Μια αντιπρόταση στον Τριανταφυλλίδη

Διαβάσαμε την πρόταση του κ. Τριανταφυλλίδη για τα δίδακτρα στα σχολεία. Διαβάσαμε και τη διάψευση του κ. Τριανταφυλλίδη, λίγες μόνο ώρες αργότερα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λέει πως είναι ψέμμα η πρότασή του για επιβολή διδάκτρων στη Δημόσια Παιδεία, όχι γιατί δεν το πρότεινε, αλλά γιατί η Παιδεία δεν είναι Δημόσια.

Εδώ που φτάσαμε, η επιχειρηματολογία δεν έχει πια νόημα. Αντιθέτως ερχόμαστε να κάνουμε τη δικιά μας ολοκληρωμένη πρόταση για την αναβάθμιση της «Δημόσιας Παιδείας». Θεωρώντας λοιπόν ολιστική και ισοπεδωτική την οριζόντια επιβολή διδάκτρων, επί δικαίων και αδίκων και δεδομένου πως ο Τσάμπας πέθανε, προτείνουμε διεκδικούμε:

  • Την απόρριψη της επιβολής διδάκτρων σαν έννοια, στα σχολεία. Τα σχολεία είναι χώροι παροχής υπηρεσιών και το δημοκρατικό νεοφιλελεύθερο συναίσθημα, μας επιβάλει ο κάθε πελάτης να πληρώνει μόνο για τις υπηρεσίες που απολαμβάνει. Για παράδειγμα:
  • Επιβολή εισιτηρίου στο χώρο του προαυλίου. Όσοι πελάτες του σχολείου, επιθυμούν τον προαυλισμό, να πληρώνουν εισιτήριο κάθε φορά που επισκέπτονται τον προαύλιο χώρο. Θα μπορούσε δε, να υλοποιηθεί η ιδέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και οι γονείς των παραβατών  που ανήκουν στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», να παίρνουν το ραβασάκι του προστίμου κατευθείαν από την Εφορία.
  • Κυμαινόμενο διάλειμμα. Δυνατότητα εξαγοράς χρόνου διαλείμματος. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει διττή φύση. Αφενός οι πελάτες πλουσίων οικογενειών δε θα χρειάζεται να συγχνωτίζονται για ώρες με τους πελάτες άνεργων οικογενειών, αφετέρου οι οικονομικά αδύναμοι θα τυγχάνουν περισσότερες ώρες εκπαίδευσης και έτσι θα έχουν τα ίδια εφόδια με τους εύπορους που μπορούν να πάνε σε ιδιωτικά φροντιστήρια μετά τις ώρες σχολείου.
  • Φόρος «κουλ παιδιού». Είναι το παιδί σας απ τα κουλ τυπάκια, που πάνε στο σχολείο με το τσαλάκι τους και κάνουν το τσιγάρο τους στα κρυφά στις τουαλέτες του σχολείου; Το Υπουργείο, το Κράτος και ο πολίτης κατ’ επέκταση μπορεί να βγει κερδισμένο, αν η διεύθυνση του σχολείου τους αφήσει ανενόχλητους, δεδομένου πως οι πελάτες θα είναι πρόθυμοι να καταβάλλουν τον οβολό τους, προκειμένου να ζήσουν το αμερικανικό τους όνειρο στις τουαλέτες του σχολείου.
  • Φόρος bullying. Σε περίπτωση που το παιδί σας, ανήκει στη συμπαθή ομάδα παιδιών που περνάνε το χρόνο τους τραμπουκίζοντας τους συμμαθητές τους, το Υπουργείο έρχεται να σας βοηθήσει, δεδομένου πως έχετε την οικονομική άνεση. Η διεύθυνση του σχολείου, μπορεί να αναθέτει σε κάθε εύπορο πελάτη, ένα παιδί άνεργης οικογένειας, το οποίο θα μπορεί να τραμπουκίζει όλο το χρόνο χωρίς την παραμικρή επίπτωση για τον συνεπή πελάτη. Το συγκεκριμένο μέτρο, θα χρησιμεύσει επίσης στο να μάθει ο φτωχός, πως πάντα η θέση του θα είναι να υπομένει τις καρπαζιές των πλουσίων.

Περιμένουμε μιαν απάντηση κύριε Τριανταφυλλίδη! Πάρτε θέση!

Advertisements

One thought on “Μια αντιπρόταση στον Τριανταφυλλίδη

Πες τη γνώμη σου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s