Οι ΜΚΟ είναι φίλοι μας, part1

Σκοπεύαμε, να κάνουμε ένα σύντομο άρθρο για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενό τους, το πρόσφυγικο. Ξεκινώντας όμως μια σχετική έρευνα, πέσαμε πάνω σε έναν ωκεανό πληροφοριών, που μας έκανε να αναθεωρήσουμε την έκταση του άρθρου και το μέγεθος της πληροφορίας που υπάρχει.

ΜΚΟ που έχουν ξεκινήσει έναν πόλεμο μεταξύ τους, που χρηματοδοτούνται από τις πιο απίστευτες πηγές και που συνεργάζονται ακόμα και με χρυσαυγίτες στα διάφορα νησιά, έχουν μετατρέψει την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες σε μια μάχη για την αναγνωρισιμότητά τους και το μερίδιό τους στις δωρεές που δίνονται. Στο παρασκήνιο το ελληνικό κράτος που φαντάζει με τριτοκοσμική χώρα που μπορεί να παρακαμφθεί και να εξαναγκαστεί σε συνεργασία από οποιονδήποτε έχει τα λεφτά έστω και για να στήσει ένα site για τη ΜΚΟ του. Στο στόχαστρο οι αλληλέγγυοι που προσπαθούν να βοηθήσουν χωρίς να δρουν κάτω από κάποια συγκεκριμένη ΜΚΟ. Και θύματα, μόνο οι πρόσφυγες, που φαίνεται να αντιμετωπίζονται περισσότερο σαν εμπόρευμα που φορτώνεται στα λεωφορεία της ΜΚΟ που θα τους τραμπουκίσει περισσότερο, παρά σαν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο αυτές οι ομάδες πήγαν εκεί.

ΜΚΟ: ONE NATION

Ίσως η πιο πολυσυζητημένη ΜΚΟ που έδρασε στην Ελλάδα. Είχε τραβήξει την προσοχή, όταν διαδώθηκε στα ελληνικά ΜΜΕ η είδηση για μια ΜΚΟ, που έχει σύμβολο το σήμα των τζιχαντιστών και που αρνείται να δώσει νερό σε οποιονδήποτε μουσουλμάνο δεν το ζητήσει με το δεξί του χέρι. Και ενώ τα παραπάνω ελέγχονται ως ακροδεξιές κορώνες και μας αφήνουν παντελώς αδιάφορους, η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα ιστορία.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, φαίνεται πως συνδέεται με αρκετές άλλες που έχουν σχέση με το ISIS είτε σαν χρηματοδότες είτε σαν μεσολαβητές μεταξύ των τζιχαντιστών στη Συρία και εξτρεμιστικών θυλάκων στην Ευρώπη. Ακόμα και η ίδια η One Nation φέρεται να έχει ελεγχθεί από τις βρετανικές διωκτικές αρχές σαν ύποπτη για τις επαφές της με τρομοκράτες.

Μία από τις οργανώσεις με τις οποίες συνεργάζεται η One Nation, είναι η Al-Fatiha Global, βρετανική ΜΚΟ, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί με την απαγωγή ενός βρετανού από τους τζιχαντιστές στη Συρία. Ο Βρετανός ταξίδευε με κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας της συγκεκριμένης οργάνωσης και φέρεται αν απήχθει από μέλη του ISIS μετά από πληροφόρηση της ίδιας της οργάνωσης. Παρακάτω βλέπουμε μια φωτογραφία του αρχηγού της Al-Fatiha Global

ak47_1937843a


Θα παρουσιάσουμε τις υπόλοιπες 20-30 οργανώσεις που συνεργάζεται η συγκεκριμένη ΜΚΟ σε επόμενο άρθρο, καθώς και πολλές άλλες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, και των οποίων η ιστορία μπορεί να σας αφήσει Παυλόπουλους. Υπομονή.

 

Advertisements

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s