμως τότε φτάνει και η ώρα, που μπορούμε και εμείς τα καλόπιστα και πάντα αγαθά μπλογκ, να ασχοληθούμε μαζί του, μη φοβούμενα πως θα κυλιστούμε σε κάποιο βούρκο της υποκουλτούρας, αλλά σίγουρα για τον εαυτό μας καθώς πια μιλάμε για έναν κυβερνητικό βουλευτή.

Αυτό λοιπόν που συγκέντρωσε την προσοχή μας γύρω από τη φυσιογνωμία του γιατρού, είναι μια δήλωση που είχε την ατυχία να κάνει τον περασμένο Ιούνιο, όπου δήλωνε ρητά και κατηγορηματικά πως δε θα γίνει Κομανέτσι. Υποθέτουμε πως εννοούσε ότι δε θα γίνει άλλος ένας πολιτικό χαμαιλέοντας, αλλά ποιος μπορεί να είναι σίγουρος για κάποιον που έχει πει στη βουλή:

Και φτάνουμε στο σημείο να λες: Θε μου, ουαί κι αλίμονο να μην έχω παιδί… Ηρώδης… παιδοκτόνο… Ουαί κι αλίμονο να μη εϊ γυναίκα… Πάει, τελείωσε, θα δείτε την ομοφυλοφιλία και θα πέσει… δεν θα ζίνεσαι πλέον πλέον γυναίκα, θα το δείτε αυτό… συνταξιοδοτείσαι 12 χρόνια μετά…

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, έχει καταφέρει ο Ζάνις, να γίνει Κομανέτσι? (Και αυτό είναι σοβαρό πολιτικό ερώτημα, όσο και αν δεν περιμέναμε ποτέ να συντάξουμε στη ζωή μας, μια τέτοια πρόταση)

Ο Ζάνις λοιπόν, ήταν αυτός που κατηγόρησε τον Τσίπρα για διπλό έγκλημα όταν τσαλάκωσε ένα δημοψήφισμα, το πέταξε στα σκουπίδια και έκανε αυτό που του είπε ο Σόιμπλε. Συγκεκριμένα είχε πει: «Όποιος ερμηνεύσει και διαχειριστεί το «OXI» του δημοψηφίσματος με α) την απαίτηση θεσμών να φύγει ο Βαρουφάκης, β) την κοινή συμφωνία με τα μνημονιακά κόμματα που αυτά ενέχονται για την εξαθλίωση του λαού μας και γ) τον εκβιασμό των δανειστών και την τιμωριτική διάθεση τους για το «ΟΧΙ», θα διαπράξει διπλό έγκλημα, πρώτον δεν εκτελεί λαϊκή εντολή και δεύτερο παραποιεί λαϊκή εντολή». Το διπλό έγκλημα του αρχηγού το κόμματός του βέβαια, δεν ήταν αρκετό για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο κόμμα από το οποίο θα έφευγε.

Ο Ζάνις ήταν αυτός που δήλωνε πως θα καταψήφιζε το τρίτο μνημόνιο, δηλώνοντας πως: «Μεταξύ του άρτου της εξάρτησης, προτιμώ το ψωμί του ιδρώτα». Από την άλλη βέβαια, ο βουλευτής φάνηκε να προτιμάει τον άρτο της εξάρτησης, παρά να ρίξει την «αριστερά».

Ο Ζάνις Μισελοζανάατσις, δήλωσε επίσης πως θα καταψηφίσει και την πώληση των κόκκινων δανείων, λέγοντας πως «είναι αδιανόητο ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4ων και 5 αστέρων στην Ρόδο και την Κρήτη με κόκκινα δάνεια να περάσουν σε ξένα funds». Τελικά φάνηκε πως δεν ήταν και τόσο αδιανόητο, και έτσι τα 4άστερα και 5άστερα σε Ρόδο και Κρήτη με δάνεια, περνάνε σε ξένα funds.

Τελευταίο χτύπημα του σύντροφου Ζάνι, φαίνεται να είναι άλλο ένα στεντόρειο ΌΧΙ, ενόψει του νέου ασφαλιστικού και αγροτικού, λέγοντας:

Τριπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ εγώ δεν ψηφίζω!

Ο ήρωάς μας όμως, πιάστηκε διαβασμένος (ακούγεται περίεργο αλλά θα καταλάβετε παρακάτω), αφού από τον Ιούλιο του 2015 ήξερε πως αυτά τα μέτρα θα έρθουν. Τα απαριθμούσε κιόλας σε εκπομπή του Μπογδάνου επί λέξει:

Τον αγρότη του Ηρακλείου αύριο, αν μου τονε πάει από το 13 στο 26, μου φορολογήσει την επιδότηση, μου φορολογήσει το 12% της αποζημίωσης, μου βάλει το 100% της προκαταβολής, μου βάλει τον ΕΝΦΙΑ στο αγροτεμάχιο και μου το κρατήσει στο 16, μου κάνει το αγροεφόδιο στο 26%, και μου κάνει ως γιατρός την εισφορά του βιβλιαρίου του ΟΓΑ, το 63, 193, ο δρόμος του αγρότη του Ηρακλείου και όλης της Ελλάδος είναι σε δυο μήνες θα χουνε γίνει οι αυτοκτονίες διπλάσιες, θα εξαθλιωθεί η κοινωνία θα χουν τελειώσει τα πάντα.

Αυτά λοιπόν έλεγε ο καλός γιατρός, τον Ιούλιο του 2015, όταν ακόμα ωρυόταν πως δε θα ψηφίσει το Μνημόνιο 3. Και μπορεί να είναι λίγο δυσνόητα σε ανθρώπους που μιλάνε ελληνικά, αλλά αν αφιερώσετε λίγη ώρα για να τα αποκρυπτογραφήσετε ίσως να αναρωτηθείτε όπως και εμείς, εφόσον ψήφισε το Μνημόνιο 3 που πρόεβλεπε αυτά τα μέτρα, τι τον σταματάει από το να ψηφίσει και το αγροτικό; Δεν έκανε 6 μήνες προετοιμασία τώρα για το καινούριο του σπαγγάτο;

Νομίζουμε πως είναι ξεκάθαρο, μετά και τα παραπάνω, πως ο Ζάνις έχει γίνει Κομανέτσι. Αηδίες, η Κομανέτσι κάποτε προσπαθούσε να φτάσει το Ζάνι. Αλλά εμείς δε θέλουμε να είμαστε κακοί με το γιατρό μας. Του αναγνωρίζουμε πως ξέρει ανάγνωση και σε αντίθεση με τον κ. Χρυσοχοΐδη, χρησιμοποιεί αυτό το ταλέντο ακόμα και για τα Μνημόνια. Πιστεύουμε πως ο γιατρός είναι σοβαρός άνθρωπος, και πως σαν γνήσιο πολιτικό τέκνο του ΠΑΣΟΚ, μια κυβίσθηση παραπάνω δε θα πέσει βαριά στη σπονδυλική του στήλη. Προτρέπουμε το σύντροφο Ζάνι, να σκεφτεί για άλλη μια φορά την «αριστερά» (λολ) και είμαστε σίγουροι πως θα κάνει το πατριωτικό του καθήκον υπερψηφίζοντας και αυτό το νόμο.

Αν πιστεύετε και σεις όπως και μεις, πως ο Ζάνις είναι σοβαρός άνθρωπος, σας καλούμε να αναδείξουμε το hashtag #oZanisEinaiSovaros ως πρώτο hashtag της ημέρας.


 

Αν πάλι απλά μπήκατε σε αυτό το άρθρο για να διασκεδάσετε, απολαύστε απλά το υλικό παρακάτω:

Advertisements

One thought on “Ο Μιχελογιαννάκης και τα ακροβατικά του

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s